Jonathan Dahlén sköt FYRA mål – alla i den tredje perioden.
HockeyAllsvenskan

MEGAKROSSEN: 11–1

11-1! Timrå fullkomligt demolerade Almtuna under onsdagskvällen och vann med hela 11-1 på bortais. Jonathan Dahlén hade stor show och sköt fyra mål samt stod för en assist.

Svep från fyra av kvällens allsvenska matcher:

Almtuna – Timrå 1–11 (1-1,0-2,0-8)

Almtuna: Tobias Liljendahl
Timrå: Jonathan Dahlén 4, Morten Madsen 2,Linus Nässén 2, Sebastian OhlssonAlbin LundinSebastian Kaijser.

Wow, snacka om överkörningarnas överkörning!

Tro det eller ej men det var faktiskt jämnt i den första perioden då ställningen var 1-1 och även efter två spelade perioden stod det bara 3-1 till Timrå. I den tredje perioden måste dock någonting ha hänt för helt plötsligt gick Timrå från 3-1 till 11-1 (!!) då de vann perioden med hela 8-0. De vann även skotten i den tredje perioden med 14-6 vilket innebär att fler puckar gick i nät än räddades när Timrå sköt i den avslutande perioden. Det är första gången ett bortalag gör åtta mål i en och samma period enligt domarna.se.

Jonathan Dahlén stod för en assist i de första perioderna men inledde sin stora show i den tredje då han sköt FYRA mål på de sista 20 minuterna. Han är därmed den första spelaren i Hockeyallsvenskans historia att göra fyra mål i samma period, återigen enligt domarna.se.

Efter att ha sett nästan uträknad ut i kampen om poängligavinsten är nu Dahlén uppe i delad ledning med Jonathan Johnson båda står på 73 poäng den här säsongen. De båda är nu de näst bästa poängplockarna i Hockeyallsvenskans historia. Den enda som har gjort fler poäng på en säsong är Pär Arlbrandt med sina 77 poäng 2008/09. Dahlén och Johnson behöver nu ta fyra poäng på de tre sista matcherna för att tangera poängrekordet.

Timrå sätter i och med superkrossen stor press på Modo i kampen om en plats i den allsvenska finalen. Eftersom Modo förlorade i kvällens match ligger rivalerna nu på samma poäng med tre matcher kvar att spela. Ö-viksgänget har dock bättre målskillnad, trots Timrås storseger.

Tingsryd – Karlskrona 3–0 (1-0,1-0,1-0)

Tingsryd: Gustav Olhaver2, Jakob Heljemo
Karlskrona: –

Det spelades en viktig match i kampen om att nå slutspelsplats under kvällen. Det beskrevs som att det ena laget tar sista chansen att nå slutspel medan det andra lagets chanser kommer att få otroligt svårt att hamna bland de åtta bästa.

Båda låg på 58 poäng inför kvällens match och det var Tingsryd som tog chansen.

De vann med 3-0 i rivalmötet efter att ha gjort ett mål i varje period samtidigt som Arvid Söderblom återigen storspelade i målet för smålänningarna och räddade 27 av 27 skott.

Tingsryd ligger nu tre poäng bakom Mora med tre matcher kvar att spela medan Karlskrona har sex poäng upp och tre lag framför sig i kampen om slutspel.

Karlskoga – Södertälje 4–2 (0-1,2-0,2-1)

Karlskoga: Tor ImmoDavid LiljaJesper KokkonenLinus Karlsson.
Södertälje: David BergLudwig Blomstrand

Då har Fredrik Bergvik visat sig vara mänsklig igen. SSK-målvakten hade storspelat och blivit en vinnare i alla sina fem senaste matcher men i kväll blev det förlust för keepern.

De här lagen kommer att mötas i Slutspelsserien som börjar om ett par veckor och fick därför chansen att känna lite på varandra innan dess och det var Karlskoga som var starkast genom att vinna med 4-2 efter att toppspelarna återigen lett vägen. Tor Immo sköt sitt 26:e mål för säsongen och Jesper Kokkonen sitt 24:e.

Södertälje har varit i riktigt bra form på sistone och vunnit åtta av sina nio senaste matcher men fick nu se sin fina svit komma till ända.

Kristianstad – Västerås 2–5 (0-1,2-1,0-3)

Kristianstad: Dennis SvenssonFredrik Hansson.
Västerås: Simon ÅkerströmKenny KällströmSebastian BenkerAlexander LunsjöWilliam Wikman

Det börjar se mer och mer mörkt ut för Kristianstad att kunna undvika kvalspel den här säsongen.

De såg vara på väg ut att klättra upp och skapa spänning gentemot Almtuna i förra omgången men då ryckte istället Uppsalalaget ifrån ännu mer.

Den här kvällen gick skåningarna upp till 2-2 mot Västerås efter att ha varit i underläge 0-2. I den tredje perioden hade de dock inte riktigt energin kvar för att jaga efter ett segermål och bortalaget kunde sticka iväg till en 5-2-seger.

Kristianstad har fortsatt tre poäng upp till Almtuna på säker mark. De har dock bättre målskillnad och skulle kliva förbi vid en trepoängare samtidigt som Almtuna förlorar.