Sök
TALANG 2020
Måns Forsfjäll.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Talang 2020

Nästa talang från backfabriken: "Det mesta kretsar kring hockeyn"

Genom åren har Skellefteå AIK en stolt tradition att producera duktiga backar. Adam Larsson, Sebastian Aho och Marcus Pettersson är bara några av backarna som gått genom klubbens juniorverksamhet. Nu är nästa talang på väg upp i graderna – 17-årige Måns Forsfjäll.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Måns Forsfjäll är Skellefteå AIK:are långt in i själen. Född i stan och fostrad i klubbens ungdomsled. Nu ses han som en av klubbens stora framtidsnamn på backsidan. Redan för två säsonger sedan fick han dra på sig landslagströjan för första gången och nu talar en hel del för att han ska kunna ta en plats i U18-VM truppen som förbundskaptenen Magnus Hävelid kommer presentera senare i år. Här får ni möta 17-åringen i serien Talang 2020.
– Det som gör att Skellefteå är så stark som hockeyort tror jag är att dom flesta där gillar på att kolla på hockey, säger 17-åringen och fortsätter:

– Skellefteå är en liten stad och det mesta kretsar kring hockeyn. Det var mer hockeysnack på stan förut, men det har kommit bort lite. När laget var bra runt 2013 då var det mycket hockeysnack och alla pratade om Skellefteå.

Vad var det som en gång lockade dig till hockeyn?

– Jag tyckte det var roligt att spela med kompisar. Sedan började jag i AIK i U10. Jag spelade fotboll i AIK också, men tyckte hockeyn var roligare. Samtidigt var jag lite bättre där och då fick det bli hockey.

Hur minns du idag när du var i hallen och såg A-laget första gången?

– Det var nog i gamla hallen. Jag var dit med pappa och såg matcher eftersom han var vaktmästare där. På hans lediga dagar satt vi där och såg matcherna. Jag såg även men farfar, men jag minns inte så mycket ifrån själva matcherna.
– Starkaste minnen är SM-gulden. Då var Skellefteå riktig bra och hade många duktiga spelare i laget.

"HOCKEYN ÄR DET ROLIGASTE SOM FINNS"  

Måns Forsfjäll försöker hinna med lite andra intressen vid sidan av hockeyn, men givetvis blir det som elitspelare svårt att få tiden att räcka till annat.
– Det blir att jag spelar padel, hänger med polare eller tar det lugnt när vi har ledigt. Det blir inte att vi har speciellt mycket ledigt så det blir att försöka ”chilla” då.
– Padel började jag med förra året. Sedan har jag spelat det tillsammans med kompisar några gånger i veckan. Padel är lite som tennis, fast lättare. Det blir mer spel, vilket gör det roligare. Dessutom spelar man med en kompis så det blir som att man är i ett litet lag.

Första hockeymatchen du spelade själv, hur kommer du idag ihåg den?

– Det var kanske under en turnering i Piteå där man delade upp isen och spelade i olika zoner. Det är vad jag minns. 

Känner du idag att du tvingats att offra något för hockeyn?

– Nej, det tycker jag inte. Hockeyn är det roligaste som finns. Visst kan det vara lite utlandsresor och sådant jag fått offra, men inget annat.

Vad är det som driver dig att satsa på hockeyn?

– Att hänga med polarna i omklädningsrummet och att man är ett lag ute på plan, men också såklart att vinna. Det är viktigt att ha en bra sammanhållning och vi har ett bra häng i omklädningsrummet.

Måns Forsfjäll.Måns Forsfjäll.Foto: Ronnie Rönnkvist

"NÅGOT JAG INTE KOMMER GLÖMMA"

Säsongen 2017/18 fick Måns Forsfjäll debutera i landslaget. Han spelade i U17-landslaget förra säsongen och nu har han även fått chansen i U18-landslaget.
– Första gången kom jag med som reserv. Det var givetvis kul att komma in i landslaget och en dröm som jag haft sedan jag var liten. 

Trots allt var han inte helt överraskad då han blev kallad till första samlingen.
– Jag var uttagen till elitcampen innan jul den säsongen, men då var jag skadad. I alla fall blev jag inte jätteöverraskad och jag kände att jag skulle nog få chansen någon gång under säsongen. 

Att stå med Tre Kronor-tröjan på sig vid blålinjen och lyssna till ”Du gamla du fria” för första gången är något han inte kommer att glömma i första taget.
– Det var riktigt mäktigt och något jag inte kommer glömma. Det är inte så många som får den chansen, vilket gör det extra mäktigt. Säsongerna innan U16 började det också bli ett mål att få komma med där. 

Vad minns du bäst från TV-soffan då Tre Kronor spelat?

– VM-guldet i Globen (2013) var mäktigt, då ”Sedinarna” kom hem.

Är du hockeynörd och kollar mycket hockey?

– Jag kollar alltid på Skellefteås matcher, men jag kollar inte så mycket NHL. Jag gillar sport i allmänhet och tittar mycket på fotboll.
– Ibland när man på vaknar upp på helgerna till Vinterstudion kan det bli lite skidor också. Framförallt är det kul att kolla på skidor under exempelvis OS när (Charlotte) Kalla och dom här åker.

VM-guldet 2013 – Forsfjälls bästa Tre Kronor-minne.VM-guldet 2013 – Forsfjälls bästa Tre Kronor-minne.Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

EN PÅLITLIG SPELARE

Måns Forsfjäll och U18-landslaget är just hemkommet från en turnering i Tjeckien. Det slutade med en vinst och tre förluster.
– Vi som lag gjorde det helt okej. Det var ganska jämna matcher, men dom andra lagen var lite starkare framför mål och det var där allt avgjordes. För min egen del tyckte jag att det kändes bra. 

Vad har du tillfört landslaget som du ser det?

– Jag är en pålitlig spelare som man kan sätta in i dom flesta situationer. Jag vill också vara en spelare som tränaren kan lita på. 

Du har möjligheten att draftas i sommar, har du några tankar redan nu kring det?

– Nej, jag tänker inte så mycket på det, men visst skulle det vara kul om jag draftades. Jag får köra på så får vi se vad som händer.

Vad har du annars för målbild för resten av säsongen?

– Att ta Skellefteås J20 så långt som möjligt i slutspelet. Sedan är U18-VM ett mål. Det skulle vara riktigt roligt att komma med där, avslutar Skellefteå-backen med ett leende. 

FAKTA

Fem snabba med Måns Forsfjäll

  • Bästa spelaren i Skellefteå genom alla tider?
  • – Jocke Lindström. Han är bra på det mesta offensivt, kan både skjuta och passa. Dessutom är han seriös.
  • Vad äter du helst på stan när det är dags för middag?
  • – Det blir en kebabtallrik med polarna.
  • Favoritsyssla i spelarbussen?
  • – Titta Youtube eller Tiktok.
  • Vilken är snyggaste av Skellefteås tröjor, vita, svarta eller gula?
  • – Svarta. Det är Skellefteå och har så alltid varit.
  • Startsida på mobilen?
  • – Det är Instagram
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten