Nu öppnar dammluckorna.
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Det börjar bli klart - här är bufféborden att värva från
ANNONS
Onsdagens matcher i Hockeyettan avgjorde ganska mycket. Nu är det sju lag som i praktiken är klara för att gå på semester om en vecka och fler som kan bli det efter nästa omgång. Låt dammluckorna öppna inför lördagens transferstopp...

Klubbarna som inte längre har något att spela för och vars spelare det garanterat kommer bli huggsexa om nu är följande:


Grums
I och med att laget tappade ledning till förlust sent i matchen hemma mot Nybro och Visby/Roma samtidigt tog två poäng av Mariestad är det över för succégänget från Värmland. Men även om det är ett kollektiv som kämpat tillsammans finns det en hel del spelare som nu kommer bli högvilt på marknaden.

Pelle Hedlund har haft allsvenskt intresse från flera klubbar omkring sig, Jesper Norbäck var även han utlånad till Karlskrona under vintern och håller hög nivå i Hockeyettan. Jesper Appel är en generalback och spelare som Filip Karlsson och William Eriksson har gjort fina säsonger. Det är inte säkert att alla vill förlänga säsongen, men de kommer garanterat få frågan. Grums har ett koppel av laglojala spelare som skulle kunna bredda playoff-trupper och båda målvakterna Martin Svedberg och Gustav Bågenvik håller klass.

Kalmar
Ambitionerna var skyhöga men säsongen som helhet är ett dunderfiasko nu när det står klart att Kalmar inte når playoff. Här finns dessutom både en och tre slantar att spara i en trupp som fått bättre betalt än många andra i Hockeyettan. Namnen att rycka i för kommande playoff-lag är dessutom ganska stora. Ringer det inte flitigt hos spelare som Sebastian OttossonAdam PerssonKim RunermarkJohan JärlefeltMarcus LundbergVictor Crus Rydberg, (andningspaus), Niklas DahlbergJulius Selle LarssonJesper SellinAlbin Storm och bröderna Robin Dahlstedt och Linus Dahlstedt blir jag uppriktigt förvånad.


HC Dalen
Tränaren Per Gustafsson har redan klargjort att laget kan tänka sig att släppa spelare när loppet är kört, vilket det är nu. Emil Eriksson har ryktats till Troja/Ljungby och det har anmälts intresse att ta över spelare från några division 2-klubbar. HC Dalen som helhet har haft en ganska medioker säsong, men det är klart att det finns russin att mumsa även ur den här kakan. Jonathan Tholander blev nedringd men tackade nej ifjol, han lär få påstötningar igen. Erik Glimberg är laglojal, men samtidigt för bra för att inte få påringningar. Därtill har Timmie Persson haft en målstark vårserie, Oscar Josefsson haft en poängstark säsong och backen Viktor Näslund haft ögon på sig uppifrån sedan tidigare.


Köping
Efter några säsong mer en utvecklingskurva pekande uppåt har det här varit en säsong av idel mellanmjölk, på sin höjd, för Köping. Men när loppet nu är kört uppåt och riskerna avvärjda neråt är det kanske läge för några av spelarna att avsluta säsongen på ett lite roligare sätt. Marcus Viitanen och Lars Jinghage var nyligen utlånade till Västerås. Johan Eek är en potentiell målskytt och Anton Karlsson har potential. Dessutom finns kapital på backsidan som skulle kunna förstärka allehanda kvallag.

Örnsköldsvik
Laget har redan börjat låna ut spelare till klubbar i division 2. Oliver Pihlström har skickats till Kovland och Victor Blom till Härnösand. Med tanke på den sanslösa spelaromsättning som karakteriserat föreningen under säsongen lär fler drag vara att vänta.

SK Lejon
Olof Lundberg har gått till Piteå och Mattias Törnqvist skickats på lån till samma klubb. Kanske kan några fler spelare komma att försvinna nu när det bara återstår matcher av akademisk betydelse.

Vännäs
Här har dammluckorna stått uppe ett längre tag. Sedan laget körde fast fullständigt i botten av den norra vårserien har spelare lånats ut och lämnat till höger och vänster. Några gick till Eskilstuna, Oscar Tellström till Luleås J20 och Alexander Karlsson till Teg. Men några fler klasspelare för andra att locka till sig finns trots allt fortfarande kvar.

Bubblare
Utöver dessa har vi ju klubbar som exempelvis Skövde, Mörrum, Hanhals. Linden, Forshaga och Sollentuna som på papperet fortfarande har marginella chanser att nå framgång, men i praktiken kommer få det oerhört svårt att spela vidare efter sista omgången i nästa vecka.

Det ska bli väldigt intressant att se hur de förhåller sig till sina trupper inför deadline.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL