Frederik Andersen.

Stjärnmålvakten skadad – utgick i nattens förlustmatch

Toronto föll tungt i nattens hemmamatch mot Florida med 3–5. Det var dock varken förlusten eller motståndarbacken Mark Pysyks hattrick som var den stora snackisen efter matchen.
Det var den överkroppsskada som tvingade Leafs-målvakten Frederik Andersen att utgå från matchen efter att ha blivit pååkt en rad gånger under förstaperioden.

Toronto förlorade nattens hemmamatch mot Florida Panthers med 3–5 efter att motståndarbacken Mark Pysyk slagit till med karriärens första hattrick.

Det var dock varken Leafs kollaps i den tredje perioden eller Pysyks hattrick som var den stora snackisen efter matchen. Det var istället skadestatusen på hemmamålvakten Frederik Andersen.

"VILLE VARA FÖRSIKTIGA"

Den danske målvakten tvingades utgå efter en periods spel, då han ett flertal gånger under den första perioden blivit pååkt av motståndarspelare. I slutskedet av den första perioden kraschade Panthersforwarden Frank Vatrano in i honom, vilket gjorde att han blev liggande på isen ett kort tag.

Andersen kunde fullfölja perioden men kom inte ut till spel när mittakten skulle dra igång.
– Han har gått igenom hjärnskakningsprotokollet. Av vad jag har förstått var resultaten där positiva, säger Leafstränaren Sheldon Keefe till nhl.com.
– Med tanke på skadans natur så ville vi vara försiktiga och låta det ta tid. Nu får vi se hur han mår i morgon.