AIK tvingas kvala för att undvika en degradering till Hockeyettan.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Fiaskot ett faktum – AIK tvingas kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan

Det har varit på gång ett tag men nu är det helt klart. AIK kommer att tvingas till kvalspel för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Björklöven vann och har nu säkrat en plats i den allsvenska finalen samt förbättrade sitt poängrekord. 

Svep från kvällens fem matcher i Hockeyallsvenskan:

Björklöven – AIK 3–2 (2-0,0-2,1-0)

Björklöven: Alex HutchingsFredric AnderssonOlle Liss.
AIK: Oscar NordEmil Aronsson.

Det har varit på gång länge. Nu är det klart – AIK tvingas spela kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. 

Efter att ha förlorat kvällens match mot seriesuveränen Björklöven är det matematiskt omöjligt för Stockholmslaget att gå upp på säker mark. Roger Melins mannar måste nu ställa om och förbereda sig inför den stundande kvalserien för att klubben inte ska åka ner till Hockeyettan. 

Det blev dock oväntat jämnt med tanke på att det skiljde 74 poäng mellan lagen inför kvällens match. Löven tog ledningen med 2-0 i den första perioden och det såg ut som att det skulle kunna rinna iväg för serieledaren. I den andra kom dock AIK ut starkt och gick från underläge 0-2 till 2-2 på 41 sekunder. 

Precis i slutet av den tredje perioden, med 80 sekunder kvar att spela, gjorde dock Olle Liss mål för Björklöven och skickade segern till Umeålaget. Liss har varit en rejäl succévärvning för Löven då forwarden har gjort 10 mål och 19 poäng på 20 matcher. 

Björklöven satte i onsdags ett nytt allsvenskt poängrekord efter segern mot Karlskoga och drygar nu ut rekordet ytterligare till 114 poäng. Vinsten innebär även att Björklöven är helt klara för spel i den allsvenska finalen. 

Södertälje – Tingsryd 4–0 (1-0,1-0,2-0)

Södertälje: Nick OlesenChristopher BengtssonHugo GustafssonLudwig Blomstrand.
Tingsryd: –

Södertälje är klara för allsvenskt slutspel efter kvällens seger mot Tingsryd. SSK hade en mycket tung start på säsongen och låg näst sist när tränaren Ulf Lundberg sparkades. 

Strax därefter började laget att hitta formen och radade upp segrar. Under den andra halvan av serien har Södertälje faktiskt varit ett av de allra bästa lagen i Hockeyallsvenskan. Detta har gjort att klubben har skjutit som en raket i tabellen och är nu uppe på sjätteplats. 

Hemmalaget vann mot Tingsryd med 4-0 efter att det var "the usual suspects" som klev fram för Södertälje. Nick Olesen sköt ett mål, danskens 26:e för säsongen och han assisterades av Ludwig Blomstrand som senare även skulle bli målskytt själv, hans 27:e för säsongen. Faktum är att Blomstrand har gjort poäng i alla sina nio senaste hemmamatcher och i nio av SSK:s tio senaste matcher i Scaniarinken (han har missat en av matcherna). 

Fredrik Bergvik räddade 18 skott och fick därmed hålla nollan för första gången i Södertälje. Målvakten har nu fått vinna fem matcher i rad. 

SSK är i mycket fin form och har nu vunnit åtta av sina nio senaste matcher och får nu börja förbereda sig inför slutspelsserien i Hockeyallsvenskan. 

Karlskrona – Vita Hästen 2–4 (1-0,0-3,1-2)

Karlskrona: Kevin Ekman LarssonSamuel Solem
Vita Hästen: István Bartalis 2, Rikard OlsénJens Holmström.

Ett annat lag som i kväll blev klart för slutspel i Hockeyallsvenskan är Vita Hästen, eller ja nästan. Hästen är i princip klara för slutspel efter att ha vunnit mot Karlskrona, det enda som hindrar dem i nuläget är Västervik som spelar i morgon. Västervik måste vinna morgondagens match mot Timrå för att hålla spänningen vid liv, om de inte gör det är Vita Hästen klara för slutspel. 

David Åslin spelade sin andra match för Hästen och stod då för sin första poäng i den andra perioden när östgötarna vände på matchen. Han assisterade till Rikard Olsén som satte 2-1 vilket var den defensive backens första mål den här säsongen.
Ett annat nyförvärv, Niklas Lundström, stod också för en fin insats. Den invärvade målvakten räddade 30 av 32 skott för Hästen och har imponerat stort sedan han anslöt innan transferfönstret stängde. 

Ungraren Istvan Bartalis succé i Hockeyallsvenskan fortsätter. Han har nu skjutit 21 mål och stått för 39 poäng i Vita Hästen den här säsongen vilket fullkomligt krossar hans tidigare bästa allsvenska notering tidigare på tio mål och 21 poäng. 

Karlskrona har det dock tuffare med blott en vinst på de tolv senaste matcherna. Blekingelaget måste nu rycka upp sig om de ska kunna nå slutspelsplats då de nu har fyra poäng upp till Mora på åttonde plats. 

Modo – Kristianstad 6–5 SO (1-1,2-4,2-0,0-0,1-0)

Modo: Patrik Karlkvist 2, Adam Tambellini 2 (inklusive avgörande straff), Kalle JellvertJonathan Johnson.
Kristianstad: Nikolaj Skladnitjenko 3, Johan LundgrenAmil Krupic.

Wow, vilken galen och svängig match! 1-0 till Modo blev 1-2 till Kristianstad innan hemmalaget vände tillbaka till 3-2 men då stod bortalaget för en imponerande vändning och gick upp till 3-5. Modo vände dock tillbaka och vann med 6-5 efter straffar. 

Den 25-årige ryssen Nikolaj Skladnitjenko, som tidigare har spelat JVM för Ryssland, gjorde i kväll sin femte match för Kristianstad och hade gått mållös från alla dessa matcher. Snacka om att det blev islossning för den tidigare KHL-forwarden. 

Skladnitjenko gjorde tre mål och fullbordade sitt första allsvenska hattrick i sin femte match i ligan. Moskvakillen fullbordade sedan kvällen och matchen genom att få ett matchstraff. I början av den tredje perioden delade han ut en ful huvudtackling vilket gjorde att han tvingades ut i omklädningsrummet. 

Med det sabbade han matchen för Kristianstad som då ledde matchen. Under det fem minuters långa powerplayet vände Modo på steken. Trodde de i alla fall. Modo kvitterade till 5-5 och hade även en puck inne för 6-5 bara någon minut efter kvitteringen. Målet dömdes dock bort istället höll sig 5-5 hela den tredje perioden. 

Därför väntade förlängning och sedan straffar och där var det Modo som knep segern efter att Adam Tambellini blivit den enda målskytten. 

Detta innebär att Modo plockar två poäng men tappar en vilket kan bli viktigt då Timrå vid seger i morgon kan knappa in en poäng på Ö-vikslaget i kampen om den sista platsen till den allsvenska finalen. 

Kristianstad tog dock en viktig poäng i bottenstriden och ligger nu på samma poäng som Almtuna ovanför kvalstrecket. Uppsalalaget har dock bättre målskillnad, ett mål bättre än Kristianstad. Skånelaget lär dock tänka att det var två förlorade poäng efter att ha tappat 5-3 till förlust 5-6. 

Mora – Karlskoga 2–1 OT (0-1,0-0,1-0,1-0)

Mora: Brant HarrisDaniel Ljunggren
Karlskoga: Tor Immo.

Det blev tajt, det blev stökigt och det var fult. 

Totalt 17 tvåminutersutvisningar delades ut i matchen mellan Mora och Karlskoga och ett matchstraff. Det var Oliver Eklind som fick 5+20 i slutet av den första perioden för en armbågstackling.
Mora drog dock på sig en utvisning i det efterföljande powerplayet och Karlskoga tog då ledningen i spel fyra mot fyra. 

Lagen verkade stundtals mer fokuserade på att klappa till varandra än att göra mål. I mitten av den trejde perioden kom dock utdelningen för hemmalaget som kvitterade genom Brant Harris. 

Matchen gick till förlängning och där var det Mora som knep segern och bonuspoängen. En väldigt viktig vinst för dalalaget som nu har skaffat sig ett fyra poängs försprång ner till lagen under slutspelsstrecket. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 juni
02:00 Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning NHL
måndag 27 juni
02:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten