NHL

TV: Min första NHL-match mot min bror – Ryan Strome

ANNONS
21 oktober 2016 är ett datum som familjen Strome alltid kommer att minnas. Då möttes bröderna Ryan och Dylan för första gången på en NHL-is. Här berättar Ryan Strome om den erfarenheten.

Det är få förunnat att få möta sin bror i NHL, men för bröderna Ryan och Dylan Strome blev det verklighet i oktober 2016.

I en match mellan Ryans dåvarande klubb New York Islanders och Arizona Coyotes, där Dylan då var en 19-årig rookie, hamnade bröderna öga mot öga på isen. Storebror lämnade isen som målskytt och vinnare då Islanders vann matchen med 3–2.

– Våra föräldrar var där och tittade och det var en speciell match på så vis att vi också tog en hel del tekningar mot varandra, minns Ryan Strome numera i New York Rangers.

Numera återfinns Dylan Strome i Chicago Blackhawks och har etablerat sig som NHL-spelare. Nu återstår det att se om även den tredje Strome-brodern, Matthew som tillhör Philadelphia Flyers organisation, kan göra detsamma. Det finns under alla omständigheter förutsättningar för fler Strome-bataljer i NHL i framtiden.

Se intervjun i klippet ovan.

Den här artikeln handlar om: