Fredrik Hansson.
Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic
HockeyAllsvenskan

Lagkaptenen stannar i bottenlaget

ANNONS

Fredrik Hansson har gjort nio raka säsonger i Kristianstad och varit lagkapten för klubben de senaste åren. 
Nu står det klart att den 31-årige centern spelar i Skåne även nästa säsong. 
– Fanns inget annat alternativ för mig än att representera klubben i mitt hjärta, säger Hansson till klubbens hemsida. 

Han var en av de viktigaste spelarna när Kristianstad tog klivet upp till Hockeyallsvenskan och var även lagets poängbästa forward under sin allsvenska jungfruresa. 

Under lördagsmorgonen meddelade KIK att härföraren Fredrik Hanssonhar förlängt sitt kontrakt och är klar för spel i klubben även nästa säsong. 

– Stolt att kunna skriva på för min 10:e säsong i den gröna tröjan. Fanns inget annat alternativ för mig än att representera klubben i mitt hjärta. Efter det tråkiga slutet på säsongen så ser jag verkligen fram emot hösten och suget efter hockeyn är redan här, säger kaptenen till Kristianstads hemsida. 

"KOMMER BLI EXTRA VIKTIG NÄSTA SÄSONG"

Kristianstad har hittills värvat in flera unga spelare, bland annat Lucas EdmondsAdam Falk samt Max och Joel Wahlgren. Hansson, som fyller 32 senare i april, ska därför bidra med viktig rutin under klubbens andra säsong i Hockeyallsvenskan. 

– Vi är mycket glada och nöjda att kaptenen har förlängt kontraktet med ett år. Hasse är vår ledare och betyder mycket på isen och minst lika mycket vid sidan om, som kommer bli extra viktigt nästa säsong när vi kommer ha en trupp med flera unga forwards. Dessutom är jag övertygad om att Hasse trots sina poäng förra säsongen har ytterligare ett snäpp att plocka fram, säger tränaren Mikael Gath


TV: Mitt första NHL-mål – Tyler Seguin

Den här artikeln handlar om: