Sök
Marcus Paulsson är tillbaka i SHL.
Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl & Ronnie Rönnkvist
SHL

36-åringen tog klivet från Hockeyettan till SHL

Han tog klivet ned i Hockeyettan för att hjälpa moderklubben Mörrum. Men när locktonerna från SHL kom var Marcus Paulsson inte sen att skriva på för Växjö. Bland annat för att ge sina barn möjligheten att se sin far spela på högsta nivån i Sverige.
– De blev jätteglada, berättar Paulsson för hockeysverige.se.

OSKARSHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Marcus Paulsson har gjort en lång resa sedan han lämnade moderklubben Mörrum 2002 och begav sig ut på ett hockeyäventyr som tagit honom till Saskatoon i Kanada såväl som till klubbar i Finland och Schweiz utöver Sverige.

Efter att ha återvänt till moderklubben Mörrum från allsvenska Karlskrona inför den här säsongen återfinns han numera i SHL med Växjö. Där har han efter en produktiv säsong i Hockeyettan noterats för två mål och tre poäng på sina sex första matcher med klubben.

Resan ut i världen började för 18 år sedan då han flyttade till Kanada för att representera Saskatoon Blades i juniorligan WHL. 

– Då var jag 18 år. Jag pratade hemma med farsan (Gary Paulsson). Han tyckte att om jag skulle bli någonting så behövde jag flytta på mig lite och prova något annat, berättar den nu 36-årige Marcus Paulsson och fortsätter:

– Att göra den långa flytten var tuffare än jag trodde den skulle vara. Jag hade nyttiga år där borta, men inga bra hockeymässigt. Jag fick ändå lära mig väldigt mycket.

Vad betydde det socialt för dig att flytta så pass tidigt, vilket inte då var lika vanligt som idag?

– Det var tufft. Samtidigt fick jag lära mig, vilket jag har haft med mig i hela mitt liv, att anpassa och acklimatisera mig. Är man bara ödmjuk och trevlig kommer man in i alla lag. Jag har ställt in mig i ledet där jag varit. Det är så jag funkar. 

Mike Green.Mike Green.Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports

BLEV POLARE MED NHL-STJÄRNAN  

En av Marcus Paulssons lagkompisar i Saskatoon Blades var den välmeriterade Detroit Red Wings-backen Mike Green. En spelare och person som Marcus Paulsson uppskattar. 

– Vi spelade i samma lag och man visste på något sätt att han skulle bli så bra som han blev. Jag tänkte inte på det just då, men så här i efterhand förstod jag det. En jättesnäll, supertrevlig och fantastiskt ödmjuk kille. Jag önskar honom allt gott.
– Jag skickade Mike några bilder från det att jag harvade i allsvenskan. Då skickade han bilder på några Ferraris han köpt (skratt). Vi tog lite annorlunda vägar.

Marcus Paulssons pappa Gary är stor profil hemma i Mörrum. Enligt eliteprospects.com gjorde han 16 säsonger i GoIS A-lag.
  
– Det var ett tag sedan nu, men han klassas som ikon där. Jag kommer knappt ihåg då han spelade. Däremot kommer alla andra ihåg honom.
– Paulsson-släkten är ganska känd i Mörrum som är ganska litet. Farsan kör sopbil så han känner allt och alla i Mörrum och Karlshamn. Dessutom är min farbror vaktmästare på Jösserinken och har varit så i 40 år. 

Innebar det här att det nu blev en extra press på dig då du inför den här säsongen återvände hem till Mörrum?
– Klart att det var press på mig. Jag hade superhöga krav på mig då jag kom hem. Det var också anledningen till att jag inte trappade ner. Jag har tränat lika hårt den här säsongen precis som jag gjort alla andra.

Varför valde du Mörrum och Hockeyettan inför den här säsongen?

– Jag ville hjälpa Mörrum. Samtidigt ville jag visa alla runt omkring, vänner som jag växt upp med och träffat varje dag på hallen, vad jag kan. Det känns som jag gjort det och det verkar som folk är nöjda med vad de har fått se. Det här var viktigt för mig att göra innan jag blev för dålig, säger Paulsson som gjorde 22 mål och 40 poäng på 28 matcher i Hockeyettan.
– På försäsongen underskattade jag ettan lite. Jag fick tänka om ganska snabbt. I början åkte jag lite på halvfart och trodde att det skulle gå lättare än vad det gjorde. Sedan insåg jag att jag kommer bli hårt tagen, vilket jag blev redan på försäsongen. Redan då var de på mig lite grann så jag tänkte ”nu får jag växla upp lite grann”.

– Sedan körde jag för fullt i varje match samtidigt som jag kände mig viktig för laget och jag försökte inte slå av på takten någon gång. 

Marcus Paulsson i Malmös färger 2006.Marcus Paulsson i Malmös färger 2006.Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson

"SHIT, HÄR FINNS DET EN MÖJLIGHET"

Innan Henrik Evertsson från Växjö ringde dig fanns det då någon tanke hos dig att återvända till SHL?

– Nej, egentligen inte. 

Hur gick tankarna då han ringde?

– Då började tankarna väckas till liv. Jag tänkte: ”Shit, här kanske det finns en möjlighet och vad roligt det skulle vara”.
– Det första jag gjorde var att fråga barnen och min fru innan jag ens funderade på vad jag skulle svara. ”vad säger ni?” Klart att de ville att jag skulle tacka ja och barnen blev jätteglada.
– Jag känner en stolthet över att de får se mig spela i SHL. Klart att jag i dag inte är som då jag var som bäst, men jag hänger med i alla fall.

När du växte upp hemma i Mörrum kunde du en tänka tanken att en dag spela i SHL med Växjö eller spela SHL-match mot Oskarshamn?

– Nej, det kunde jag inte. SHL är riktigt bra och man får ta vara på dom få chanser man får i matcherna. 

Hur har du upplevt första tiden i Växjö?
– Det började bra. Sedan har vi haft problem med att vi har tagit många utvisningar och då släppt in mål i boxplay. Vårt boxplay har inte varit dåligt utan jag tycker mer att vi haft oflyt. Vi har jättebra spelare defensivt och som täcker skott med alla kroppsdelar. När vi håller oss på banan och spelar fem mot fem är vi ett bra lag. 

Marcus Paulsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

"INGA STÖRRE KRAV PÅ MIG SJÄLV"

Det är väldigt ojämnt spel från Växjös spel i matcherna. Allt från att laget ser ut som ett lag för en SM-final till ett lag som ser nästintill kvaldarriga ut, har ni pratat mycket om det här?

– Klart att när laget har haft en upp och ner säsongen blir såklart självförtroendet lite sådär i hela laget. 

Hur ser du på din egen insats så här långt?

– Jag sätter inga större krav på mig själv utan försöker njuta av varje sekund, vilket jag också gör. Jag tycker det är skitkul. Samtidigt vill jag verkligen vinna och bryr mig väldigt mycket.
– Jag försöker göra det jag är bra på. Jag har fortfarande farten i mig och är stark på pucken samtidigt som jag försöker gå in och gröta lite.

Vad krävs det om ni ska ta en slutspelsplats och kanske ta er en bit där också?

– Vi har potentialen i laget. Det handlar om att hitta det där med att få det att släppa lite. Nu slog vi Oskarshamn idag (läs: lördag). Hoppas vi kan ta några trepoängare i rad så vi får självförtroendet in i gruppen igen. Sedan gäller det att rida på den vågen för lag till det har vi. 

Du har skrivit kontrakt säsongen ut, hur går tankarna framåt?

– Det tänker jag inte på alls, avslutar Marcus Paulsson.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten