Sök
Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg
Ronnie Rönnkvist
Damkronorna

Nye förbundskaptenen: "Ingen expert på damhockey"

Han är en riktig förbundsräv - men tar nu ett kliv han inte gjort tidigare. Sedan en knapp månad tillbaka är Ulf Lundberg förbundskapten för Damkronorna. Damhockeyn är något han följt även tidigare, via sitt jobb på förbundet, men han tydliggör en sak:

– Jag är ingen expert på damhockey ännu.

I mitten av mars kom beskedet att Svenska Ishockeyförbundet inte valde att förlänga med Ylva Martinsen som förbundskapten för Damkronorna. Som ny förbundskapten utsågs istället Ulf Lundberg som handplockades in i förbundet redan 2007 av Tommy Boustedt. Sedan dess har han jobbat med våra yngre landslag på herrsidan, men närmast kommer han från jobbet som coach i Södertälje. 

- Förbundet var väldigt måna om att jag skulle ta det här jobbet, vilket gladde mig mycket. Det här är en ny del av hockeyn som jag inte varit i innan berättar Ulf Lundberg för hockeysverige.se och fortsätter:


- Även om det var hypotetiskt från början eftersom Ylva hade ett utgående kontrakt och oavsett om man skulle förlänga eller inte, både i klubbar och förbund hör man sig för, såddes ett frö då.
 Ju mer jag tänkte på det och tiden gick desto mer sugen blev jag. Det ska bli en jättehäftig uppgift. 


Hur tidigt fick du första gången frågan om intresse fanns hos dig att ta över Damkronorna?

- Jag minns inte exakt, men det var som sagt var hypotetiskt från början. Med all respekt för Ylva var det snarare så att man inte visste om man skulle förlänga eller inte. Det var ett utgående kontrakt som hon hade, säger Lundberg som inte fick någon intresseförfrågan under sin tid i SSK."FICK EN VISS INBLICK"

Ulf Lundberg har endast jobbat med herrhockeyn tidigare även om han har sneglat en del mot verksamheten på damsidan också. 

- Jag var spelar- och ledarutvecklingsansvarig på herrsidan under ett antal år, senaste åren på förbundet kan man säga. Det var jag parallellt med att vara headcoach på först U16 och sedan U17-landslaget. Då jobbade jag parallellt med Erika Holst som var dito på flick- och damsidan. Då fick jag en viss inblick. 

- Sedan har jag följt damhockeyn lite från sidan och noterat att även om det går långsamt så händer det en massa bra grejer. Till exempel, Tre Kronors flickhockeyskola som startades för några år sedan har växt lavinartat. Nu har vi till och med ett U16-landslag och även tidigare framgångar på U18-landslaget. Men jag ska också säga att jag är ingen expert på damhockey ännu, men nog har jag alltid följt den.

Ulf LundbergUlf LundbergRonnie Rönnkvist

Vilka är dina intryck kring hur svensk damhockey står sig internationellt?


- Tittar vi hur ögonblicksbilden ser ut nu så är vi rankade sjua i världen. Vi åkte ur VM:s A-grupp ifjol så nu finns det bara en väg och det är framåt och uppåt.

 - Jag nämnde Erika Holst. Då är det lätt att tänka tillbaka på 2006, silvret i OS. Det jag känner kopplat till allt positivt som händer så känner jag en tydlig väg framåt.Och hur ser den vägen ut som du ser det?


- Jag börjar första maj, Ronnie, skrattar Ulf Lundberg och fortsätter:


- Då vore det magstarkt om jag skulle ha en programförklaring så här i början av april….


"OLIKHETER ÄR VIKTIGT"

Men tankar kring det har du väl ändå?


- Ja, tankar har jag såklart, men det är lite för tidigt att ge den där bilden. Det jag kan göra nu är att sondera för att sätta ihop ett ledarteam kring Damkronorna, vilket är högprioriterat.

Hur tänker du att det ledarteamet ska se ut?


- I den här rådande situationen är inte någon klar. Det hänger ihop med att Olof Östblom och övriga chefer på förbundet, med Tommy Boustedt i spetsen, strider för att få koll på ekonomin och allt vad corona-krisen innebär. Vi vet ingenting om hur länge det här håller i sig eller kommer se ut. Men du frågade hur jag vill att mitt ledarteam ska se ut. Olikheter är viktigt. Jag behöver tuggmotstånd, men jag vill också ha lojalitet och väldigt hårt arbete oavsett vilken roll man har i teamet. Jag kommer också prata med alla som var med i den här säsongens ledarteam. Det är den processen som pågår, men sedan ska jag bygga på mitt sätt.

Ulf Lundberg kommer närmast från Södertälje.Ulf Lundberg kommer närmast från Södertälje.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström


Har du hunnit ha någon kontakt med några spelare och fått någon respons?


- Medvetet har jag inte tagit någon kontakt med spelare ännu. 


Har du fått någon respons bakvägen?


- Ja, positiv sådan. Det vore bara dumt att prata med spelare innan jag börjar officiellt eller vet mer om hur det kommer eller får en uppfattning om hur det kommer se ut framöver. Jag ser fram emot att åka runt till klubbarna för den kontakten kommer att bli jätteviktig. Det är något jag har erfarenhet av sedan tidigare och är A och O. Naturligtvis är det också viktigt att ha en bra, rak och tydlig dialog med spelarna så det blir en bra kommunikationsmiljö.

"MÅLBILDEN ÄR VÄLDIGT ENKEL"

Hur upplever du att det ser ut underifrån på damsidan?


- Som jag var lite inne på så tycks det se riktigt bra ut. Det var inte alls länge sedan ungdomslandslaget tog silver i Ungdoms-OS. Vi vet att U18-landslaget är något högre i ranking än Damkronorna och så vidare, så jag tycker det ser väldigt bra ut.


Förhoppningsvis kommer det spelas ett VM 2021 och Ulf Lundbergs målsättning i den turneringen är glasklar. 

- Målbilden är väldigt enkel. Det är att kvalificera oss till A-VM. Dessutom har vi OS 2022 i Peking. Dit kommer vi av allt att döma, i den här turbulensen är det ännu inte jättetydligt från IIHF, behöver kvala. Så förutom ett viktigt B-VM är det även ett kval till OS, avslutar Ulf Lundberg. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten