David Ullströms tid i Riga blev en riktig mardröm.
Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson
KHL

"Jag fick äta upp skiten"

ANNONS
Han fick sparken från Dinamo Riga redan efter elva matcher. Nu berättar David Ullström om situationen i sin senaste KHL-klubb.
– Jag funderar på vilken spelare i världen som hade kunnat vända det där laget? säger den tidigare HV71-forwarden till hockeysverige.se. 

ZÜRICH (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det har gått nästan ett halvår sedan David Ullström lämnade KHL-klubben Dinamo Riga. Den tidigare HV71-forwarden hann endast lira elva matcher innan han och en hel del andra spelare fick sparken efter en trög start för laget.

Några dagar senare stod det klart att Ullström skrivit på ett nytt kontrakt med Biel-Bienne i Schweiz högstaliga för resten av säsongen. Där har 30-åringen i skrivande stund producerat 26 poäng (9+17) på 26 matcher. 

– Det var ett skönt byte för mig. Du ser ju var Riga ligger nu (i tabellen). Det var ganska tufft där och vi förlorade ganska många matcher och det var liksom… Jag fick äta upp skiten, säger David Ullström till hockeysverige.se.
– Så det var ett väldigt bra miljöombyte. Det har fungerat bra här. Laget har gått lite upp och ned och vi har haft lite mycket skador så vi är som sagt lite upp och ned och gör lite för mycket misstag. Men på det stora hela så har vi potential.


"INTE HANS FEL FÖR FEM ÖRE" 

Med lite distans till tiden i Dinamo Riga har David Ullström mycket att säga. 

– Jag kunde nog säga ganska tidigt att det kommer bli ett stryklag. Det var ett antal gubbar som var väldigt dåligt tränade och då blir det svårt. 

Du fick sparken, eller hur?
– Ja, jag fick det. Målvakten (Kristers Gudlevskis) flög ju. Man kallar det buy-out. Först var det målvakten Gudlevskis som rök. Det var inte hans fel för fem öre men han rök ju först. Samtidigt rök ju Jacob Berglund som går jättebra i Neftekhimik Nizhnekamsk i KHL och det var absolut inte hans fel heller.
– En vecka senare flyger jag. Ja… Jag vet inte vad de hade i tanken men det var en ohållbar situation. Det var inte bra, jag vet inte hur de hade lagt upp sommaren eller så. Faktum var att jag kände mig faktiskt jättebra i början och hela försäsongen och sen så blev det för tydligt... Vi hade några gubbar som var alldeles för dåligt tränade och det fungerade inte mot det motståndet.


JOBBIG MILJÖ   

David Ullström noterades för fem poäng (2+3) på sina elva matcher med Dinamo Riga. Men han ger en bild av det inte var så lätt att producera. 

– Jag vet inte hur många minus (i statistiken) jag åkte på de sista matcherna på att hoppa över sargen för att gubbarna inte orkade backchecka. Det blev ju mentalt ganska jobbigt och att få börja varje tekning i egen zon och du vet ju det här momentumspelet.
– Vi blev helt överkörda i tredje- och fjärdekedjan och sedan kommer man in och så ska man producera offensivt. Det var ju antingen att börja med en stenhård backcheck och en fyra-mot-tvåa och sedan försöka vända spelet därifrån. Det var ganska tufft på slutet. Jag funderar på vilken spelare i världen som hade kunnat vända det där laget?



Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL