Calle Andersson har anledning att misströsta över situationen i Bern.
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN
Schweiziska ligan

Storlaget närmar sig ett misslyckande: "Känner alltid pressen"

ANNONS
Mästare tre av dom senaste fyra säsongerna. Men med sju omgångar kvar är Bern fortfarande utanför slutspel.
– Det skulle nog vara en besvikelse. Ett hyfsat stort misslyckande, säger lagets svenske back Calle Andersson till hockeysverige.se.

BERN (HOCKEYSVERIGE.SE) 

SC Bern har gjort mycket imponerande resultat dom senaste åren. Laget är regerande schweiziska mästare och har faktiskt lyft pokalen tre av dom senaste fyra säsongerna.

Men nu går det betydligt tyngre. Med endast sju matcher kvar av grundserien är Bern utanför slutspel. På tisdagskvällen föll laget hemma mot ZSC Lions med 3–4 på övertid efter att ha tappat en 3–1-ledning. Det är i nuläget en poäng upp till Fribourg-Gottéron som har sista slutspelspelsplatsen och även en match mindre spelad.

– Jag tycker att vi borde ha vunnit matchen innan övertid. Vi är bättre idag. Men som det ser ut nu så studsar pucken emot oss. Det går emot. Andra perioden var dom lite bättre och lite hetare kanske men i tredje tyckte jag att vi var mycket bättre och vi skulle ha avgjort, säger Calle Andersson till hockeysverige.se. 

"GRINAR LITE EMOT"

Backen Andersson skrev i höstas på ett nytt treårskontrakt med Bern som han varit med och vunnit två guld med. Den här säsongen har 25-åringen på 42 matcher svarat för 17 poäng (9+8) och säger följande om sitt eget spel:

– Jag skjuter mycket och får mycket skott på kassen. Men det känns som det har gjort hela säsongen, att pucken studsar emot. Det grinar lite emot. Förra året gick puckarna in men så är det, det är bara att lära sig.

En jobbig känsla han verkar dela med hela laget.

– Ja, men det känns så. Idag var ett typiskt exempel. Med de lägena vi har i tredje perioden så ska vi faktiskt vinna matchen. Men vi måste hitta en väg att gå till slutspel. Det grinar lite emot men så är det. Vi behöver alla poäng, så det var synd att vi inte vann idag.

Calle Andersson.Calle Andersson.Foto: Urs Lindt/freshfocus

"MAN KÄNNER ALLTID PRESS"   

Med tanke på dom senaste årens fina resultat så räknar hemmapubliken, runt 17 000 varje match, att Bern ska gå till slutspel. 

– Alla räknar väl med det. Vi har väl varit ett topplag de senaste fyra åren. Vi har varit etta (i grundserien) varje år och vunnit två av de tre senaste mästerskapen. Folk förväntar sig att vi ska vara där uppe.
– Så när det går emot så går det emot. Vi har ny tränare och försöker hitta någon väg att ta sig in. Vi är ett ganska bra slutspelslag, så kommer vi in är det inte noll procent chans att vi vinner. Jag tror att vi kan ha en bra chans om vi tar oss till slutspel. Det gäller bara att hitta en väg dit.

Känner man någon press?
– Det gör man alltid. Man känner alltid press. Förra året, även fast vi kom etta (i tabellen) och vann, så kände man press hela tiden. Pressen har man alltid, speciellt när man spelar i ett topplag med de största lönebudgetar i ligan. Man förväntar sig att man ska vinna. 

Om Bern missar slutspel skulle det vara en rejäl missräkning.

– Det skulle nog vara en besvikelse. Ett hyfsat stort misslyckande med tanke på historiken vi har dom senaste åren. Men vi är inte avhängda och vi har sju matcher kvar. Det ser inte allt för tokigt ut. 

Nästa match för SC Bern är på fredag hemma mot serieledarna EV Zug. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL