Kennedy Marchment sköt det avgörande målet i den andra semifinalen.
SDHL 1

Djurgården skakade favoriten – HV71 vände och vann

Djurgården skakade storfavoriten HV71 hela vägen in i den tredje perioden.
Då visade Jönköpingslaget varför man vann grundserien i överlägsen stil, då man vände ett 0–1-underläge till seger 4–1.
HV71 leder nu semifinalserien med 2–0 i matcher.

Djurgården såg länge ut att kunna skaka HV71 och sno en match på bortais i semifinalserien mot Jönköpingslaget. Huvudstadslaget tog ledningen drygt 17 minuter in i den första perioden genom Jennifer Wakefield, en ledning man höll hela vägen fram till inledningen av den tredje perioden.

Då kunde HV71:s landslagsforward Hanna Olsson bokstavligt talat gräva in kvitteringspucken bakom Samantha Ridgewell i Djurgårdsmålet och se till så att den tredje perioden var helt öppen.

ISLOSSNING I TREDJE

Jönköpingslaget lade in en till växel i den avslutande perioden, en växel som Djurgården inte kunde hänga med i. Skyttedrottningen Kennedy Marchment fixade 2–1-målet halvvägs in i den tredje perioden innan Sanni Hakala stängde matchen med sitt 3–1-mål fem minuter från slutet.

Slutreslutatet skrevs till slut till 4–1 efter att Danielle Stone prickat in matchens sista mål bara 37 sekunder efter Hakalas 3–1-mål.

I och med segern går HV71 upp i en 2–0-ledning i semifinalserien mot Djurgården. Det ger laget chansen att avgöra matchserien i morgon, då lagen möts i Jönköping för match nummer tre.

HV71 – Djurgården 4–1 (0–1, 0–0, 4–0)