Kasperi Kapanen
Bildbyrån
NHL

Därför petades finske stjärnan

ANNONS
När Toronto mötte Ottawa häromnatten fanns inte Kasperi Kapanen med. Nu har han själv berättat varför. Han petades efter att ha försovit sig. Något som också hänt tidigare.

I samband med matchen meddelade Toronto Maple Leafs att en av lagets viktiga forwards, Kasperi Kapanen, ställdes åt sidan av "disciplinära skäl". Kapanen petades helt enkelt och fick se matchen mot Ottawa från läktaren.

Nu har JVM-hjälten från 2016 själv gått ut och berättat vad som låg bakom beslutet att plocka bort honom ur matchtruppen. Kapanen sade att han hade försovit sig och missat ett lagmöte. 

HAR HÄNT TIDIGARE

Han erkände också att det inte var första gången det hände, utan att det hade inträffat även när han spelade för Marlies i AHL.

–  Det är inte så att jag inte bryr mig. Det var ett ärligt misstag och sånt som kan hända. Jag måste ta ansvar för det, säger han.

23-åringen har gjort 10+18 på 51 matcher under säsongen och är med det femte bäst av lagets forwards. Förra säsongen, hans första hela i NHL, noterade Kapanen 20 mål och totalt 44 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL