Landslag
KÅGSTRÖM: Sex spelare som förtjänar en landslagschans
På onsdag presenterar förbundskapten Johan Garpenlöv sin trupp till hemmaturneringen i Stockholm nästa månad. I förbundskaptenens förra landslagstrupp fanns en debutant med – den här gången hoppas jag på betydligt fler än så.

Det finns folk som raljerar kring de träningsturneringar som Tre Kronor spelar under säsongen som obetydliga och distraherande i deras favoritlags jakt på ära och berömmelse i SHL:s serielunk.

Jag själv är av en annan åsikt. 

Jag gillar landslagsuppehållen; dels för att man just kommer bort från den där serielunken för en dryg veckas tid  dels för att man får se nya förmågor visa upp sig på en större, internationell scen. Frågar man också spelare hur det känner kring landslagsspel får man ofta till svars att det ”vore en dröm att få dra på sig landslagströjan” och att det ”är en stor personlig målsättning den här säsongen”. Så, en betydligt större grej än vad vissa supportrar kanske vill få det till, med andra ord.

TRE KRONOR – INGEN SOCIAL VERKSAMHET

Nästa vecka är det dags för en ny landslagsturnering då Tre Kronor spelar Beijer Hockey Games hemma i Stockholm. På onsdag presenterar Johan Garpenlöv sin trupp och som vanligt är det med stor spänning som jag följer ”Garpens” trupputtagning.

Till förra truppen tyckte jag att förbundskaptenen var lite snål med att ge debutanter chansen i Tre Kronor. Färjestads forward Gustav Rydahl var den enda debutanten i den truppen – samtidigt som fem debutanter fick chansen i hans första landslagstrupp tidigare i höstas.

Till kommande veckas turnering hoppas jag på ett liknande antal debutanter i Tre Kronor. Jag anser att turneringar likt Beijer Hockey Games är ett perfekt tillfälle att ge lite oprövade kort chansen i landslagsdressen, samtidigt som jag är fullt medveten om att Tre Kronor inte på något vis är någon social verksamhet där platser bara ska delas ut hipp som happ.

ETT SJÄLVKLART VAL

Jag sparkar förmodligen in den öppnaste av dörrar när jag säger att den debutant som jag, och förmodligen många med mig, ser som ett självklart val till den kommande truppen är Färjestads poängkung Marcus Nilsson

Att han inte kom med i truppen till Karjala Cup kunde jag till viss del köpa, då säsongen fortfarande var relativt ung och det fortfarande var lite svårt att utläsa om det bara var en liten formtopp eller om han "verkligen" var så här pass bra.

Det är dags att ge Marcus Nilsson chansen i landslaget.Det är dags att ge Marcus Nilsson chansen i landslaget.Foto: Bildbyrån

Petningen i Channel One Cup hade jag dock svårare att köpa, då han trots allt bevisat under hösten att han var bra nog för en landslagschans. Hans ålder (28) ligger väl honom lite i fatet, men det känns ändå märkligt när hela SHL:s poängkung inte får chansen att visa upp sig i den blågula dressen. Samtidigt är inte 28 år såååå gammalt, va? Det är nästan som om att man skulle leka med tanken att Ryan Lasch skulle varit svensk men ändå inte fått visa upp sig i Tre Kronor-tröjan. 

SKA FINNAS MED I VM-SNACKET

En annan spelare som jag nästan ser som ett givet inslag i en Tre Kronor-trupp i dagsläget är Luleås back Nils Lundkvist. Tidigare under säsongen har argumentet kunnat föras att han har ett stundande JVM och att det är där fokus ska ligga. Med all rätt.

Nu, med JVM "överstökat" så finns inga som helst argument för att hålla den talangfulle backen borta från a-landslaget. 20-åringen har varit en av SHL:s bästa backar den här säsongen och har i mina ögon även varit den allra bästa spelaren i serieledande Luleå i vinter. 

22 poäng på 30 matcher talar sitt tydliga språk, i alla fall i min värld. Fasen, steppar han bara upp en liten nivå till tycker jag att han definitivt ska finnas med i VM-snacket framåt vårkanten, beroende på hur många NHL-spelare som kommer loss, så klart.

Nils Lundkvist – en potentiell VM-back?Nils Lundkvist – en potentiell VM-back?Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

En annan back som jag anser har gjort sig fullt förtjänt av en chans i Tre Kronor är Skellefteås just nu vikarierande lagkapten Jonathan Pudas. Kirunasonen visade redan förra säsongen prov på att han kan leverera gott om poäng på SHL-nivå och har fortsatt på den inslagna vägen i år.

Visst, han har inte direkt varit fläckfri i spelet i egen zon alla gånger, men med all respekt för de backar som funnits med i tidigare trupper tycker jag att det bör gå att finna en plats åt 26-åringen i landslaget. Med sina 25 poäng den här säsongen är Pudas den poängstarkaste svenske backen i hela ligan.

GÖR SUCCÉ I FINLAND

På tal om poängstarka backar.

Väldigt mycket under radarn har den tidigare Brynäsfloppen Henrik Larsson gjort succé i finska TPS den här säsongen. Den 25-årige värmlänningen har stått för 31 poäng (3+28) för Åbo-laget den här säsongen och är med det den poängstarkaste svenske backen i SAMTLIGA europeiska toppligor. 

Nu är jag väl medveten om att den finska ligan inte håller samma klass som SHL och jag ska vara ärlig och säga att jag sett totalt noll matcher med Larsson den här säsongen, men visst vore det ändå lite spännande att få se vad en sådan produktiv back som Henrik Larsson skulle kunna göra i en Tre Kronor-tröja?

Vänder man tillbaka blicken mot SHL och Skellefteå igen finns en spelare som stuckit ut ordentligt för västerbottningarna. För de som följer mig på Twitter vet att jag mer eller mindre agerat om Gustaf Lindvalls agent den här säsongen med de hyllningar jag stått för. Målvakten gör sin livs säsong just nu och är den statistiskt sett bästa målvakten i hela ligan när det kommer till räddningsprocent och den näst bästa svensken när det kommer till insläppta mål per match i snitt (bara slagen av Joel Lassinantti).

VAD MER BEHÖVER HAN BEVISA?

Sverige har en grym målvaktssida, både när det kommer till målvakter i Nordamerika och Europa, så jag är väl medveten om den stenhårda konkurrensen mellan stolparna. Men vad mer ska Lindvall behöva göra för att bevisa att han förtjänar en landslagschans? I mina ögon måste han bara få en chans att visa upp sig i Tre Kronor-tröjan innan säsongen är över.

Som sista spelare vill jag lyfta en back som kanske inte alltid får de största rubrikerna, men som alltid bidrar med ett hårt jobb och som även kan vara med och sticka in en poäng här och där. Theodor Lennström har tagit enorma kliv i sin utveckling den här säsongen och flytten från Färjestad till Frölunda var precis vad stockholmaren behövde.

Theodor Lennström.Theodor Lennström.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Den här säsongen har han blivit en väldigt pålitlig back i Frölundaförsvaret. Hans underliggande siffror imponerar stort, då hans Corsiprocent på 58,6 procent är bäst av samtliga backar i ligan.

Jag förväntar mig så klart inte heller att alla ovan nämnda spelare finns med i truppen som presenteras på onsdag, men jag hoppas att alla får chansen att visa upp sig åtminstone en gång den här säsongen.

Det finns så klart en rad namn till som man skulle kunna argumentera för, men då finns det också bara så många platser i en landslagstrupp. Alla kan kanske inte vara debutanter, heller, även om det vore trevligt.

Vi nöjer oss här, helt enkelt.

/@rasmuskagstrom

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten