Gustaf Lindvall höll nollan när Skellefteå vann över Färjestad.

Skellefteå bröt Färjestads hemmasvit

Färjestad hade tagit poäng i tolv raka matcher i Löfbergs Arena, tio vinster och två förluster efter förlängning. Det var dock innan Skellefteå kom på besök. Västerbottningarna tog hem segern efter att

Skellefteå inledde matchen riktigt starkt och skapade flera heta chanser på FBK-målvakten Arvid Holm redan inom de fem första minuterna, där bland annat Niclas Burström kom fri mot mål utan resultat.

Burström är back till vardags men får nu agera center när Skellefteå är kort på forwards. Han skulle få en andra chans och blev då målskytt efter en läcker assist Tuomas Kiiskinen
– Det har funkat ganska bra att spela center. Vissa delar är ganska ovana, speciellt spelet utan puck i anfallszon, men det kommer mer och mer, säger Burström till C More i den första periodpausen.

Senare i perioden skulle Skellefteå utökade sin ledning när Anton Holm noterades för sin första poäng sedan han anslöt till laget. Holm passade fram till Jesper Frödéns 2-0-mål.

I den andra perioden kämpade sig Färjestad tillbaka men lyckades inte få hål på Gustaf Lindvall i Skellefteåkassen.

STJÄRNMÅLVAKTEN HÖLL NY NOLLA

Skellefteå kunde hålla undan och vinna med 3-0 efter att Gustaf Lindvall återigen storspelade, räddade alla 24 skott och höll nollan för fjärde gången den här säsongen.

Färjestad har därmed åkt på sin första nollpoängare på länge i Löfbergs Arena. De hade tagit poäng i tolv raka hemmamatcher men fick nu se sin svit bruten efter att Skellefteå fått topplaget på fall. SAIK har nu vunnit tre matcher i rad och har även en fördel på Färjestad då laget har vunnit tre av de fyra mötena lagen emellan den här säsongen.

I Skellefteå gjorde nyförvärvet Darren Nowick debut men amerikanen lämnade SHL-debuten poänglös. För Färjestad gjorde Aleksi Mustonen sin SHL-debut.

Färjestad – Skellefteå 0–3 (0-2,0-0,0-1)