Sök
Modo kan se fram emot en final, av allt att döma.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Modo i stort sett klara för final - efter storseger

Modo kan se fram emot en final mot Björklöven, av allt att döma. Efter kvällens storseger mot Tingsryd, samtidigt som konkurrenten Timrå föll, ska det extremt mycket till för att Modo ska missa final.

Modo - Tingsryd 6-1

Modo: Jonathan JohnsonVictor BerglundAdam TambelliniMattias NorlinderLinus Pettersson x2

Tingsryd: Gustav Olhaver

Inför kvällen stod Modo och Timrå på samma poäng, men Modo var före i kraft av bättre målskillnad. Nu är det extrem fördel för Modo. Inte nog med att de vann, och bättrade på sin fina målskillnad. Dessutom fick de hjälp av Björklöven som bortabesegrade Timrå.

Modo gjorde långt ifrån en speciellt imponerande insats rent spelmässigt, men som så många gånger förr klev spetsspelarna fram. Jonathan Johnson och Adam Tambelini gjorde exempelvis tre poäng vardera, och Johnsson är i och med det bara en enda poäng ifrån att tangera Pär Arlbrandts poängrekord på 77 poäng.

Dessutom fick Modo utdelning från backstjärnan Mattias Norlinder, som gjorde comeback efter en flera veckor lång frånvaro till följd av en hjärnskakning. Norlinder prisades före matchen som allsvenskans bästa junior och fick ta emot Guldgallret. Man kan lugnt påstå att han visade varför, när matchen väl kom igång.
– Fantastisk back, jättekul att ha honom tillbaks. Han visar idag vilka skills han har, säger lagkaptenen Tobias Enström om pristagaren.

Modo är nu tre poäng före Timrå och har dessutom en målskillnad som är tolv mål bättre, med bara en omgång kvar. Modo möter Karlskoga borta, medan Timrå möter Kristianstad hemma.
– Vi ska försöka göra vårat och vinna våra matcher, sen ska man inte försöka titta runtomkring vad som händer i andra matcher, säger Tobias Enström.

Timrå - Björklöven 3-4

Timrå: Erik Walli WalterholmJonathan DahlénFilip Lander

Björklöven: Sebastian SelinEmil LundbergOlle Liss, William Eriksson

Redan klara seriesegrarna Björklöven saknade en hel del tunga namn i kvällens match mot Timrå, som ju alltså slogs för en finalplats. Men gästerna från Umeå var de som visade klassen även i kväll, och klev upp på 118 poäng.

Det var 1-1 en bra bit in i den andra perioden, men inom loppet av tre minuter stod Olle Liss för 1+1 och tog Björklöven till seger. "Löven" gjorde också 4-1 innan Timrå skapade spänning med två snabba mål. Men som det beskrevs ovan är det nu mer eller mindre kört för Timrå att nå final mot just Björklöven. I stället får Jonathan Dahlén och de övriga sikta i sig på spel i Slutspelsserien.

Dahlén gjorde ett mål idag och är i jakten på Pär Arlbrandts poängrekord nu uppe på 75 poäng. Han är två bakom Arlbrandt, men också en poäng bakom Jonathan Johnson som passerade Timrås storstjärna i poängligan ikväll. 

I brist på rimlig finalchans får det bli Timrås spänningsmoment i den allsvenska avslutningen på fredag. Han var dock ytterst nära att kvittera även kvällens match, i slutsekunderna. Men som så många gånger tidigare stod stjärnkeepern Joe Cannata i vägen.

Almtuna - Kristianstad 4-0

Almtuna: Gustav NielsenAlexander AnderbergTobias ÅhströmTobias Liljendahl

Kristianstad:

Almtuna säkrade i kväll det allsvenska kontraktet, medan Kristianstad behöver kvala. Läs mer om matchen här!

Västerås - Vita Hästen 0-1

Västerås:

Vita Hästen: Marcus Eriksson

Västerås hade chansen att ta ett jättekliv mot femteplatsen. I stället nollades de av tabellsjuan Vita Hästen, och måste nu besegra Tingsryd, eller ta in två mål på Södertälje, i slutomgången på fredag. En femteplats är extremt viktig, då den ger såväl en bonuspoäng i Slutspelsserien, som en extra hemmamatch i densamma. 

Marcus Eriksson klev fram som matchvinnare, tillsammans med Niklas Lundström som gjorde en kanonmatch i kassen och räddade 31 skott. Hästen är nu bara tre poäng bakom Västerås och kan bli femma om de tar tre poäng i sin säsongsavslutning mot Almtuna samtidigt som Västerås och Södertälje nollas i poängkolumnen.

Mora - Västervik 2-3

Mora: Brendan Ranford, Johan Persson

Västervik: Tim Wahlgren, Erik UllmanPeter Krieger

Mora hade chansen att säkra en plats i Slutspelsserien. I stället tappade Mora den åttonde och sista platsen till just Västervik. Efter kvällens resultat är den småländska klubben en poäng före Mora, med en match kvar att spela.

Superrysaren avgörs på fredag, då Mora möter Björklöven medan Västervik möter Tingsryd. Och faktum är att Tingsryd också har chansen på åttondeplatsen. Skulle de besegra Västervik efter full tid, medan Mora max tar en poäng av Björklöven, missar både Västervik och Mora slutspel. Då tar Taif den sista platsen i kraft av bättre målskillnad.

Södertälje - AIK 4-1

Södertälje: Alexander Falk, Nick OlesenDavid BergAnton Blomberg

AIK: John Henrion

Södertälje gick på knock direkt. De hade 1-0 efter 45 sekunder - och 3-0 redan innan elva minuter hade spelats. Höstens krisgäng är nu uppe som femma efter kvällens storseger - med blott två måls marginal ned till sexan Västerås. Södertälje möter Västervik i sista omgången.

SSK har vunnit tio av sina tolv senaste matcher.

Karlskrona - Karlskoga 1-2

Karlskrona: Philip Rondahl

Karlskoga: Linus KarlssonFredrik Höggren

För ett par månader sedan lämnade Linus Karlsson Karlskrona för Karlskoga under uppmärksammade former. Idag var han tillbaka i Karlskronas hemmaarena för första gången sedan flytten - och blev såklart målskytt.

20-åringen har nu gjort 17 poäng på bara elva matcher sedan flytten till den värmländska tabellfyran. På tal om tabellplacering: I och med kvällens resultat kan Karlskrona inte längre nå Slutspelsserien. De kan som bäst sluta tia, och som sämst elva.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten