Frölunda stod för en ny stark vändning och är klara för ännu en CHL-final.
Champions Hockey League

Frölunda gör det igen – klara för sin femte CHL-final

Frölunda är klara för sin femte final i CHL – på sex år.
Ännu en gång stod Göteborgslaget för en imponerande vändning när gick från underläge 2-4 till seger med 5-4 över de båda semifinalerna mot Luleå.

Luleå hade 3-2 med sig från Göteborg när returmötet nu skulle spelas i CHL-semifinalen i Luleå.

Uppförsbacken blev sedan ännu större för Frölunda när hemmalaget tog ledningen i den första perioden genom Juhani Tyrväinen

Frölunda fortsatte pressa på och fick även chansen att spela i powerplay flera gånger om. Joel Lassinantti såg dock helt omutbar samtidigt som Frölunda behövde göra två mål för att kunna kvittera semifinalen.

I den andra perioden fortsatte dock göteborgarna sin press och fick till slut utdelning efter att Joel Lundqvist läckert assisterat till Rhett Rakhshani som bara kunde skicka in pucken i öppet mål. 1-1 och Frölunda behövde bara ett mål för att tvinga fram en förlängning.

LASCH OCH LUNDQVIST HJÄLTAR

Precis i inledningen av den tredje perioden var det återigen kaptenen Joel Lundqvist, som i kväll gjorde sin 1000:e (!) match för Frölunda, som klev fram. Han styrde in 2-1 för Frölunda i matchen och 4-4 i semifinalen. Det verkade därmed vara vidöppet men Frölunda hade momentum.

Halvvägs ini den tredje perioden stormade Ryan Lasch in i anfallszon och snärtade upp pucken i krysset bakom Lassinantti. 3-1 till Frölunda som därmed hade vänt tvåmålsunderläge i serien till ledning.

Efter det lyckades göteborgarna hålla tätt och är därmed klara för sin femte CHL-final på de sex senaste åren. De kommer nu att få möta tjeckiska Mountfield i finalen som spelas den 4 februari.

Luleå – Frölunda 1–3 (4-5 aggregate) (1-0,0-1,0-2)

Luleå: Juhani Tyrväinen.
Frölunda: Rhett Rakshani, Joel Lundqvist, Ryan Lasch.