Andrea Dalen och Hanna Olsson.
SDHL 1

Bäst i stan - Djurgården säkrade topp-fyra

ANNONS
HV71, Luleå, Brynäs och Djurgården. Där har ni lagen som får hemmaplansfördel i slutspelet. Det står klart efter de sistnämndas derbyseger mot AIK idag.

AIK hade en mikroskopisk chans att passera Djurgården och få hemmaplansfördel i kvartsfinalserien, som mycket väl kan komma att spelas mellan just de lagen. Men Djurgården vann dagens derby med 3-1 - och nu är det definitivt klart att Djurgården kommer sluta högst av Stockholmslagen i SDHL.

Djurgården säkrade idag definitivt en topp fyra-plats i serien, och de har också ett visst häng på trean Brynäs. Brynäs är fem poäng före men har också spelat en match mer. De har fyra matcher kvar, medan Djurgården har fem.

Idag var det Alice ÖstenssonSarah Bujold och Andrea Dalen som gjorde derbymålen för deras del. AIK tog faktiskt ledningen i matchen, via Gabriella Johanssons mål.

"Gnaget" är femma i SDHL, men jagande SDE är bara två poäng bakom och har spelat en match mindre. Skulle tabellen sluta som den står nu skulle vi dock få se Djurgården-AIK i kvartsfinal.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL