Sök
Jonathan Dahlén litar på att beslutsfattarna tar rätt beslut.
Foto: Bildbyrån & Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

"Hoppas att dom som har koll på läget tar rätt beslut"

Ligor runtom i Europa har valt att ställa in säsonger och SHL meddelade i går att man skjuter på SM-slutspelet. Trots det väljer den hockeyallsvenska Slutspelsserien att fortsätta enligt schema – dock inför tomma läktare.
– Jag hoppas att dom som har koll på läget tar rätt beslut, ställer in om det behövs och tar hälsan först, säger Timrås stjärnforward Jonathan Dahlén till Hockeysverige.se.

Att spela eller inte spela… Ligorna runt om i världen stänger igen sina säsonger eller skjuter dom på framtiden. Här i Sverige är SHL-slutspelet framflyttat några veckor till att börja med. Dock kommer det hockeyallsvenska slutspelet rulla vidare, men utan någon publik. Bland annat har Timrå rest ner till Västervik för match. Ett Timrå som vann i första omgången mot Karlskoga med 8-3. 

Där svarade Jonathan Dahlén för två mål och totalt fem poäng och tycks ha lyckats koppla bort mycket av allt kring Corona-viruset för att istället fokusera på hockeyn.

– Jag har haft mina rutiner som vanligt. Sedan har inte vi i Timrå blivit påverkade det här med att spela utan publik ännu. Vi hade publik igår (läs: onsdag), berättar Jonathan Dahlén för Hockeysverige.se och fortsätter:
– På så vis har det blivit lite som vanligt för oss förutom att man läst vad som händer ute i världen. För oss har det inte varit någon stor skillnad ännu.

"DET ÄR KLART ATT JAG ÄR OROLIG"

Givetvis är det ändå något som man pratat om inom laget. 

– Ja, så klart. Vi har åkt buss tillsammans hela dagen idag och följt utvecklingen. Det har inte heller undgått oss, när vi sneglat på våra telefoner, att det inte varit någon publik på matcherna.

Hur tänker du personligen kring själva smittorisken?
– Att det inte är bra alls om någon får det. Jag vill inte att det ska gå vidare till folk som är i riskgruppen, äldre människor. Framförallt vill inte jag gå och bära på något som jag kan ge till någon som är just i riskgruppen.
– Det är väldigt viktigt att alla är mer på att vi ska få stopp på det innan det går illa. Alla har äldre anhöriga som man bryr sig om så det är klart att jag är orolig.

Känns det rätt att ni fortsätter spela matcher trots att ligor stänger runt om i världen?
– Svår fråga… Klart att vi vill spela och jag älskar hockey. Vi är i bra form och vill kvala upp till SHL. Det är dessutom ganska mycket pengar det handlar om. Sedan går hälsan före pengar och allt sådant, vilket är väldigt viktigt.
– Det är folk som sitter i stolar jag inte är i närheten av som får ta dom här besluten. Jag hoppas att dom som har koll på läget tar rätt beslut, ställer in om det behövs och tar hälsan först.

Jonathan Dahlén.Jonathan Dahlén.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

STORSEGER I FÖRSTA MATCHEN

Timrå inledde kvalserien på bästa möjliga sätt med att köra över Karlskoga med 8–3 och plocka hem tre poäng.
– Vi spelade väldigt bra och fokuserade på att spela hockey medan det kändes som att dom hade fokus på lite annat. Vi gjorde en väldigt bra match och visade vilket bra lag vi är.

Karlskoga drog på sig inte mindre än två matchstraff. Både Valtteri Parikka och Oliver Eklind fick lämna matchen innan slutsignalen.

– Karlskoga tappade lite fokus, tog för mycket utvisningar redan i första perioden. Samtidigt förvaltade vi det ganska bra. Vi gjorde fem mål varav två powerplaymål i första perioden. Det var dessutom innan deras första matchstraff.
– Vi höll oss coola, spelade hockey och fick en bra utdelning i början. Då blev det lite lättare att spela på det. Det blev ingen press alls utan vi kunde spela ut fullständigt då vi fick den utdelningen vi fick.
– Det stod 6–1 efter drygt en minut i andra perioden. Då var det bara att köra på.

TOMMA LÄKTARE VÄNTAR

Jonathan Dahlén svarade för två mål och totalt fem poäng och var med sina kedjekompisar Jens Lööke och Albin Lundin som vanligt framstående och ledande i laget.
– Det blev ju bra och väldigt roligt, säger Jonathan Dahlén med ett lätt skratt och fortsätter:
– Vi hade mycket powerplay som jag fick spela. Där lyckades vi och även jag själv. När laget spelar bra så spelar jag själv också bra, men framförallt all heder till hela laget. Vi spelade bra tillsammans, men även bra individuellt.

Ikväll, med matchstart 19.00, väntar Västervik i Plivit Arena.
– Det kommer bli en väldigt tuff match. Västervik är ett lag som jobbar hårt och åker mycket skridskor. Det är alltid tufft att komma till Västervik och spela, men vi är väldigt väl förberedda och inställda på att det kommer bli en betydligt mycket tuffare kamp än vad det var senast hemma mot Karlskoga.

Det kommer vara tomt på läktarna, hur tänker du kring det?
– Jag har sneglat lite på matcherna i SHL och det såg väldigt tomt ut på läktarna. Klart det är tråkigt, men det finns inte mycket vi kan göra åt saken förutom att gå ut och spela hockey. Det blir lite J20-stuk över det hela.

Du var med då Timrå gick upp mot Karlskrona, kan du känna att det finns samma känsla i det här laget?
– Definitivt. Vi spelar en väldigt bra hockey och har vunnit elva av våra tolv senaste matcher. Vi är ett väldigt bra lag just nu och börjar nog passera det här med att vi är i en bra form. Det är snarare att vi är så här pass bra. Det känns väldigt roligt att vara en del av det här gänget.

Vad är styrkan i gruppen?
– Alla har hittat sina roller och vi gör verkligen allt för varandra. Det speglar sig både på och utanför isen. Det är en fantastiskt bra grupp.

Hur långt kan det här laget räcka?
– Vi siktar såklart på att gå upp. Förhoppningsvis kommer vi klara av att göra det. Sedan får vi om det kommer att räcka hela vägen. Det är en lång väg dit, men förhoppningsvis har vi studsarna med oss och kommer räcka hela vägen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten