Andreas Joanson med Emma Nordin efter ett av Luleås SM-guld.
Foto: Privat
E-sport

Förlamades efter tackling – i dag är han en e-sportprofil i NHL 20

Som 16-åring blev han till 95 procent förlamad efter att ha fått en tackling i ryggen. 18 år senare är Andreas Joanson en av Sveriges stora profiler i e-sport när det kommer till NHL 20. För hockeysverige.se berättar han om sin osannolika och inspirerande resa mot eliten.
– Det var en fantastisk känsla, speciellt då jag insåg att jag faktiskt kunde vinna mot andra spelare online, berättar Andreas Joanson.
 

När han var 16 år förändrades Andreas Joansons liv drastiskt. Det var under en ungdomsmatch mellan Älvsbyn och Sunderbyn uppe i Norrbotten i januari 2002 som han fick en tackling i ryggen. 

Andreas Joanson hämtade pucken i anfallszonen och skulle vända om till ett anfall när smällen kom. Han stod en meter från sargen och hann inte reagera – huvudet åkte in i sargen och Andreas föll ihop och blev liggande orörlig på isen. 

Folk runt omkring var chockade, men då det fanns sjukvårdskunnig personal på plats kunde han snabbt transporteras till sjukhuset i Sunderbyn utanför Luleå med ambulans. När läkarna insåg hur allvarliga skadorna var skedde ännu en transport – denna gång med helikopter till universitetssjukhuset i Umeå. Där det blev operation och en sju månader lång sjukhusvistelse. Och efter det följde en lång resa till ett fungerande liv. 

– Jag tror jag var på sjukhus i Umeå i sju månader, låg ju först i respirator och resan från det till att till slut ta sig upp i en rullstol var tuff och lång, berättar Andreas för hockeysverige.se.
– Det var såklart en väldigt jobbig tid i början efter olyckan, jag var ju bara 16 år och det jag älskade mest av allt var att spela hockey men plötsligt var jag till 95 procent handikappad. 

"BARA GRÄT OCH GRÄT"

Matchen i sig minns Andreas fortfarande. En händelse som är svår att glömma bort. 

– Jag minns ganska mycket faktiskt, jag tappade inte medvetandet efter smällen. Allt kändes jättekonstigt och jag kunde inte röra på mig alls. Jag kommer ihåg ambulansresan från Älvsbyn till Sunderby sjukhus, även delar av helikopterresan till Umeå, sen är det svart. Jag var dock fortfarande vid medvetande och min mamma var med mig hela vägen från Älvsbyn till Umeå och har berättat att från det jag fick beskedet att jag mest troligt aldrig kommer att kunna gå så bara grät och grät jag, somnade av utmattning, vaknade och fortsatte att gråta. Jag var i chock så därför jag inte kommer ihåg stora delar mellan olyckan och operation. 

Efter olyckan och de operationer som följde mådde Andreas Joanson inte bra. Men han kom slutligen till ett vägskäl som blev en slags vändpunkt i livet. 

– Ska jag ha det så här? Tycka synd om mig själv och ha ett helvete hela livet? Eller ska jag vända på steken, göra det bästa av situationen och försöka vara en glad och positiv människa? Som tur var valde jag det senare och det har sen dess bara gått framåt och idag lever jag lyckligt och ser väldigt positivt på livet, berättar han. 

BLEV ANSTÄLLD AV LULEÅ

18 år senare lever Andreas ett liv som de flesta andra. Han jobbar, tränar och har hobbyer. Samt en stöttande familj, goda vänner och assistenter som hjälper till i vardagen. Vägen in i vuxenlivet kom via ett jobb hos Polarbröds kundtjänst, där hans positiva personlighet kom väl till pass. Han trivdes bra – men saknade fortfarande hockeylivet. 

2015 inledde Luleå Hockey sin damsatsning, och Andreas Joanson kände direkt att det var en resa han ville vara med på. Den drömmen blev uppfylld. 

– Jag blev anställd av föreningen som kommunikatör på dam och juniorsidan där jag bland annat skriver matchrapporter och gör intervjuer. Verkligen ett drömjobb för mig som älskar hockey. 

Andreas Joanson och Fredrik Glader.
Andreas Joanson och Fredrik Glader. Foto: Privat

Men det tog inte slut där. Ända sedan tidig ålder hade tv-spelandet varit ett stort intresse för Andreas. Inte minst EA Sports NHL-spel. När Luleå Hockey drog igång ännu en satsning med sitt nystartade e-sportlag till spelet NHL 20 blev valet av sportchef för klubben en självklarhet i och med Andreas kunskaper i spelet.

– Ännu en dröm som gick i uppfyllelse. Och såklart extra då LHF är klubben i mitt hjärta, har följt laget så länge jag kan minnas. Och minns själv då jag hade träning i Älvåkra Ishall samtidigt som Luleå hade match att jag direkt efter träningen kastade av mig hjälmen och skridskorna, sprang upp till klubbrummet för att slå på text-tv och se hur det går i matchen. Sen snabbt duscha, cykla hem och slå på Radiosporten. Haha, lite skillnad på utbuden vi har idag. 

"GODA OCH PROFFSIGA INTRYCK"

Siktet är högt ställt för Luleå i årets upplaga av eSHL, som anordnas av just SHL, tillsammans med Aftonbladet. För Andreas del låg arbetet främst på att scouta vilka spelare som skulle delta i klubbens färger och sedan se till att de blev en väloljad vinstmaskin. 

I dag består laget av totalt sju spelare – en från Sverige, fem från Finland och en engelsman (!). Svensken i laget är Hampus Duvefelt, som skrivit mycket om både hockey och e-sport här på hockeysverige.se. 

– Vi blev kontaktade av Andreas Joanson som fått i uppdrag av Luleå Hockey att sköta rekryteringen till klubbens e-sportsatsning, berättar Hampus.
– Han hade först försökt bygga ett lag från grunden, men ganska snabbt insett att det skulle bli svårt att få ett sådant lag att flyga med tanke på vilken hög kvalitet eSHL såg ut att hålla. Vi fick bra kontakt med Andreas och även om vi hade 3-4 seriösa erbjudanden från SHL-klubbar att ta ställning till, blev det till slut att vi valde Luleå – mycket på grund av det goda och proffsiga intryck vi fått av Andreas. 

Andreas Joanson har själv höga förhoppningar på sina rekryteringar. Inför säsongen var de en av favoriterna till titeln i nystartade eSHL – och i toppen ligger de, tillsammans med tre av de andra förhandsfavoriterna Färjestad, Linköping och Malmö. 

– Spelar vi vårt spel och kommer upp i den nivån vi kan vara i är jag helt övertygad om att vi kommer att utmana om guldet, säger Andreas. 


Foto: Privat

ENVISHETEN GAV UTDELNING

Det är ingen slump att Luleå valde Andreas som sportchef för klubben. NHL-spelen var vardag för Andreas redan som ung. Han har spelat ända sen första NHL-spelet släpptes fram till olyckan. Men länge var det inaktuellt att börja med gaming igen på grund av avsaknaden av motorik i fingrarna. Trots det är han tillbaka i spelvärlden igen. 

– Allt började hos en kompis där jag testade att spela FIFA, och det visade sig att det ändå gick lite grann, en viktig del jag inte kunde göra var att springa fort. Men det löste vi med att tejpa fast R2 och efter ett tag var jag inte sämre än mina kompisar och vi hade många speldagar där vi nördade FIFA och körde två mot två. En helt ny värld öppnades och något år senare köpte jag NHL. Jag visste att där är det mer knappar som behövs för att kunna bli en hyfsad spelare. Men med mycket träning och envishet visade det sig att det faktiskt gick. 

– Det var en fantastisk känsla, speciellt då jag insåg att jag faktiskt kunde vinna mot andra spelare online. Sen då jag kom in i EASHL-världen där man spelar tillsammans i lag och mot andra lag så fick jag tillbaka den där lagkänslan som jag hade när jag spelade hockey för så många år sen. Jag tror det är väldigt många som inte förstår att i spelvärlden så blir det precis likadan gemenskap i lagen som det blir i vanlig idrott. 

"BRINNER FÖR ATT INSPIRERA"

Tack vare sina kunskaper inom hockey, och enorm spelförståelse är nu Andreas Joanson riktigt vass på NHL 20. I divisionsläget ”Rivals” i spelläget ”Hockey Ultimate Team” ligger han stadigt och lirar i division 2-3 av 10. Där världseliten håller till i division 1. 

– Det är betydligt högre än vad jag någonsin trodde var möjligt. Ska jag vara ärlig så tycker jag sett till mina förutsättningar att jag är jäkligt bra, haha. 

Tidigare i januari i år gjorde Andreas ett inlägg i Facebook-gruppen ”NHL 20 Sverige (SWC)” med lite drygt 4000 medlemmar, där han med en video visade hur det går till när han spelar spelet. Inlägget blev ett av de mest uppskattade och lajkade i gruppens historia, med hundratals reaktioner och fler än hundra hyllande kommentarer. Många efterfrågade en Twitch-kanal, som de flesta gamers sänder sitt spelande via. 

– Jag har länge velat starta en Twitch, där jag har en kamera på dosan för att visa hur jag spelar. Just för att kunna inspirera andra som av olika anledningar har det svårt, att det verkligen går att bli en hyfsad gamer trots tuffa förutsättningar. När jag var nyskadad vet jag ju hur viktigt det var för mig att se andra med liknande skador göra saker jag då trodde var omöjliga. För då tänker man ju direkt, kan han så kan jag också! Så jag brinner väldigt mycket för att inspirera andra att det mesta är möjligt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten