Det vankas slutspel i SDHL – blir det någon av Sidney Morin, Michelle Karvinen, Erika Grahm eller Jennifer Wakefield som får lyfta bucklan?
Foto: Bildbyrån
SDHL

RÖNNKVIST: Så går det i SDHL-kvartsfinalerna

I kväll startar damernas SM-slutspel i SDHL. Hockeysverige.ses Ronnie Rönnkvist har gått igenom de fyra kvartsfinalserierna och korat fyra semifinalkandidater.

Djurgården – AIK

Ett stockholmsderby redan i kvartsfinalen. Kul för alla som gillar hockey i 08-trakten. På pappret har Djurgården en bredare trupp än AIK och bör i och med det ha en liten fördel. 

AIK har dock en offensiv spets som är stark med spelare så som Sabina KüllerLisa JohanssonErica Udén Johansson och Fanny Rask. Djurgården har i mina ögon ett jämnare lag. 

Mitt tips: 2-0 till Djurgården. 

Profil i AIK:
Lisa Johansson. Hon är ganska komplett som spelare. Har dessutom blivit starkare i defensiven. Fysiska spelet framför mål kan bli bättre, men en klasspelare som är given i Damkronorna. 

Profil i Djurgården:
Jag visste inte mycket om målvakten Samantha Ridgewell innan hon anslöt till Djurgården. Hon har imponerat på mig och har klivit fram som en av ligans bästa målvakter. Kan bli Djurgårdens stora matchvinnare. 

Lisa Johansson.Lisa Johansson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Inbördes möten i grundserien:
2019-09-13: Djurgården – AIK 0–2
2019-10-16: AIK – Djurgården 1–3
2019-12-01: Djurgården – AIK 1–2 
2020-01-27: AIK – Djurgården 1–3


Brynäs – SDE Hockey

Inför säsongen var jag en av många som inte trodde på SDE, men de har verkligen slagit oss alla på fingrarna. Visserligen har laget varit lite väl ojämnt långa stunder, men Stocksund/Danderyd/Enebyberg, som SDE står för, har verkligen förtjänat sin första slutspelsplats någonsin. 

Nu ska laget ställas mot Lara StalderMaja Nylén PerssonMichela CavaErika GrahmKaterina MrazovaDenisa Krizova med flera i Brynäs. Även om Brynäs inte har den bredaste truppen ska det räcka för att slå SDE även om det finns lite skrällvarning. 

Mitt tips: 2-0 till Brynäs. 

Profil i SDE:
Rutinerade Hanna Blomqvist är tillbaka efter skadeproblemen. Hennes rutin kan komma att betyda massor för SDE. Säker och lugn framför egna kassen. Något att bita i för Stalder, Cava, Grahm och allt vad stjärnorna heter i Brynäs. 

Profil i Brynäs:
Det går inte att blunda för en spelare som Lara Stalder. På 36 matcher har schweiziskan svarat för 42 mål och totalt 71 poäng. Imponerande. På den vann hon också poängligan i överlägsen stil. 

Lara Stalder – poängdrottning i SDHL.Lara Stalder. Foto: Ronnie Rönnkvist

Inbördes möten i grundserien:
2019-10-11: SDE – Brynäs 0–4
2019-11-22: Brynäs – SDE 3–4
2020-01-05: SDE – Brynäs 1–3
2020-02-14: Brynäs – SDE 4–1


Luleå – Linköping

Finalrepris från i fjol. Madeleine Östlings tjejer i Linköping har haft en mellansäsong och slutade sjua. Det är ungefär där någonstans laget tippades inför säsongen. Även om Zoe HickelSaana ValkamaLinnea Johansson med flera ska det inte räcka mot ett Luleå som taggad upp rejält i slutet av säsongen. Avsaknaden av Pernilla Winberg är stor. 

Skador och tränarbyte har gjort att Luleås säsong svängt mer än vanligt, men nu ser laget ut som en finalkandidat efter en stark avslutning på grundserien. 

Mitt tips: 2–0 till Luleå. 

Profil i Linköping: 
Saana Valkama. I ett lag där flesta spelarna ligger på en minusstatistik slutade 25-åriga finskan på plus 2. Det talar en del om den nytta hon gör för LHC kväll efter kväll. 

Profil i Luleå:
Backen Ronja Savolainen har bäst plus/minus-statistik i Luleå med sina + 39. Hon är en av Luleås starkaste offensiva vapen. Detta trots att hon är back. En toppning med Savolainen och Jenni Hiirikoski… Vilka lag kan stå emot "den offensiva defensiven"? 

Ronja Savolainen.Ronja Savolainen.Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Inbördes möten i grundserien:
2019-10-12: Luleå – Linköping 3–4
2019-11-24: Linköping – Luleå 0–4
2020-01-03: Luleå – Linköping 9–0
2020-02-12: Linköping – Luleå 3–4

HV71 – Leksand

På pappret ett givet 2–0 till HV71, men någonstans känns det som att Leksand är det lag som växt mest under säsongen. Många unga spelare har klivit fram och kanske att någon av dessa får sitt genombrott i slutspelet. HV71 har trots det favoritstämpeln på sig och ska så också ha. I laget finns världsspelare som bland andra Sidney Morin och Kennedy Marchment (skadad för närvarande). 

Tar sig HV71 förbi kvartsfinalen så kommer vi nog även se laget i final framöver. Den kapaciteten finns utan tvekan hos seriesegrarna. 

Mitt Tips: 2–1 till HV71.

Profil i Leksand:
Kajsa Armborg. Den tidigare fotbollstalangen från Örebro som nu fått sitt verkliga genombrott i SDHL. Vinnare av lagets poängliga och en av spelarna som håller ihop laget både på och vid sidan av isen. 

Profil i HV71:
Sidney Morin. OS-guldmedaljör och världsspelare. Bara Morin själv är värd entrépengen. Har i mina ögon överglänst Savolainen och Hiirikoski på backplatsen den här säsongen.

Sidney Morin.Sidney Morin.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Inbördes möten i grundserien:
2019-09-13: Leksand – HV71 2–6
2019-09-14: Leksand – HV71 2–4
2019-10-20: HV71 – Leksand 6–3
2019-12-27: HV71 – Leksand 4–2


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten