Tomas Skogs.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Veteranen osäker på framtiden: "Det värsta jag upplevt"

ANNONS
Säsongen tog slut redan i början av januari till följd av en hjärnskakning.
Moras veteranback Tomas Skogs lider fortfarande av sviterna från hjärnskakningen – och nu är karriären i fara.
– Det här är det värsta jag gått igenom i min karriär, säger Skogs till Dalarnas Tidningar.

Inte sedan den 8 januari har Tomas Skogs kunnat spela hockey.

Hjärnskakningen i matchen mot BIK Karlskoga höll honom borta från hela säsongsavslutningen. För Dalarnas Tidningar berättar nu backveteranen att framtida spel är osäkert i dagsläget.

– Om jag får bestämma vill jag spela hockey, men inte till vilket pris som helst. Det här är det värsta jag gått igenom i min karriär, skademässigt sett, säger han till tidningen.

Situationen har inte blivit nämnvärt mycket bättre sedan 36-åringen stängde ned säsongen helt och hållet i mitten av februari.

– Det har inte blivit som jag hade önskat mig. Det sitter fortfarande i. En vanlig vardag har kanske varit ok, men så fort jag tränat har det blivit bakslag, säger han.

"DET KOMMER ETT LIV EFTER"  

Skogs har dock inte tagit något beslut gällande framtiden ännu.

– Jag tycker fortfarande det är roligt och jag har inga planer på att sluta. Men, ju längre tiden har gått här har man börjat tänka att det kommer ett liv efter. Jag har inte tagit något beslut än. Det här måste bort först. Sen ska läkarna säga sitt.

36-åringen har bland annat ett SM-guld med Skellefteå (2013) på meritlistan samt åtta landskamper för Tre Kronor på sitt cv. 

Den här artikeln handlar om: