Västervik fortsätter sin klättring uppåt i tabellen.
HockeyAllsvenskan

Västervik upp på slutspelsplats efter stark vändning

Västervik ångar på i Hockeyallsvenskan och klättrar nu upp på slutspelsplats efter att ha vunnit sju av de åtta senaste matcherna. I kväll blev det seger med 5-3 för smålänningarna när Vita Hästen var på besök.

Här följer ett svep från fredagens tre allsvenska matcher:

Björklöven – Kristianstad 3–1 (3-0,0-0,0-1)

Björklöven: Olle Liss 2, Brian Cooper.
Kristianstad: Jakob Bondesson.

Björklöven bara kör!

Mot Kristianstad avgjorde de redan i den första perioden då man gick upp i en 3-0-ledning. Mycket tack vare Olle Liss som smällde in två nästan identiska powerplay-mål. I övrigt var även Axel Ottosson och Brian Cooper heta då Ottosson stod för två assist medan Cooper passade fram till båda mål av Liss samt satte ett själv för tre poäng i matchen.

Kristianstad skulle få in en reducering i den tredje perioden men det visade sig bara vara ett tröstmål.

Mot slutet av matchen blev det dock stökigt när två spelare, en från varje lag, fick matchstraff. Först fick Kristoffer Gunnarsson 5+20 efter en spearing och i samma situation skickades Björklövens Zach Palmquist till omklädningsrummet för fighting.

Björklöven vann med 3-1 och har nu tagit 103 poäng den här säsong och går mot rekord i Hockeyallsvenskan. Poängrekordet i Hockeyallsvenskan är 109 poäng, Leksand säsongen 2012/13 och AIK 18/19. Björklöven har därmed åtta matcher på sig att samla in sju poäng för att sätta ett nytt allsvenskt rekord. Så som det ser ut just nu verkar det bli svårt för något lag att hindra dem.

Västervik – Vita Hästen 5–3 (1-2,3-0,1-1)

Västervik: Oscar DruggeEmil AlbaRob BordsonLukas WernblomOscar Pettersson.
Vita Hästen: Oliver NordbergMarcus FageruddArvid Aronsson.

Västervik är ett av Hockeyallsvenskans allra formstarkaste lag just nu.

För bara ett tag sedan var smålänningarna nere i bottenstriden och såg att få kämpa för att undvika negativt kvalspel. Nu, efter att ha vunnit sju av sina åtta senaste matcher, ligger Västervik på slutspelsplats som ett av de åtta bästa allsvenska lagen.

I kvällens möte med Vita Hästen stod hemmalaget för en stark vändning. Hästen tog nämligen ledningen med 2-0 i den första perioden, bland annat efter att Marcus Fagerudd skjutit sitt första mål för säsongen. Därefter började vändningen för Västervik.

Halvvägs in i den andra perioden hade de kvitterat genom Emil Alba och i slutet av perioden satte de två mål på 42 sekunder för att gå upp till en 4-2-ledning.

De lyckades även hålla undan i den tredje perioden och lyckades vinna med 5-3.

Karlskoga – AIK 3–2 (1-1,0-1,2-0)

Karlskoga: Tor ImmoJesper KokkonenWilhelm Westlund.
AIK: Carl WasseniusCody Bradley.

AIK har fått ett litet lyft det senaste och börjat ta mer poäng. Inför kvällen hade de tagit poäng i tre av de fem senaste matcherna och de såg ut att kunna göra det även den här omgången då man ledde med 2-1 mot Karlskoga inför den tredje perioden.

Där föll de dock ihop och Nikola Pasic(0+2) samt Wilhelm Westlund (1+1) kombinerade för två mål för att vända på steken för Karlskoga.

BIK Karlskoga tog därmed sin tredje raka seger och går nu upp på samma poäng som Timrå i jakten på Modo som innehar den sista allsvenska finalplatsen, det skiljer just nu sex poäng mellan lagen.

AIK är fortsatt tabelljumbo och är snart helt matematiskt klara för negativt kvalspel då de har 18 poäng upp till Almtuna ovanför strecket med åtta matcher kvar att spela.