Sök
TALANG 2020
William Wallinder.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Talang 2020

Svartvadet, Timander – och nu William Wallinder

Han har som 17-åring slagit sig in i Modos A-lag den här säsongen och nyligen kommit hem från U18-landslagets cup i Tjeckien. William Wallinder är nästa stora hockeyprodukt från Sollefteå efter Mattias Timander och Per Svartvadet. 

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE) 

I serien ”Talang 2020” möter vi idag en av Modos mest lovande spelare, William Wallinder. Född och uppväxt i Sollefteå, men som flyttade till Örnsköldsvik 2018. Nyligen har han dessutom varit med U18-landslaget på cup i Tjeckien. Nu är inte William Wallinder ensam om att spela hockey i familjen. Även ett år äldre brorsan Pontus Wallinder spelar, även om han den här säsongen valt spel i en lägre serie med Sollefteå.
– När vi spelade tillsammans första gången? Det kan ha varit då jag var sju eller åtta år kanske i Sollefteå, men jag kommer faktiskt inte ihåg första matchen, berättar 17-åringen då hockeysverige.se träffar honom på Arlandas Terminal 3 efter att han och övriga landslaget landat efter trippen till Tjeckien. 

Wallinder fortsätter:
– Brorsan har varit riktigt viktig för mig. Jag har alltid följt honom. Det var han som började med hockey. Sedan har jag bara följt efter och jag har ändå sett upp till honom.

Det var givetvis mycket hockey efter skolan hemma i Sollefteå.
– Det var inte en så bra ordning, skrattar William Wallinder och fortsätter:
– Vi spelade inte så mycket landhockey utan det var mer bara vanlig ishockey.

BÖRJADE SPELA TACK VARE STOREBROR  

Anledningen till att det blev hockey överhuvudtaget för William Wallinder kan tillskrivas hans äldsta bror Christian.
– Jag har en äldre brorsa till. Han spelade och tog med mig och brorsan dit. Sedan skadade han knäet så han slutade.
– Jag spelade även fotboll fram till det att jag var 13 år. Jag valde hockeyn för att det var fart, kamp och en bra intensitet samtidigt som det är kul då det smäller lite. Efter det har det alltid varit hockeyn som gällt.

Modo-backen är 193 centimeter och just hans längd är något han har haft mycket nytta av som hockeyspelare.
– Jag har alltid varit ganska lång, vilket varit en fördel. Det känns skönt att vara lång, säger Wallinder med ett leende och glimten i ögat.

William Wallinder.William Wallinder.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

NÄSTA EXPORT FRÅN SOLLEFTEÅ  

Både Mattias Timander och Per Svartvadet kommer från Sollefteå, men det är inte några som William Wallinder har haft som förebilder.
– Nej, jag har inte haft några förebilder från Sollefteå…

Anders Huss?
– Nej, det är ingen jag har koll på (skratt). I tidiga år hade jag Erik Karlsson som förebild. Nu kollar jag mycket på (Victor) Hedman och (Rasmus) Dahlin som är i NHL.

Under nio matcher säsongen 2017/18 spelade du för Team Ådalen, vad är det för lag?
– Det är ett blandat lag med spelare från Sollefteå, Kramfors och Härnösand…

Runt 70 spelare under en säsong?
– Det var för att ha ett lag i U16 Elit och vara tillräckligt bra. Vi hade inte så många spelare i varje klubb så vi fördelade ut det på alla tre klubbarna.
– Ibland fick man frågan om att vara med där och då var det bara att åka iväg. Det var ganska kul samtidigt som jag fick lära känna några från dom andra lagen.

Erik Karlsson, Victor Hedman och Rasmus Dahlin.Erik Karlsson, Victor Hedman och Rasmus Dahlin.Foto: Ronnie Rönnkvist

VALDE SPEL I MODO

Under säsongen 2017/18 fick även William Wallinder chansen till spel i Modo.
– Det lät intressant att få chansen att spela där samtidigt som dom haft ganska många bra spelare genom åren. Dessutom är det nära hem så det kändes skönt att kunna åka hem snabbt då jag får tid till det. När jag fick frågan var det bara att tacka ja eftersom det kändes bra.
– Så här långt är jag nöjd med föreningen och jag har utvecklats väldigt mycket där. På dom här två åren har jag växt mycket i alla delar av spelet samtidigt som jag har haft bra tränare.

Du spelade J18 förra säsongen och nu i Hockeyallsvenskan…
– Det har varit en väldig omställning.

Vad är det som gjort att du tagit dom här snabba kliven i din utveckling?
– Jag vet faktiskt inte utan det har bara kommit med tiden. Alla träningar har gett resultat. Den tuffaste omställningen har varit storleken och att spelarna där är mycket skickligare. Gör du ett misstag så tar dom vara på lägena, så det gäller att vara noggrann.

Ett problem som kan uppstå när man som 17 åring ska vara med i A-lag, J20 och juniorlandslag är skolarbetet. Något som Wallinder har fått känna av lite.
– Det är lite svårt att få till det med skolan, vilket jag måste säga. Jag har snackat en hel del med min mentor och han försöker hjälpa mig så mycket det gå. När jag är iväg med hockeyn missar jag mycket i skolan, men det får jag försöka ta ikapp vartefter, men jag ska jobba mycket på den nu då jag kommer hem.

Du har just kommit hem från en turnering i Tjeckien med Juniorlandslaget, vilka visioner och mål har du med att spela där?
– Det skulle vara en dröm att få vara med i U18-VM. Det gäller att spela bra hemma och ge allt varje dag så möjligheterna finns kvar i alla fall, avslutar William Wallinder.

FAKTA

Fem snabba med William Wallinder

  • Snyggaste tröjorna i NHL?
  • – Buffalo. Dom är flashiga med lite guld i.
  • Bästa is du spelat på?
  • – Jag säger Fjällräven eftersom det är där jag är van att vara och den is jag trivs bäst på.
  • TV-spel eller film efter träningen?
  • – Jag spelar helst FIFA eftersom jag är rätt bra på det.
  • Favoritdryck?
  • – En Pepsi är gott.
  • Favoritmat?
  • – En hamburgare och pommes, det funkar bra.
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten