Alexander Ovetjkin har svalnat i jakten på sin milstolpe.
Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports
NHL

Nära milstolpe – då har Ovetjkin drabbats av måltorka

ANNONS
Alexander Ovetjkin behöver bara skjuta ytterligare två mål för att nå den magiska 700-gränsen. Men efter nattens förlust mot Vegas Golden Knights har 34-åringen lämnat isen mållös i fyra raka matcher. Hans längsta svit utan mål på mer än ett år.

– Vi var rätt bra på att begränsa hans chanser, säger Vegas forward Max Pacioretty till NHL.com efter 3–2-vinsten.

Fem matcher och 27 skott – utan att göra mål.

Alexander Ovetjkin är allt jämt två mål från att bli den åttonde spelaren i NHL-historien att nå 700 mål. Efter att ha vräkt in 14 mål på sju matcher under andra halvan av januari och början av februari har den ryske superstjärnan hamnat i en måltorka.

Mot Vegas Golden Knights lämnade Ovetjkin isen mållös för femte matchen i rad. Därmed är han mitt uppe i sin längsta måltorka sedan december 2018.

UPP PÅ DELAD FÖRSTAPLATS

– Oavsett hur många mål han har eller vad an försöker åstadkomma försöker man alltid stänga ned honom, säger Vegas forward Max Pacioretty till NHL.com.
– De letar alltid efter honom, men jag tycker att vi var rätt bra på att begränsa hans chanser. Det skulle inte vara någon skillnad om det var hans första match i ligan, eller om han jagar 700 mål.

Pacioretty hade bättre lycka med målskyttet är Ovetjkin. Framspelad av William Karlsson sköt han det matchvinnande 3–0-målet i den andra perioden av reprisen på 2018 års Stanley Cup-final. Pacioretty har skjutit 27 mål för Golden Knights den här säsongen och är på väg mot sin målmässigt sett bästa säsong på flera år.

Vinsten var Vegas tredje i rad. Laget är nu uppe på delad förstaplats i tajta Pacific Division tillsammans med Edmonton Oilers.

Vegas – Washington 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
Vegas:
Nick Holden (5), Reilly Smith (23), Max Pacioretty (27) (William Karlsson).
WashingtonT.J. Oshie 2 (24).

Den här artikeln handlar om: