Sök
Patrik Bartosak och Erik Hanses
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ny stjärnkeeper klar - då storspelade Modomålvakten

Modo vann kvällens prestigemöte mot Björklöven - mycket tack vare en ifrågasatt och pressad målvakt.


MODO - BJÖRKLÖVEN 4-2

Modo: Henrik BjörklundPatrik KarlkvistKalle Jellvert Adam Tambellini

Björklöven: Hardy Häman AktellOlle Liss

Senare i vår möts de i den allsvenska finalen. I kväll möttes Modo och Björklöven för sista gången innan dess - och då var det tabelltvåan som drog det längsta strået. Det skiljer nu "bara" fyra poäng mellan de båda lagen.

Men Björklöven såg länge ut att gå mot segern. Efter en stark förstaperiod av Modo tog "Löven" över totalt i den andra perioden och skapade chans på chans. Hardy Häman Aktell gjorde också 1-1, och sen pricksköt Olle Liss in 2-1. De hade sedan bud på ännu fler mål - men Erik Hanses stod i vägen gång på gång.

Strax före matchen rapporterade flera medier att Modo gjort klart med den tjeckiske stjärnkeepern Patrik Bartosak, som spelade VM så sent som förra året. Då visade Hanses att han minsann också håller måttet. Bland annat bjöd han på en trippelräddning i den tredje perioden, som höll kvar Modo i matchen. Den rutinerade burväktaren räddade 31 av 33 skott - och en mängd av de 31 räddningarna var högkvalificerade.

- Hanses är ett proffs. Han är en jätteduktig målvakt och har gjort det bra för Modo hela tiden, säger tränaren Björn Hellkvist.

Värvningen av Bartosak offentliggjordes sedan efter segern.

– Vi har två bra målvakter som växeldragit under säsongen men när den här möjligheten dök upp var den väldigt svår att tacka nej till. Bartosak är en målvakt med otroliga meriter som kommer kunna lyfta vår redan starka målvaktsbesättning en nivå till, säger sportchef Fredrik Glader.

Matchen såg länge ut att gå till sudden death. Men så blev det inte. Med bara minuten kvar avgjorde hemmalaget genom Kalle Jellvert.

AIK - ALMTUNA 1-6

AIK: Cody Bradley

Almtuna: Sebastian Fakt x2, Oscar PentlerTony MårtenssonVilliam HaagCarl Åsell

AIK:s formtopp verkar ha varit högst tillfällig. Efter fyra poäng på de två senaste matcherna kördes de över totalt av bottenlaget Almtuna på hemmais idag. Succéspelaren Sebastian Fakt blev segerorganisatör med sina två mål. Två mål som dessutom tog honom upp i intern skytteligaledning, på tolv kassar, tillsammans med Villiam Haag som också nätade i kväll. Det här var andra gången i rad som Almtuna gjorde sex mål. Senast mot BIK vann de med 6-5 efter förlängning.

Efter tio insläppta på sina två senaste matcher fick Almtuna ordning på defensiven. JVM-målvakten Jesper Eliasson vaktade kassen. 

VITA HÄSTEN - TINGSRYD 3-2 efter OT

Vita Hästen: István BartalisLudvig ClaessonJens Holmström

Tingsryd: Christopher FishWilliam Fransson

Vita Hästen tappade 2-0 till 2-2 - men lyckades till sist vinna matchen och få med sig två poäng från kvällens batalj. Matchvinnaren Jens Holmström hade också en assist tidigare i matchen och kunde summera en fin kväll.

Slutspelsjagande Tingsryd har nu tio matcher utan en trepoängare.

KARLSKRONA - MORA 2-3 efter förlängning 

Karlskrona: Philip RondahlViktor Liljegren

Mora: Brendan Ranford x2, Oskar Svanlund

Nio sekunder - det var allt Karlskrona behövde för att göra 1-0 i mötet med Mora. Målet var dessutom riktigt dråpligt. Moramålvakten Isak Wallin strulade med pucken bakom egen kasse, och sen kan även en Moraback sjabbla med pucken innan Rondahl kunde stöta in ledningsmålet i den övergivna målburen.

KHK ledde med 2-0 - men Mora jobbade sig tillbaka via två mål av Brendan Ranford. I förlängningen fullbordade Oskar Svanlund vändningen. Mora gick i och med segern förbi Västervik och har sex poäng ned till en kvalplats.


SÖDERTÄLJE - TIMRÅ 3-2 efter straffar

Södertälje: Anton BlombergMartin JanolhsSebastian Bengtsson

Timrå: Erik Walli WalterholmAlbin Carlson

Timrå ledde med 1-0 - SSK vände till 2-1 - och Timrå kvitterade till 2-2. Det var svängigt i matchen som gick till straffar. Där var det Södertälje som efter mycket dramatik vann. Sebastian Bengtsson avgjorde, mot Timrå som hade två raka segrar inför kvällen.

Bengtsson fick slå om sin straff efter att ha fällts av Timrås målvakt - och då gjorde han mål. Det fick Timråtränaren att rasa. Han menade att Timrå egentligen vann matchen och att "olika regler gällde" för de båda lagen.

Timrå har tre poäng ned till jagande BIK Karlskoga i det som ser ut som en kamp om tredjeplatsen. Upp till Modo har Timrå nämligen tolv pinnar.

Albin Carlsons 2-2-mål var hans första kasse för säsongen.

VÄSTERÅS - VÄSTERVIK 7-2

Västerås: Viktor Hertzberg x3, Daniel ÖhrnIsac SkedungJimmie Jansson, Fredrik Johansson

Västervik: Ken JägerErik Nyström

Efter fyra raka segrar är Västerviks vinstsvit nu avbruten. Borta mot Västerås hade tabelltian inte så speciellt mycket att sätta emot. I stället kunde hemmalaget ta tre blytunga poäng i jakten på formsvaga BIK Karlskoga. Det skiljer nu bara tre poäng mellan lagen, i kampen om en viktig fjärdeplats.

Det här var Viktor Hertzbergs kväll.

Viktor Hertzberg gjorde tre av Västerås sex mål - och klev upp på tvåsiffrigt antal mål under säsongen. Jimmie Jansson hade 1+1. Han toppar ju backarnas skytteliga i överlägsen stil med sina 13 kassar.

KRISTIANSTAD - BIK KARLSKOGA 4-3

Kristianstad: Fredrik HanssonAnton Heikkinen x2, Dennis Svensson

BIK Karlskoga: Fredrik ForsbergJesper KokkonenOliver Eklind

Det fortsätter gå tungt för BIK Karlskoga. I kväll kom den sjätte förlusten på de åtta senaste matcherna för tabellfyran. Kristianstads succévärvning Anton Heikkinen blev matchvinnare med två mål.

Annars var det BIK som inledde bäst. Skyttekungen Fredrik Forsberg gjorde nämligen 1-0 redan efter elva sekunder. Men inte heller en drömstart kunde få in värmlänningarna på vinnarspåret igen.

Med tanke på att Almtuna också vann var Kristianstads seger direkt nödvändig. I stället för att ha sju poäng upp till säker mark har nykomlingen fyra poäng upp till Uppsalalaget.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten