Henrik och Daniel Sedin.
Foto: Bildbyrån
NHL

”Fantastisk ynnest lära känna dom som människor och inte bara spelare”

ANNONS
I natt är det dags. Henrik och Daniel Sedin ska hyllas stort av Vancouver Canucks. Ett tvillingpar som dessutom satte stora avtryck i Tre Kronor.
– När man har fått jobba med dom så tight som jag har fått förmånen att göra så förstår man vilka fantastiska människor det är, säger den tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg till Hockeysverige.se.

BERN (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Det är en speciell tillställning som inatt väntar Daniel och Henrik Sedin. Tvillingarna ska i samband med Vancouvers hemmamatch mot Chicago hyllas och få sina nummer pensionerade. 

Två svenska spelare med enorma karriärer och som för evigt kommer bli ihågkomna i Vancouver Canucks. Sedinarna gjorde även väldigt mycket för svensk landslagshockey och Tre Kronor. En som följt dom på nära håll är den tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg, nu tränare för ZSC Lions i Schweiz. 

– Jag har skickat en hälsning till dom. Det är fantastiska människor att jobba med framför allt. Pratar du med folk så uppskattar alla vilka hockeyspelare och fantastiska idrottsmän dom är. Men när man har fått jobba med dom så tight som jag har fått förmånen att göra så förstår man vilka fantastiska människor det är och dom bryr sig verkligen om människorna runt omkring sig, säger Rikard Grönborg till Hockeysverige inför nattens ceremoni och fortsätter: 
– Det här visar vilken status dom har i Vancouver också med allt välgörenhetsarbete dom gör och så vidare. Och att vi fick se två tvillingar spela i samma lag och att Brian Burke lyckades med den trejden i draften. Att få dom i samma lag var ju någonting man tycker nästan var en skänk från ovan. För mig så har det varit en fantastisk ynnest att få lära känna dom som människor och inte bara hockeyspelare. 

Rikard Grönborg.Rikard Grönborg.Foto: Bildbyrån

"VET ATT DOM HÅLLER DET VÄLDIGT VÄLDIGT HÖGT" 

Rikard Grönborg har många fina minnen från när han coachade Daniel och Henrik Sedin i Tre Kronor. När bröderna anslöt till VM 2013 i Stockholm och bar Sverige till guld i Globen sticker ut. 

– Dom var fantastiska bidragande och gjorde så att vi kunde vända trenden i VM 2013 på hemmaplan. Det var jättekul att få se dom göra det på hemmaplan inför svenska fansen. Jag vet att dom håller det väldigt väldigt högt. Att dom fick göra det på hemmaplan inför svenska folket.
– Sedan fick jag förmånen att jobba med dom på World Cup (2016). Och på OS (2014) med Danne där tyvärr Henke var skadad. Men som sagt, fantastiska människor och jag har stött på dom titt som tätt när jag har varit ute och scoutat. Dom är väl värda den hyllningen dom får i Vancouver. Det har som sagt varit en ynnest för mig att få jobba med dom och lära känna dom.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL