Sök
Jonathan Dahlén sköt FYRA mål – alla i den tredje perioden.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

MEGAKROSSEN: 11–1

11-1! Timrå fullkomligt demolerade Almtuna under onsdagskvällen och vann med hela 11-1 på bortais. Jonathan Dahlén hade stor show och sköt fyra mål samt stod för en assist. 

Svep från fyra av kvällens allsvenska matcher: 

Almtuna – Timrå 1–11 (1-1,0-2,0-8)

Almtuna: Tobias Liljendahl
Timrå: Jonathan Dahlén 4, Morten Madsen 2,Linus Nässén 2, Sebastian OhlssonAlbin LundinSebastian Kaijser.

Wow, snacka om överkörningarnas överkörning!

Tro det eller ej men det var faktiskt jämnt i den första perioden då ställningen var 1-1 och även efter två spelade perioden stod det bara 3-1 till Timrå. I den tredje perioden måste dock någonting ha hänt för helt plötsligt gick Timrå från 3-1 till 11-1 (!!) då de vann perioden med hela 8-0. De vann även skotten i den tredje perioden med 14-6 vilket innebär att fler puckar gick i nät än räddades när Timrå sköt i den avslutande perioden. Det är första gången ett bortalag gör åtta mål i en och samma period enligt domarna.se.

Jonathan Dahlén stod för en assist i de första perioderna men inledde sin stora show i den tredje då han sköt FYRA mål på de sista 20 minuterna. Han är därmed den första spelaren i Hockeyallsvenskans historia att göra fyra mål i samma period, återigen enligt domarna.se.

Efter att ha sett nästan uträknad ut i kampen om poängligavinsten är nu Dahlén uppe i delad ledning med Jonathan Johnson båda står på 73 poäng den här säsongen. De båda är nu de näst bästa poängplockarna i Hockeyallsvenskans historia. Den enda som har gjort fler poäng på en säsong är Pär Arlbrandt med sina 77 poäng 2008/09. Dahlén och Johnson behöver nu ta fyra poäng på de tre sista matcherna för att tangera poängrekordet. 

Timrå sätter i och med superkrossen stor press på Modo i kampen om en plats i den allsvenska finalen. Eftersom Modo förlorade i kvällens match ligger rivalerna nu på samma poäng med tre matcher kvar att spela. Ö-viksgänget har dock bättre målskillnad, trots Timrås storseger. 

Tingsryd – Karlskrona 3–0 (1-0,1-0,1-0)

Tingsryd: Gustav Olhaver2, Jakob Heljemo
Karlskrona: –

Det spelades en viktig match i kampen om att nå slutspelsplats under kvällen. Det beskrevs som att det ena laget tar sista chansen att nå slutspel medan det andra lagets chanser kommer att få otroligt svårt att hamna bland de åtta bästa. 

Båda låg på 58 poäng inför kvällens match och det var Tingsryd som tog chansen. 

De vann med 3-0 i rivalmötet efter att ha gjort ett mål i varje period samtidigt som Arvid Söderblom återigen storspelade i målet för smålänningarna och räddade 27 av 27 skott. 

Tingsryd ligger nu tre poäng bakom Mora med tre matcher kvar att spela medan Karlskrona har sex poäng upp och tre lag framför sig i kampen om slutspel. 

Karlskoga – Södertälje 4–2 (0-1,2-0,2-1)

Karlskoga: Tor ImmoDavid LiljaJesper KokkonenLinus Karlsson.
Södertälje: David BergLudwig Blomstrand

Då har Fredrik Bergvik visat sig vara mänsklig igen. SSK-målvakten hade storspelat och blivit en vinnare i alla sina fem senaste matcher men i kväll blev det förlust för keepern. 

De här lagen kommer att mötas i Slutspelsserien som börjar om ett par veckor och fick därför chansen att känna lite på varandra innan dess och det var Karlskoga som var starkast genom att vinna med 4-2 efter att toppspelarna återigen lett vägen. Tor Immo sköt sitt 26:e mål för säsongen och Jesper Kokkonen sitt 24:e. 

Södertälje har varit i riktigt bra form på sistone och vunnit åtta av sina nio senaste matcher men fick nu se sin fina svit komma till ända. 

Kristianstad – Västerås 2–5 (0-1,2-1,0-3)

Kristianstad: Dennis SvenssonFredrik Hansson.
Västerås: Simon ÅkerströmKenny KällströmSebastian BenkerAlexander LunsjöWilliam Wikman

Det börjar se mer och mer mörkt ut för Kristianstad att kunna undvika kvalspel den här säsongen. 

De såg vara på väg ut att klättra upp och skapa spänning gentemot Almtuna i förra omgången men då ryckte istället Uppsalalaget ifrån ännu mer. 

Den här kvällen gick skåningarna upp till 2-2 mot Västerås efter att ha varit i underläge 0-2. I den tredje perioden hade de dock inte riktigt energin kvar för att jaga efter ett segermål och bortalaget kunde sticka iväg till en 5-2-seger. 

Kristianstad har fortsatt tre poäng upp till Almtuna på säker mark. De har dock bättre målskillnad och skulle kliva förbi vid en trepoängare samtidigt som Almtuna förlorar. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten