Sök
Det blev ett snöpligt slut på säsongen för Thea Johansson och HV71.
Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson
SDHL

"Jag grät i flera timmar"

Säsongen fick ett extra snöpligt slut för spelarna i HV71:s damlag. De hann ta ledningen med 1–0 i finalserien mot Luleå när mattan drogs bort under fötterna på spelarna.
– Jag var ledsen, besviken, förbannad, arg på allt och alla, säger HV:s juniorforward Thea Johansson till hockeysverige.se om de starka känslorna som uppstod när säsongen ställdes in.

Slutspelet i SDHL fick, liksom all hockey i mer eller mindre hela världen, ett abrupt corona-slut. Finalserien mellan Luleå och HV71 hann sparkas igång, men det blev bara en match innan ridån gick ner. En match som Jönköpingslaget vann med 3–2 på bortais. 

Trots att det spelades en match korades det inte några svenska mästarinnor. 

– Det är aldrig kul när något sådant sker samtidigt som vi hade stora chanser att ta hem guldet. Klart att det var jättetråkigt, men det är också sådana grejer vi får ta, säger ett av HV71:s utropstecken under säsongen, 17-åriga Thea Johansson, till hockeysverige.se och fortsätter:

– Hockey är hockey och som man brukar säga kan allting hända. Det är bara att bita ihop och köra på ännu hårdare nästa säsong.


Att beskriva känslorna när ett sådant beslut fattas i ett läge när man ser guldskimret är såklart väldigt svårt.

 – Det var många känslor på samma gång. Samtidigt är jag tacksam över att fått spela i ett så bra lag som jag har fått göra den här säsongen.
– Klart att jag var ledsen, besviken, förbannad, arg på allt och alla (skratt). Mina föräldrar var här då vi fick beskedet. Jag grät i flera timmar samtidigt kan jag inte säga vad som var mest ledsamt eller vad jag var arg på. Man får bara ta det och det är inte så mycket att göra åt det.


Hur ser du på att matchserien bröts efter första matchen, borde man inte spelat alls eller hur ser du på det?

– Vi står bakom det beslutet båda lagen tillsammans med SDHL kom fram till. Jag kan inte säga så mycket mer om det. 

Ni vann en finalmatch, borde HV71 fått guldet?
– Man kan kanske tycka det, men som sagt var så står vi bakom det här beslutet. Klart att det är jättetråkigt. Vi hade ändå Luleå lite på kroken, men det här är något vi får ta.
– Det är vad det är nu och bara att acceptera även om det som sagt var är tråkigt.


"MITT HJÄRTA HÖLL PÅ ATT HOPPA UR KROPPEN"

Det blev trots allt en finalmatch där HV71 vann med 3–2. Att få vara med och uppleva den ser Thea Johansson som något som hon kommer bära med sig lång tid framöver. 

– Det var en riktigt rolig match att spela med mycket fart och fläng, finalhockey som den verkligen ska vara. Jag har varit med finalspel en gång innan och det märks verkligen att damhockeyn har utvecklats.
– Jag spelade finalen för fyra år sedan, 2016, och det är en väldigt stor skillnad. Även om hjärtat höll på att hoppa ur kroppen flera gången och det var en tajt match försökte jag njuta så mycket som möjligt.
– Det här var sista matchen jag spelade den här säsongen så den kommer finnas med mig fram till jag spelar hockey nästa gång. En cool match att komma ihåg.

Thea Johansson svarade den gångna säsongen för tre mål och totalt sex poäng på 33 matcher. 

– För det första har jag spelat ett VM (JVM) den här säsongen och varit iväg väldigt mycket med U18-landslaget, haft en stor roll där.
– Jag har en helt annan roll i HV71 än vad jag hade i juniorlandslaget. Jag har kollat på dom spelarna som har samma roll i HV71 som jag hade i juniorlandslaget. De är ändå förebilder. Jag har tagit med mig mycket från dom spelarna när jag själv gått in i den rollen.

– Sedan känns det som att vi i HV71 knappt hunnit spelat någon hockey alls eftersom allt gått så himla snabbt. Vi har som lag haft så himla roligt och jag har lärt känna många nya, vilket man gör varje säsong.
– Det känns ändå som vi skapat en ny familj. Vi har gått igenom många grejer tillsammans, men också kommit ut starkare ur dom hela tiden.
– Jag har bara positiva tankar kring den här säsongen vi haft. Vi har varit väldigt, väldigt, väldigt bra. Det är inte säkert att jag får uppleva en sådan här säsong igen.


Thea Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

TRÄNARBYTE

Under säsongen gjorde HV71 ett tränarbyte då Lucas Frey lämnade över sin plats till Joakim Engström

– Man kunde vara rädd för att det skulle bli för stora förändringar, men jag tycker att ”Jocke” gjort ett väldigt bra jobb och inte förändrat alltför mycket. Han har varit sig själv samtidigt som vi var vana vid att ha honom. – Att Riikka (Sallinen) kom in var också bra. Hon har varit med i laget tidigare, vet hur vi fungerar. Dessutom känner hon många av våra spelare sedan tidigare, vilket också var bra.
– Jag känner inte att laget påverkades så mycket. Det var mer att vi knöt näven i byxfickan och kände att ”nu jävlar ska vi köra på och visa att ingenting kan bryta ner oss”.


Thea Johansson har fått lite av ett genombrott under säsongen. Anledningen till det tror 17-åringen själv ligger i ett starkare självförtroende. 

– Jag tror att det handlar mycket om självförtroende. Tidigare har jag varit den spelaren som dumpat pucken och sedan åkt efter den. Den här säsongen känner jag verkligen att jag vågat hålla mer i pucken, våga tro på mig själv, inte vara allt för rädd utan faktiskt våga testa på nya saker – i alla fall ibland (skratt). Ibland har det blivit att jag även fått bromsa mig själv.

Hur blickar du idag fram emot kommande säsong?

– Jag har ett år kvar på hockeygym här i Jönköping. Som det ser ut just nu kommer jag stanna kvar här, vilket jag ser fram emot. Det ska bli riktigt kul. Jag tycker om Jönköping som stad samtidigt som jag har skaffat många kompisar här.
– Jag vet egentligen ingenting om laget inför nästa säsong så nu är det verkligen bara att vänta och se. Eftersom det blev ett så plötsligt stopp på säsongen har det inte blivit att vi har fått höra något om laget ännu.
– Det ska bli spännande att se hur vi får ihop det till nästa säsong och om vi kommer vara en så stor super-favorit som vi faktiskt varit den här säsongen.


Känns det bara tungt att inte fått spela klart finalserien eller har du redan knutit näven i byxfickan och blickar fram emot nästa säsong?

– Nu har det gått några dagar sedan vi fick beskedet. Vi hade avslutningsmiddag i måndags där vi sa hej då till alla. Det har varit ledsamt idag (läs: tisdag) och det är först nu jag förstått att säsongen är slut.
– Jag var på gymmet tidigare idag och det känns just nu att jag helst inte vill vara i ishallen eftersom det är så tungt. Det kommer mjuka upp sig och vi kommer, som du sa, knyta näven och köra på nästa säsong istället. Just nu kan vi inte göra så mycket åt det som hänt utan vi får ta det.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten