Sök
Efter ett tungt 2019/20 ser Lina Ljungblom fram emot att lära sig av sina motgångar.
Foto: Bildbyrån & Lotta Bergstrand
SDHL

"Säsongen var för jävlig"

Ett brutet nyckelben, dåligt med speltid och problem vid sidan av isen. Lina Ljungblom hade ett prövande första år i SDHL. Nu hoppas hon att motgångarna ska göra henne starkare. Men om 18-åringens hockeyframtid finns i HV71 återstår att se.
– 
För min egen del vet jag då inte om HV71 är det bästa, säger hon till hockeysverige.se.

Lina Ljungblom är ett av svensk hockeys stora framtidsnamn. Fram till och med förra säsongen valde hon att i huvudsak spela med Skövdes J18-killar. Säsongen 2019/20 blev därför hennes första riktiga i SDHL. 

Men den blev inte riktigt vad hon hade hoppats på, även om hon trivdes bra i sin nya klubb HV71. 

– Jag skulle säga att jag vuxit in successivt i damhockeyn. Först var det mer landslag, regionslag och så vidare, berättar Lina Ljungblom och fortsätter:
– Säsongen som var kom jag in väldigt bra i HV71. Även fast jag tränade med killarna här hemma i Skövde var jag med en hel del på träningarna med HV71. Det var en annan atmosfär i HV71 eftersom det ändå var högsta ligan, så det har varit annorlunda. Framför allt har det varit jättekul att få spela med tjejer.

18-åringen svarade för fyra mål och totalt fem poäng på 20 matcher i grundserien för HV71.

– Säsongen var för jävlig, skrattar Lina Ljungblom och fortsätter:
– Det var inte en favoritsäsong. Jag bröt nyckelbenet i oktober så jag var borta väldigt mycket. Sedan var det många saker i mitt privata liv som tog mycket energi från hockeyn.
– Absolut ser jag det i dag som en lärdom. Jag har valt att släppa det, blicka framåt och ska verkligen försöka komma tillbaka till mitt riktiga jag nästa säsong.

När du säger att saker i ditt privatliv som tagit fokus från hockeyn, kan du utveckla det?
– Det har varit saker här hemma i Skövde som varit jobbiga och som tagit mycket energi. Nu är det inget jag vill gå in djupare på, men det har absolut varit saker som påverkat hockeyn.
– Det är en del av livet och, som jag sa, jag har tagit lärdom av det och vuxit som människa.

"HADE BEHÖVT MER ISTID FÖR ATT UTVECKLAS"

Lina Ljungblom känner också att hon inte riktigt fick den istid i HV71 som hon behövde för att fortsätta utvecklas.

– Helt ärligt, nej det tycker jag faktiskt inte. Nu kom jag tillbaka från en skada samtidigt som vi haft otroligt bra spelare i HV71, men för mig personligen har det inte varit optimalt för att utvecklas.
– Sedan finns möjligheten där till att utvecklas med anläggningen och bra tränare som har kunnat hjälpa mig, men just istiden… Jag skulle behövt mer istid för att utvecklas. 

Lina Ljungblom.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

Hon upplevde också att det blev lite skillnad då Lucas Frey lämnade över tränaruppdraget till Joakim Engström.

– Det här var då jag var borta för mitt nyckelben och inte var så mycket i Jönköping. När jag kom tillbaka, jag tycker att jag fick mer förtroende på isen av Lucas än av Joakim. Det kan också ha varit för att han ville se att jag kom tillbaka ordentligt och så vidare, men jag upplevde att jag fick mer speltid av Lucas.

Bodde du under säsongen i Jönköping eller pendlade du?
– Jag pendlade. Jag sa att jag ville gå klart skolan här i Skövde för att slippa byta och krångla med det. I stället tränade jag mycket med killarna här hemma, men en eller två dagar i veckan åkte jag ner för att träna i Jönköping och sedan även spela matcherna med dem.
– I början åkte jag en del tåg mellan Skövde och Jönköping. Det tog någon timme, men i oktober tog jag körkort. Det var såklart väldigt skönt så jag kunde åka ner dit på egen hand. 

MATCHADES MED KILLARNA

Lina Ljungblom spelade även fyra matcher med Skövdes J20-lag. Det blev tre mål och totalt fem poäng från hennes klubba.

– Som sagt var så handlade det mycket om skolan. Jag kände samtidigt att jag kunde spela med killarna och utvecklas. Det är en bra träning här hemma och killarna är jätteduktiga.
– Det var kul att kunna hänga med upp i J20 och spela sådana matcher, men också få spela med killar som jag spelat väldigt länge med. Jag kände en trygghet i det.

Hittade du någon form av spelglädje i det med tanke på att du i övrigt hade en tuff säsong?
– Ja, det skulle jag nog säga. Jag hade mycket förtroende för mina tränare i Skövde och de hade förtroende för mig. Det har känts jättebra samtidigt som jag fått speltid. Det har varit en trygghet med allt jag gjort där. 

Lina Ljungblom.Foto: Tomi Hänninen/Newspix24

Lina Ljungblom var bara 16 år när hon debuterade i Damkronorna. Senare samma säsong fick hon dessutom chansen att spela VM.

– Det har varit en dröm. Nu låter det klyschigt att säga det, men jag har alltid tänkt ”tänk när jag får sätta på mig en riktig landslagströja”.
– Mer i efterhand har jag känt hur stort och mäktigt det var att spela i landslaget. Där och då var jag mer inne i allt och hann inte riktigt landa i att jag spelade i Damkronorna och ett VM.

18-åringen har även tackat nej till landslagsspel vid några tillfällen, men det handlade då inte enbart om skador.

– Det var av privata skäl där också som jag tackade nej till landslaget. Jag hade en jättebra dialog med Ylva (Martinsen) om det. Sedan skadade jag mig i början av den här säsongen som gjorde att jag missade mycket med landslaget också.
– Det hade absolut ingenting med landslaget att göra. Jag har nog aldrig haft en bättre tränare än Ylva och trivdes väldigt bra med de i laget. 

"VILL SPELA DÄR JAG VERKLIGEN KAN UTVECKLAS"

Ett av hennes mål framöver är att få ånyo chansen i Damkronorna.

– Nu när jag kommit tillbaka efter skadan, är på benen igen och verkligen 100 procent är absolut Damkronorna något jag strävar efter.
– Jag hoppas få mer speltid nästa säsong och då verkligen kunna visa att jag vill och kan spela i Damkronorna. Det är mitt mål och vad jag tränar för nu.

Ditt kontrakt med HV71 har gått ut, hur går dina tankar inför kommande säsong?
– Jag har en dialog med vissa klubbar och även HV71. Jag vill spela där jag känner att jag verkligen får speltid och kan utvecklas.
– HV71 kommer bli ett riktigt bra lag den här säsongen igen. För min egen del vet jag då inte om HV71 är det bästa, men jag har, som sagt var, en bra dialog med dem. Vi får se vad som händer. Jag får ta det lite mer efter att jag tagit studenten. Just nu försöker jag lägga mer fokus på skolan. Inget är klart och jag är väldigt öppen för andra klubbar också.

Vilka är dina förväntningar på kommande säsong?
– Naturligtvis vill jag vinna ett SM-guld efter att vi den här säsongen halkade på mållinjen. Det är absolut vad jag strävar efter.
– Sedan ska jag flytta ifrån Skövde och ta steget på riktigt in i SDHL. Bara det ska bli otroligt spännande. Se hur jag kommer att utvecklas som spelare och person. 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten