Alexander Ovetjkin gjorde mål nummer 699.

Ovetjkin bröt torkan – ett mål från mäktiga milstolpen

Mitt i jakten på mål nummer 700 upplevde Aleksandr Ovetjkin helt plötsligt sin längsta måltorka i NHL-karriären.
I nattens förlustmatch mot Montreal (3–4) kunde dock Washingtonkaptenen bryta sin fem matcher långa måltorka och göra mål nummer 699 i karriären.

Aleksandr Ovetjkin uppmärksammade jakt på mål nummer 700 fortsätter.

Efter att ha gått mållös från fem raka matcher sedan han nådde 698 mål, en måltorka som tangerade hans tidigare längsta mållösa svit i NHL-karriären, hittade den ryske superstjärnan äntligen rätt igen i nattens möte med Montreal Canadiens.

7:29 in i den första perioden kunde Ovetjkin ge Capitals ledningen med 1–0 efter att han plockat upp en tekningsvinst frånNicklas Bäckström och överlistat Carey Price med ett överraskande handledsskott. Ovetjkin hade sedan ett par goda möjligheter att skriva in sig i 700-målsklubben, då han noterades för sex skott på mål, men något mer mål från den ryske stjärnans klubba blev det inte i matchen.

BACKDOLDISEN TVÅMÅLSSKYTT

Istället kunde Montreal vinna matchen med 4–3 efter förlängning sedan backdoldisen Ben Chiarot blivit stor matchhjälte för sitt Canadiens 58 sekunder in i övertiden, hans andra mål i matchen.
– Han har varit ett bra tillskott sedan han kom till laget med sin storlek och hårda jobb. Man kanske inte förväntar sig det där (målet) från honom, men han har redan gjort ett par övertidsmål den här säsongen, säger Candienstränaren Claude Julien.

Förutom assisten på Ovetjkins mål noterades Nicklas Bäckström för ytterligare en assist för Capitals, samtidigt som Carl Hagelin även han skrev in sig i poängprotokollet genom en passningspoäng på Lars Ellers 2–1-mål i den andra perioden.

Washington Capitals – Montreal Canadiens 3–4 e. sd. (1–1, 1–1, 1–1, 0–1)