Sök
Nils Lundkvist är den bäste juniorbacken i SHL:s historia.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Nu är Luleås succéjunior bäst genom tiderna

Nils Lundkvist är den bäste juniorbacken i SHL:s historia, i alla fall poängmässigt. 
Det står klart efter tisdagens matcher då han stod för en assist i Luleås seger mot Växjö. Han har nu gjort 25 poäng den här säsongen, en notering som ingen annan backjunior någonsin har gjort tidigare. 
– Det är inte ofta man har möjligheten att slå ett rekord och man får vara lite stolt över sig själv, säger 19-åringen om bedriften.

Svep från sex av kvällens SHL-matcher: 

Växjö – Luleå 1–3 (0-2,0-0,1-1)

Växjö: Fredrik Karlström
Luleå: Yohann AuvituNoel GunlerJesper Sellgren

Den elfte februari, mot Skellefteå, fick Nils Lundkvist en assist vilket innebar att han tangerade rekordet för poäng av juniorback i SHL. 

Med en assist i kvällens möte med Växjö är Luleås succéjunior nu bäst i genom tiderna då han har gjort 25 poäng den här säsongen vilket är ett nytt SHL-rekord. Ingen annan juniorback har någonsin gjort lika många poäng som Lundkvist. 
– Självklart är det superroligt. Det är inte ofta man har möjligheten att slå ett rekord och man får vara lite stolt över sig själv, men i dag var det väl lite tur att min pass gick fram. Jag är glad över min säsong och har fått mycket hjälp av mina lagkamrater men samtidigt får man vara lite stolt över vad man har åstadkommit, säger 19-åringen till C More.


Han passerar därmed Tim Erixon som satte rekordet med sina 24 poäng för Skellefteå säsongen 2010/11. Erixon stod också på isen i kvällens match då han nuförtiden spelar i Växjö. 

Rekordet innebär att Lundkvist är bättre än flera nuvarande NHL-spelare samt legendar som till exempel Victor HedmanUlf SamuelssonFredrik OlaussonRasmus DahlinNicklas Lidström och Kenny Jönsson

Matchen då? 

Den vann Luleå komfortabelt med 3-1 och norrbottningarna fortsätter att övertyga. Serieledaren har nu tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna. 

Så är rekordet äntligen slaget av Nils Lundkvist. Bäste poängplockare under en säsong bland juniorbackar i SHL. Rekordpoängen blev assisten fram till Noel Gunlers 2-0 ikväll mot Växjö! pic.twitter.com/fuOgq8O2RP

Skellefteå – HV71 2–1 (0-0,2-0,0-1)

Skellefteå: Jonathan Pudas 2. 
HV71: Linus Fröberg.

Skellefteå är hela SHL:s hetaste lag just nu och efter viktorian mot HV71 är segersviten uppe i åtta matcher. Det satt dock hårt inne. 

Det tajt länge och det dröja till den 32:a minuten innan det första målet kom och det var Jonathan Pudas som gav hemmalaget ledningen. Fem minuter senare var stjärnbacken i farten igen och skickade in sitt andra mål för kvällen, den här gången i powerplay. 

Två mål skulle visa sig räcka för västerbottningarna då HV endast lyckades få in en reduceringspuck. Detta mycket tack vare Gustaf Lindvall som ännu en gång storspelade för SAIK. Han räddade 32 av 33 skott och höll nollan i 57 minuter innan Linus Fröberg fick en puck för Jönköpingslaget. 

I och med segern skapar Skellefteå behagligt avstånd ner till HV71 som just nu ligger utanför topp sex. Det skiljer nu sju poäng mellan lagen. 

Djurgården – Brynäs 3–2 (2-1,0-0,1-1)

Djurgården: Sebastian StrandbergMarcus HögströmNiclas Bergfors
Brynäs: Nicklas DanielssonEmil Molin.

13 hemmamatcher. 13 raka segrar. 

Djurgården sätter ett nytt klubbrekord efter att ha besegrat Brynäs med 3-2 på Hovet. De är nu uppe i 13 raka vinster i Stockholm vilket är den längsta hemmasviten i klubbens långa och anrika historia. 

De inledde bra och Sebastian Strandberg gav hemmalaget ledningen tidigt i matchen efter assist från Marcus Högström. Senare i perioden blev Högström själv målskytt. 

Resultatet 2-1 stod sig hela vägen in till när det endast återstod fem minuter av den tredje perioden. Då kvitterade nämligen Brynäs i powerplay genom Emil Molin. Det dröjde dock bara 20 sekunder innan Djurgården återtog ledningen när Strandberg passade fram till Niclas Bergfors som satte avgörandet. 

Djurgårdens fina form gör att de nu har seglat upp som femma i SHL med lite avstånd ner till Frölunda, HV71 och Örebro som jagar där bakom. 

Oskarshamn – Färjestad 3–4 OT (1-2,1-1,0-0,0-1)

Oskarshamn: Pontus NetterbergJoakim ThelinRickard Palmberg
Färjestad: Daniel Viksten 2, Marcus NilssonGustav Rydahl.

Oskarshamns tränarbyte har verkligen inte gett effekt. Smålänningarna har fortfarande inte vunnit sedan Perra Johnsson och Jeff Jakobs tog över bottenlaget. Oskarshamn vann senaste den 25 januari och därefter har det blivit åtta raka förluster. 

Mot Färjestad visade de dock kämpaglöd genom att aldrig ge upp. Färjestad var i ledning nästan hela matchen men hemmalaget kämpade sig alltid tillbaka och kvitterade. 

Färjestads starka offensiv blev dock för svår. Poängkungen Marcus "Lilliz" Nilsson glänste igen med tre poäng i matchen, 1+2. Hans två assist innebär även att han sätter ett nytt klubbrekord för flest assist under en och samma säsong. Ingen annan spelare i Färjestads historia har gjort fler än Nilssons 39 assist den här säsongen. 

Malmö – Linköping 3–4 OT (1-2,2-1,0-0,0-1)

Malmö: Nicolai MeyerMalte SetkovLars Bryggman.
Linköping: Joe WhitneyHenrik TörnqvistAdam GinningOlle Lycksell

Olle Lycksell har växt ut till lite av en matchvinnare för Linköping på sistone. 

20-åringen gjorde det avgörande målet i förlängningen mot Luleå förra veckan och när LHC återigen fick spela förlängning under tisdagskvällen var Lycksell i farten igen. 

En och en halv minut in i övertidsperioden mot Malmö stänkte Lycksell dit två poäng till Östergötland och håller fortsatt klubbens slutspelshopp vid liv då både Växjö och Brynäs förlorade. 

Den mest uppmärksammade sekvensen från kvällens match var dock Sam Lofquists matchstraff. Amerikanen var upprörd på Emil Sylvegård i samband med ett gruff vid Malmös mål. Han skulle därefter bli eskorterad till båset av linjedomaren när han plötsligt knuffade till domaren som höll på att tappa balansen. Backen fick matchstraff direkt och tilldelades även en match penalty som innebär att han automatiskt stängs av Linköpings i nästa match. 

– Putta domaren är en ”big no-no”. Sen gör väl Sylvegård det han gör bäst, vilket är att reta upp folk och hittar väl rätt knappar. Tyvärr hamnar det i det läget där Sam gör något han inte ska göra, LHC-tränaren Bert Robertssontill C More.

Rögle – Örebro 3–0 (0-0,2-0,1-0)

Rögle: Éric GélinasDennis EverbergKodie Curran
Örebro: 

Rögle fick se sin sex matcher långa segersvit brytas senast mot Skellefteå. Det var därför ett revanschsuget Ängelholmslag som kom ut till kvällens match mot Örebro i hopp om att påbörja en ny vinstrad. 

Efter en mållös första period kom de igång i den andra och satte två raka mål för att gå upp i en 2-0-ledning. I den tredje klev backstjärnan Kodie Curran in i handlingarna och sköt sitt elfte mål för säsongen. Det var hans 44 poäng den här säsongen och han förlänger även sin personliga poängsvit till nio (!) matcher. 

Där bak höll Roman Will tätt för Rögle då han räddade alla 21 skott som Örebro sköt för sin fjärde nolla den här säsongen. 

Om det går bra för Rögle så går det desto sämre för Örebro. De vann visserligen senast mot Djurgården och bröt därmed en fyra matcher lång förlustsvit men sett över de tio senaste matcherna har Närkelaget bara lyckats vinna två. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten