Marcus Björk och Adam Brodecki byter lag med varandra.
Foto: Bildbyrån
SHL

Klubbarna bekräftar – byter spelare med varandra

ANNONS
Under gårdagen kom uppgifter gällande att Malmöbacken Marcus Björk och Brynäsforwarden Adam Brodecki skulle byta klubbar med varandra.
Nu bekräftar klubbarna bytesaffären.

Under söndagskvällen avslöjade Sportbladet att Malmö och Brynäs skulle genomföra en "trejd" med varandra, där Brynäsforwarden Adam Brodecki skulle gå till Malmö i utbyte mot backen Marcus Björk.

Under måndagseftermiddagen bekräftade båda klubbarna affären.
– Adam är en fartfylld spelare som besitter en stor potential, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

"BRA ATT VI KAN HJÄLPA VARANDRA"  

Björk kom till Malmö i just en bytesaffär med Örebro förra säsongen. Brynäs blir därmed hans tredje SHL-klubb på mindre än två säsonger. Kontraktet med Brynäs sträcker sig över säsongen 2021/22.
— Vi ville avvakta med att förlänga med Adam och han fick ett erbjudande från Malmö som han ville ta. Så Marcus kommer hit och får ett avtal och Adam åker till Malmö och får ett avtal. Det känns bra att vi kan hjälpa varandra på det här sättet. Inte bara mellan klubbarna utan mellan spelarna också, säger Brynäs heransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

För Brodecki blev återkomsten till Brynäs inte längre än 37 matcher. Den 24-årige stockholmaren skriver ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.
– När den här möjligheten dök upp så kändes det bra för min del, inte minst med ett flerårsavtal. Jag vet att klubben varit intresserade tidigare och jag är glad att klubben tror på mig, säger Brodecki.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL