Sök
Gustaf Lindvall.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Från jobb på Arlanda - till SHL:s hetaste målvakt

När han var 23 år stod han och plockade väskor på Arlanda. Idag är 29-åriga Gustaf Lindvall just nu SHL:s hetaste målvakt.

- Det har underlättat för mig att få spela mycket, säger Gustaf Lindvall till Hockeysverige.se

Han växte upp på läktaren och såg sitt Skellefteå AIK som liten grabb. Hockeykarriären började sedan i föreningen. Efter att inte fått någon chans i A-laget efter juniortiden så valde Gustaf Lindvall att lämna Västerbotten-laget. Det blev spel i en mängd olika klubbar, och även jobb ute på Arlanda när han spelade för Arlanda Wings i Hockeyettan. Nu berättar han om sin långa resa som tog han tillbaka till Skellefteå.

- Jag är väldigt tacksam att få spela hockey på heltid. Minns tiden när jag spelade i Arlanda Wings då vi satt oss fyra på morgonen för att åka till match. Sen var vi framme två timmar innan den skulle börja och då var det bara att börja värma upp. Det var hela andra förutsättningar än hur det ser ut i SHL, säger Gustaf Lindvall till Hockeysverige.se

Kastade väskor på Arlanda

Säsongen 2014/2015 som då 23-åring spelade Lindvall i Arlanda Wings i Hockeyettan. Samtidigt så jobbade han ute på Arlanda med väskhantering. Han pratar om att på rasterna så brukade Lindvall kolla på sin idol Viktor Fasth om nätterna när Fasth spelade i NHL och Anaheim.

- Jag fick gå upp mitt i natten när jag skulle börja mitt pass på Arlanda. Började runt fyra på morgonen och jobbet var att kasta väskor. På rasterna så kollade jag mycket på hockey och just Anaheim. Då min idol Viktor Fasth spelade där. Han inspirerade mig väldigt mycket för han har tagit den långa vägen upp till toppen, så om han kan så kan jag.

Gustaf Lindvall i AIK:s färger.Gustaf Lindvall i AIK:s färger.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Efter tiden i Arlanda Wings blev det spel i AIK och Hockeyallsvenskan 2015/2016. Där gjorde Gustaf Lindvall en succésäsong och blev ligans bästa målvakt. Genom sitt fina spel i AIK fick han kontrakt och chansen att komma tillbaka till Skellefteå i SHL. Ett mål som låg i bakhuvudet för Lindvall.

- Det är klart att det har varit i bakhuvudet att komma tillbaka till Skellefteå. Redan när jag lämnade klubben och kom till Sundsvall 2010 så ville jag tillbaka. Men efter man har varit borta i olika klubbar så tänkte man inte så mycket på det längre. Fokuset har alltid varit att bli bättre och viljan att utvecklas för kunna komma till toppen. Om man gör det eller inte, hockey handlar väldigt mycket om tajming.

"Att få vara med mina barn är viktigt"

En faktor till att Gustaf Lindvall har kunnat utvecklas bättre som målvakt, är sin familj. Att kunna släppa hockeyn och komma hem till sina barn har hjälpt honom otroligt mycket.

- Jag kan släppa allt mycket lättare som händer i hockeyvärlden, när jag kommer hem och att få vara med mina barn är viktigt för mig. Förut innan jag blev pappa så tänkte jag hela tiden på hockey. Stefan Klockare (assisterande tränare i Skellefteå) gav mig läxor under juniortiden, att göra någonting för att släppa hockeyn. Det var typ att gå på bio med kompisarna. Tror det är väldigt nyttigt att ha någonting vid sidan av

Nu när han är tillbaka i Skellefteå och gör sin andra sejour i klubben. Har 29-åriga Gustaf Lindvall gjort en succésäsong hittills. Det är hans fjärde år sen han kom tillbaka och mängden med speltid denna säsong har utvecklat Skellefteå-målvakten mycket. Men även samarbetet med lagets målvaktstränare Krister Holm.

- Jag och Krister har jobbat ihop sen jag kom tillbaka. Det arbetet vi har lagt ner tillsammans har hjälpt väldigt mycket. Jag har fått spela väldigt mycket i år och det har underlättat för mig att få spela så mycket.

Det är slutspelat för Jimmie Ericsson. Jimmie Ericsson – en "overklig" lagkamrat.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

"En fantastisk människa och ledare"

I fredags förra veckan meddelade Skellefteå-profilen Jimmie Ericsson att han väljer lägga skridskorna på hyllan efter en framgångsrik karriär. Gustaf Lindvall och Ericsson spelade ihop i klubben och Lindvall är inte fåordig om den tidigare lagkamraten.

- Det var lite overkligt att få spela ihop med honom. Man växte upp på läktaren här i Skellefteå och då spelade ju han för klubben när man själv var ung. Kollat väldigt mycket på honom och har en stor respekt för han. Det var verkligen en ära att få spela ihop med han under tre säsonger. Han har hjälpt mig att bli en bättre hockeyspelare, och jag minns på träningarna att han var väldigt på mig mycket. När han till exempel missade ett skott så hämtade han pucken och sköt igen, han ville göra mål hela tiden. En fantastisk människa och ledare som ställer höga krav men samtidigt hade en bra distans till hockeyn. Det finns så mycket att säga om honom, hoppas han väljer att komma tillbaka inom hockeyn i nån roll.

Gustaf Lindvall har nu spelat 22 matcher denna säsong i SHLs grundserie, mer än vad han gjorde på hela förra säsongen. Han har en räddningsprocent på 93,1 procent vilket gör att han leder målvaktsligan just nu i hela SHL. Hans långa resa till toppen är någonting han tackar för och som gjort att han utvecklats till den målvakt och människa han är idag.

- Är väldigt glad över det jag har gjort. Inget jag ångrar idag med min resa. Det har inte varit lätt alla gånger men är väldigt glad att spela på denna nivå och göra det jag gör idag. 


Du kanske även vill läsa: "Färjestad är hemma för mig" Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten