Mora tog extrapoängen på Hovet.
HockeyAllsvenskan

Mora vann svängig match – tog viktiga poäng i slutspelskampen

Mora var illa ute mot AIK men kunde till slut besegra den allsvenska jumbon med 5–4 tog viktiga poäng i efter förlängningsspel.
I och med segern har dalalaget nu sex poäng ned till Tingsryd på niondeplatsen.

Publiken på Hovet bjöds på en svängig tillställning när AIK tog emot Mora under söndagseftermiddagen.

Hemmalaget kunde gå upp i en 2–0-ledning i den första perioden efter två styrningsmål signerade Johan Porsberger och Oscar Nord. AIK såg där och då ut att ha ett stabilt grepp om matchen, men i mittperioden kunde Mora vända på steken genom att göra tre mål inom loppet av tolv minuters spel.

AIK kvitterade i inledningen av den tredje perioden, men Mora återtog ledningen 5:49 in i perioden genom Johan Persson som pricksköt in sitt andra mål för kvällen bakom Robin Wallin i AIK-målet, forwardens 22:a mål för säsongen.

SVANLUND MATCHVINNARE

Hemmalaget lyckades dock återigen komma tillbaka i matchen och få till en förlängning, sedan Oscar Milton kvitterat matchen med drygt tre och en halv minut kvar att spela. I förlängningen kunde dock Mora dra det längsta strået, sedan Oskar Svanlund fri med Robin Wallin inte gjorde något misstag och därmed sköt extrapoängen till dalalaget.

Åttondeplacerade Mora har nu sex poäng ned till slutspelsjagande Tingsryd med tre matcher kvar att spela. Dalalaget har dock en match mer spelad än tabellnian.

AIK – Mora 4–5 e. sd. (2–0, 0–3, 2–1, 0–1)
AIK: Johan Porsberger, Oscar Nord, John Henrion, Oscar Milton
Mora: Johan Persson (2), Niki Petti, Daniel Ljunggren, Oskar Svanlund