Jesper Kokkonen.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
SHL

AVSLÖJAR: Karlskogas succéforward klar för spel i SHL

ANNONS
Han har stått för ett av säsongens genombrott i Hockeyallsvenskan för Karlskoga den här säsongen. Enligt trovärdiga uppgifter till hockeysverige.se så spelar Jesper Kokkonen i HV71 nästa säsong.
— Det är BIK som gäller nu och så får vi se vad som händer när det tar slut, säger 26-åringen till hockeysverige.se.

BIK Karlskoga har visat upp en bländande offensiv arsenal under säsongen. En av de som bidragit mest framåt är Jesper Kokkonen som gjort 23 mål och 12 assists. Enligt flera av varandra oberoende källor ska ytterforwarden vara klar för HV71 till nästa säsong. 

VILL INTE BEKRÄFTA UPPGIFTERNA

HV71:s sportchef Johan Hult vill dock inte bekräfta någonting när hockeysverige.se når honom.
— Vi har som alltid den förhållningen att när något är klart så kommer vi kommunicera ut det. Vi lägger fokus på den säsongen vi har nu. Det är den förhållningen vi alltid haft och kommer fortsätta ha.

Jesper Kokkonen säger att hans fokus just nu ligger på Karlskoga, och säger att ingenting är klart angående nästa säsong. Han förnekar dock inte att hans framfart har väckt intresse från andra klubbar.
— Jag har haft lite intresse från både Sverige och Finland. Men jag försöker fokusera på mitt och det jag kan påverka nu. Det är att spela så bra som möjligt.

Känner du dig redo för SHL?
— Det tycker jag. Jag tycker jag har tagit stora kliv sedan jag kom från ettan till allsvenskan. Så det hade varit väldigt kul att ta det klivet också.

Jesper Kokkonen har Flemingsbergs IK som moderklubb, men då han har finskt påbrå så representerade han Finland i ungdoms- och juniorlandslagssammanhang. Merparten av juniortiden spenderades dessutom i Ilves innan han kom till Hammarby i Hockeyettan 2013.

Efter spel åren efter med Huddinge och Vimmerby kom han 2018 till Karlskoga i Hockeyallsvenskan. 8 mål och 14 assists under debutsäsongen har blivit totalt 35 poäng hittills under innevarande säsong.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM