Pavel Datsiuk.
Foto: Imago Sport/Maxim Konstantinov
KHL

Fyller 42 år i sommar – legendaren uppges fortsätta spela

ANNONS
Än verkar Pavel Datsiuk inte vara klar med ishockeyn. Den ryske pucktrollaren fyller 42 år i sommar, men nu kommer uppgifter om att han kommer att göra ännu en säsong i KHL.

Inför säsongen 2019/20 funderade Pavel Datsiuk in i det längsta på om han skulle ta chansen att återvända till NHL eller flytta från storklubben SKA Sankt Petersburg till hemstaden Jekaterinburgs Avtomobilist.

Han valde det senare alternativet.

I Avtomobilist stod 41-åringen för 22 poäng på 43 matcher efter att ha haft skadeproblem. När KHL-slutspelet Gagarin Cup inte kunde slutföras på grund av coronaepidemin gick ryktet om att Datsiuk hade spelat sin sista hockeymatch. Men så verkar nu inte bli fallet.

Ryska Championat hänvisar till inhemska uppgifter som säger att Pavel Datsiuk bestämt sig för att göra en säsong till i KHL. Och detta för Avtomobilist.

Under sin NHL-karriär gjorde Pavel Datsiuk 918 poäng på 953 matcher för Detroit Red Wings. Han vann Stanley Cup två gånger och har utöver det ett OS-guld, ett VM-guld och en Gagarin Cup på meritlistan.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL