Eveliina Suonpää.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SDHL 1

Leksands målvaktspar säkrat: "En ny utmaning för mig"

ANNONS
Leksands SDHL-lag kommer att ha ett helt nytt målvaktspar nästa säsong. I dag meddelade klubben att man värvat Eveliina Suonpää från Linköping och Amanda Johansson från AIK.

Den gångna säsongen hade Leksand tyska Jule Flötgen och Julia Nilsson som sitt målvaktspar. Flötgens framtid är osäker medan Nilsson flyttat hem till Västerbotten för att vara med i Skellefteå AIK:s satsning mot SDHL.

I stället plockar Leksand nu in två andra målvakter. Det handlar om VM-meriterade finskan Eveliina Suonpää, 25, från Linköping och Amanda Johansson, 18, från AIK.

Suonpää har två säsonger bakom sig i LHC där hon i fjol var med om att ta SM-silver. På meritlistan har hon ett OS-brons, ett VM-silver och två VM-brons med Finland.

– Eveliina har visat under sina två säsonger i Linköping att hon är kapabel att spela många matcher och hålla en hög nivå över tid i SDHL. Hon har bra erfarenhet och rutin, både från klubblagsspel och landslaget där hon är med i landslagsgruppen även inför den kommande säsongen. Eveliina kommer att bidra med ett otroligt bra driv och vassa kvalitéer, och hon spelar dessutom med stor auktoritet och pondus, säger tränaren Lars Stenmark om nyförvärvet.


Suonpää:

– Jag är riktigt förväntansfull och ser fram emot att få komma till Leksands IF. Jag har varit i diskussioner med föreningen ett tag, och Leksand verkar som ett litet ställe som jag kommer trivas väldigt bra i. Jag har fått intrycket att hockeyn är väldigt stor i Leksand, och jag kommer själv från en litet samhälle så det passar perfekt. Hockeymässigt blir det en ny utmaning för mig. 

Amanda Johansson, urpsrungligen från Göteborgstrakten, fick ingen speltid i SDHL förra säsongen, utan spelade bara två matcher med AIK:s reservlag i Damettan. På meritlistan har hon spel med Sveriges Damjuniorer vid U18-VM 2019.


TV: Min första NHL-match – Ethan Bear

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games