Christian Djoos, Joel Persson och Gustav Forsling tilldrar sig schweiziskt intresse.
Foto: Bildbyrån & USA Today Sports
Europa

Uppgifter: Svensk backtrio på schweizisk radar

ANNONS
Schweiziska ligaklubben Biel jagar en toppback inför nästa säsong. Och man tittar på en rad svenska namn i Nordamerika. Enligt vad hockeysverige.se erfar handlar det om Christian Djoos, Gustav Forsling och Joel Persson.

Det råder en hel del frågetecken kring vad som kommer att hända med hockeyslutspelet i Schweiz. I enlighet med regeringens inrådan har alla event med tusen åskådare eller fler ställts in eller skjutits upp till en följd av coronaviruset. Därför har man tills vidare valt att trycka på paus i väntan på nya direktiv från högre ort.

Det här har inte hindrat de schweiziska klubbarna från att sondera terrängen inför kommande säsong. I går kunde Värmlands Folkblad avslöja att Färjestads skadade stjärnforward Michael Lindqvist kan vara på väg till storklubben Bern.

En annan klubb som tittar på tänkbara svenska nyförvärv är Biel, där David Ullström och Anton Gustafsson återfinns den här säsongen. Biel jagar i första hand en ny toppback då det är oklart om tidigare SHL-stjärnan Anssi Salmela, 35, kommer att fortsätta karriären bortom den här säsongen.

SITTER PÅ UTGÅENDE NHL-KONTRAKT

Enligt vad hockeysverige.se erfar har Biel flera svenska backar de tittar på. Det ska i första hand vara tre stycken som återfinns i Nordamerika just och som sitter på utgående kontrakt med respektive NHL-klubb. Det ska handla om Christian DjoosGustav Forsling och Joel Persson.

Djoos, 25, trejdades nyligen från Washington Capitals, där han blev Stanley Cup-mästare 2018, till Anaheim Ducks. Där har han fått förtroende i NHL efter att ha tillbringat merparten av säsongen i AHL med Hershey Bears, Capitals farmarlag.

Persson, 26, tillhör också Anaheim Ducks efter att ha trejdats till klubben av Edmonton Oilers. Den tidigare Växjöbacken spelade 13 matcher med Oilers tidigt på säsongen, men har tillbringat merparten av sin första säsong i Nordamerika i AHL. Just nu återfinns han i Ducks farmarlag San Diego Gulls i AHL.

Forsling, 23, trejdades i somras från Chicago Blackhawks till Carolina Hurricanes. Han har uteslutande spelat AHL-hockey med Charlotte Checkers, Hurricanes farmarlag, den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch