Mattias Samuelsson.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
NHL

Tidigare NHL-svenskens son skriver på för Buffalo

ANNONS
Nu är nästa Samuelsson redo att försöka slå sig in i NHL. I dag meddelade Buffalo Sabres att de skrivit kontrakt med tidigare NHL-svensken Kjell Samuelssons son Mattias.

Mattias Samuelsson draftades av Buffalo Sabres som första spelare i den andra rundan 2018. Efter två säsonger på Western Michigan University anses han nu vara mogen att kliva in i proffshockeyn.

På onsdagen tillkännagav Sabres general manager Jason Botterill att klubben tecknat 20-åringen till ett treårigt rookiekontrakt.

– Vi är väldigt nöjda med Mattias tillväxt både på Western Michigan och internationellt. Han har en unik kombination av storlek, fart och skicklighet, och vi ser fram emot att jobba med honom under hans nästa steg som proffs, säger Botterill i ett pressmeddelande från Sabres.

Den storvuxne backens far är tidigare NHL-svensken Kjell Samuelsson, som gjorde över 800 matcher i ligan. Själv har Mattias Samuelsson, född och uppvuxen i USA, burit den amerikanska tröjan internationellt. Han har deltagit i de två senaste JVM-turneringarna för USA:s räkning och var till och med utsedd till lagkapten i senaste turneringen i Tjeckien.

Under sina två säsonger på college svarade backbjässen för 26 poäng på 65 matcher. På meritlistan har han silvermedaljer från U18-VM och JVM.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games