Sök
Blir det en ny sväng för Conny Strömberg i Hockeyallsvenskan?
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Tre potentiella värvningar innan fönstret stänger

Det är slutspurt inför transferfönstrets stängning. Joakim Englund tittar närmare på tre spelare som kan förstärka allsvenska klubbar innan allt är sagt och gjort.

Transferfönstret stänger den 15 februari, vilket innebär att de flesta sportchefer har två hektiska veckor framför sig. En sista inventering av den egna spelartruppen ska göras för att optimera lagets chanser inför säsongsavslutningen.

Mitt i denna hektiska period ses även kommande säsongs trupp över. Vilka vill man behålla? Vilka kan man behålla? Vilka spelare har man råd att behålla?

Lag i tabellens mittenskikt har kanske något större arbetsro gällande lagbygget då man slipper fundera över serietillhörighet kommande säsong. En oviss serietillhörighet innebär ofta att lagbygget initialt går lite trögare då många bärande spelare vill avvakta beslut om framtiden.

Många sportchefer vittnar om att marknaden är tunn så här års men det kommer med största säkerhet röra en hel del på sig under fönstrets två sista veckor. 

Här kommer tre, just nu, ”lediga” namn med potentiellt nya klubbadresser. 

Filip Ahl.Foto: Bildbyrån

Filip Ahl

En ung spelare (född -97) som fått lite av sitt genombrott den gångna säsongen med 40 poäng på lika många matcher i BIK Karlskoga. Han lämnade nyligen ligafyran på luddiga grunder men där det viskats om en del attitydproblem som ligger till grund för det. I övrigt är det en offensivt skicklig spelare med näsa för mål som har tillräckligt med verktyg för att förstärka de flesta lagen i ligan.

Ahl strävar förmodligen uppåt i karriären men jag tror inte att han är mogen för spel i högre liga – än. Därav tror jag det knappast är aktuellt med övergång till något av lagen som riskerar negativt kval. Däremot finns det stora möjligheter för ligans övriga lag att ta in Ahl för resterande del av säsongen för att få en känsla om vad det är för människa och hur han fungerar i gruppen. För att han är en bra hockeyspelare, det vet alla redan om. Slår samarbetet sedan väl ut finns stor potential att växa ytterligare kommande säsonger.

Tänkbara klubbadresser för Ahl skulle kunna vara följande:

Klubbar som återfinns mellan plats tre och nio i tabellen. Kanske tillbaka till Tingsryd, eller varför inte stärka upp Södertäljes offensiv?

Conny Strömberg

Har levererat 27 poäng på 31 matcher i Hockeyettans sämsta lag, Surahammar. Nu är den epoken över och Conny har skrivit på ett ”match för match-kontrakt” med Teg i den norra Allettan. Det behöver absolut inte betyda slutstation för Conny den här säsongen, utan han tar sig gärna an en ny utmaning i Hockeyallsvenskan. Med sina 44 år har passningsgeniet sett sina bästa dagar passera men med fina powerplay-egenskaper och sin erfarenhet skulle han kunna vara tungan på vågen i exempelvis en kvalserie. Så sent som förra våren levererade han finfina 16 poäng på 17 matcher i Hudiksvalls play-off-möten samt kvalserie.

Tänkbara klubbar:

Valfri kvalseriekandidat i Hockeyettan.

AIK – Behöver all hjälp de möjligt kan tänkas få i jakten på en topp två-placering i kvalet. Ett fungerande powerplay i kvalserien kan vara en nyckel till att rädda ansiktet på hela säsongen. Med nuvarande nio procent är man överlägset sämst i ligan i den spelformen. 

Kristianstad – Laget har ryckt upp sig senaste matcherna och tagit ett par fina skalper där man brottat ned både Tingsryd och Karlskoga. Jag tror dock inte att laget vinner i den utsträckning som krävs för att undvika negativt kval och det finns stor förbättringspotential i det nu 14-procentiga powerplay-spelet. 

William Quist
Foto: Bildbyrån

William Quist

Den storväxte forwarden har en mångårig erfarenhet av svensk hockey och Hockeyallsvenskan. Dock har 30-åringens senaste två säsonger bestått av spel i Danmark och nu senast på brittiska öarna. I Nottingham Panthers blev det endast 19 matcher innan flyttlasset vände hemåt till Sverige igen. Nu vet jag inte bakomliggande orsaker till att han inte spelar hockey just nu, men helt klart är i alla fall att William i sina bästa stunder är att klassa som en toppspelare i Hockeyallsvenskan.

Han är en stor och tung tvåvägsforward som, när han är på spelhumör, kan vara bäst på isen. Till hans nackdel är att han även kan passera matcher tämligen osynlig.

Det har varit förvånansvärt tyst om Quist sedan kontraktet avbröts med Nottingham vid månadsskiftet november/december.

Potentiella klubbar:

Förutom ett eventuellt fortsatt utlandsäventyr bör åtminstone en handfull intressenter från Hockeyallsvenskan vara intresserade. Jag tänker mig att de flesta lag utanför topp två bör finnas på kartan. 

Varför inte BIK Karlskoga som vill ersätta Ahl? Quist kanske inte är en lika stark poängspelare men däremot en bättre tvåvägsspelare. Poängspelare har man ändå gott om i BIK.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten