Modo kan se fram emot en final, av allt att döma.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Modo i stort sett klara för final - efter storseger

ANNONS
Modo kan se fram emot en final mot Björklöven, av allt att döma. Efter kvällens storseger mot Tingsryd, samtidigt som konkurrenten Timrå föll, ska det extremt mycket till för att Modo ska missa final.

Modo - Tingsryd 6-1

Modo: Jonathan JohnsonVictor BerglundAdam TambelliniMattias NorlinderLinus Pettersson x2

Tingsryd: Gustav Olhaver

Inför kvällen stod Modo och Timrå på samma poäng, men Modo var före i kraft av bättre målskillnad. Nu är det extrem fördel för Modo. Inte nog med att de vann, och bättrade på sin fina målskillnad. Dessutom fick de hjälp av Björklöven som bortabesegrade Timrå.

Modo gjorde långt ifrån en speciellt imponerande insats rent spelmässigt, men som så många gånger förr klev spetsspelarna fram. Jonathan Johnson och Adam Tambelini gjorde exempelvis tre poäng vardera, och Johnsson är i och med det bara en enda poäng ifrån att tangera Pär Arlbrandts poängrekord på 77 poäng.

Dessutom fick Modo utdelning från backstjärnan Mattias Norlinder, som gjorde comeback efter en flera veckor lång frånvaro till följd av en hjärnskakning. Norlinder prisades före matchen som allsvenskans bästa junior och fick ta emot Guldgallret. Man kan lugnt påstå att han visade varför, när matchen väl kom igång.
– Fantastisk back, jättekul att ha honom tillbaks. Han visar idag vilka skills han har, säger lagkaptenen Tobias Enström om pristagaren.

Modo är nu tre poäng före Timrå och har dessutom en målskillnad som är tolv mål bättre, med bara en omgång kvar. Modo möter Karlskoga borta, medan Timrå möter Kristianstad hemma.
– Vi ska försöka göra vårat och vinna våra matcher, sen ska man inte försöka titta runtomkring vad som händer i andra matcher, säger Tobias Enström.

Timrå - Björklöven 3-4

Timrå: Erik Walli WalterholmJonathan DahlénFilip Lander

Björklöven: Sebastian SelinEmil LundbergOlle Liss, William Eriksson

Redan klara seriesegrarna Björklöven saknade en hel del tunga namn i kvällens match mot Timrå, som ju alltså slogs för en finalplats. Men gästerna från Umeå var de som visade klassen även i kväll, och klev upp på 118 poäng.

Det var 1-1 en bra bit in i den andra perioden, men inom loppet av tre minuter stod Olle Liss för 1+1 och tog Björklöven till seger. "Löven" gjorde också 4-1 innan Timrå skapade spänning med två snabba mål. Men som det beskrevs ovan är det nu mer eller mindre kört för Timrå att nå final mot just Björklöven. I stället får Jonathan Dahlén och de övriga sikta i sig på spel i Slutspelsserien.

Dahlén gjorde ett mål idag och är i jakten på Pär Arlbrandts poängrekord nu uppe på 75 poäng. Han är två bakom Arlbrandt, men också en poäng bakom Jonathan Johnson som passerade Timrås storstjärna i poängligan ikväll. 

I brist på rimlig finalchans får det bli Timrås spänningsmoment i den allsvenska avslutningen på fredag. Han var dock ytterst nära att kvittera även kvällens match, i slutsekunderna. Men som så många gånger tidigare stod stjärnkeepern Joe Cannata i vägen.

Almtuna - Kristianstad 4-0

Almtuna: Gustav NielsenAlexander AnderbergTobias ÅhströmTobias Liljendahl

Kristianstad:

Almtuna säkrade i kväll det allsvenska kontraktet, medan Kristianstad behöver kvala. Läs mer om matchen här!

Västerås - Vita Hästen 0-1

Västerås:

Vita Hästen: Marcus Eriksson

Västerås hade chansen att ta ett jättekliv mot femteplatsen. I stället nollades de av tabellsjuan Vita Hästen, och måste nu besegra Tingsryd, eller ta in två mål på Södertälje, i slutomgången på fredag. En femteplats är extremt viktig, då den ger såväl en bonuspoäng i Slutspelsserien, som en extra hemmamatch i densamma. 

Marcus Eriksson klev fram som matchvinnare, tillsammans med Niklas Lundström som gjorde en kanonmatch i kassen och räddade 31 skott. Hästen är nu bara tre poäng bakom Västerås och kan bli femma om de tar tre poäng i sin säsongsavslutning mot Almtuna samtidigt som Västerås och Södertälje nollas i poängkolumnen.

Mora - Västervik 2-3

Mora: Brendan Ranford, Johan Persson

Västervik: Tim Wahlgren, Erik UllmanPeter Krieger

Mora hade chansen att säkra en plats i Slutspelsserien. I stället tappade Mora den åttonde och sista platsen till just Västervik. Efter kvällens resultat är den småländska klubben en poäng före Mora, med en match kvar att spela.

Superrysaren avgörs på fredag, då Mora möter Björklöven medan Västervik möter Tingsryd. Och faktum är att Tingsryd också har chansen på åttondeplatsen. Skulle de besegra Västervik efter full tid, medan Mora max tar en poäng av Björklöven, missar både Västervik och Mora slutspel. Då tar Taif den sista platsen i kraft av bättre målskillnad.

Södertälje - AIK 4-1

Södertälje: Alexander Falk, Nick OlesenDavid BergAnton Blomberg

AIK: John Henrion

Södertälje gick på knock direkt. De hade 1-0 efter 45 sekunder - och 3-0 redan innan elva minuter hade spelats. Höstens krisgäng är nu uppe som femma efter kvällens storseger - med blott två måls marginal ned till sexan Västerås. Södertälje möter Västervik i sista omgången.

SSK har vunnit tio av sina tolv senaste matcher.

Karlskrona - Karlskoga 1-2

Karlskrona: Philip Rondahl

Karlskoga: Linus KarlssonFredrik Höggren

För ett par månader sedan lämnade Linus Karlsson Karlskrona för Karlskoga under uppmärksammade former. Idag var han tillbaka i Karlskronas hemmaarena för första gången sedan flytten - och blev såklart målskytt.

20-åringen har nu gjort 17 poäng på bara elva matcher sedan flytten till den värmländska tabellfyran. På tal om tabellplacering: I och med kvällens resultat kan Karlskrona inte längre nå Slutspelsserien. De kan som bäst sluta tia, och som sämst elva.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL