Kristofer Berglund.
Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld
SHL

Backen vänder hem – klar för femte SHL-klubben

ANNONS
Kristofer Berglund är tillbaka i SHL. På måndagen kom beskedet att backen skrivit ett tvåårskontrakt med Brynäs – som blir hans femte SHL-klubb i karriären.
– Kristofer är som en duracellkanin, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Kristofer Berglund hade gjort elva raka SHL-säsonger och vunnit två SM-guld när han inför den här säsongen tog chansen i KHL. Men det blir bara en säsong i slagpåsen Dinamo Riga. Nu kommer nämligen beskedet att 31-åringen vänder hem till Sverige.

Brynäs IF blir Umeåsonens femte SHL-klubb efter stopp i Luleå, Färjestad, Växjö och HV71.

– Kristofer är som en duracellkanin. Han är otroligt jobbig att möta som motståndare, så det kommer bli oerhört skönt och jäkligt nyttigt att ha honom i vårt lag framöver. Han har en otroligt intensiv spelstil och har lagt på sig mycket rutin genom alla sina år i SHL och nu senast i KHL, säger Michael Sundlöv, sportchefen, i ett pressmeddelande från Brynäs.

HAR GJORT ÖVER 500 SHL-MATCHER

Kristofer Berglund tog klivet från Hockeyallsvenskan och moderklubben Björklöven till Luleå och SHL 2008. Under sina år i ligan har han spelat 511 matcher och gjort 135 poäng. I KHL blev det fem assist på 49 matcher för Riga, som var näst sämst i ligan med 41 inspelade poäng på 62 matcher under årets grundserie.

– Brynäs visade ett intresse, och det är roligt att folk vill ha en och tror på en. Jag vill spela på ett ställe där folk vill att jag ska spela, säger han själv om klubbvalet.

Kontraktet med Kristofer Berglund löper över de två kommande säsongerna.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL