Veckans lag
Veckans Lag

Veckans SHL-lag #15

Två omgångar spelades i SHL under veckan som gick. Här är spelarna som stack ut med sina prestationer den gånga veckan – samt veckans stora snackisar.

Målvakt:

Samuel Ersson, Brynäs

Unge Ersson förde sitt Brynäs till två segrar under veckan som gick. 20-åringen har mer och mer vuxit ut till förstavalet mellan Brynäs stolpar och i det kaos som varit Brynäs den senaste tiden är Erssons lugn och stabilitet otroligt välkommet. 

Samuel Ersson.Samuel Ersson.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Backar:

Jonathan Sigalet, Brynäs

Den kanadensiske backen stod för två poäng den gånga veckan, men förutom det offensiva bidraget var han en stabil pjäs i egen zon och levererade fina +5 under veckan som gick. Nu är plus/minus-statistiken kanske inte den bästa måttstocken för att mäta någons storhet, men med tanke på hur mycket han spelar (snittade över 24 minuter den gånga veckan) är det starka papper.

Jonas Ahnelöv, Leksand

Det sena kvitteringsmålet han gjorde mot Linköping i torsdags följdes upp av ytterligare två mål mot Rögle i dalalagets vändning i lördags. Ahnelöv har väl aldrig varit känd som någon stor målskytt från blålinjen, men faktum är att 32-åringen ligger på en delad femteplats i backarnas skytteliga med sina sju mål den här säsongen.

Jonas Ahnelöv.Jonas Ahnelöv.Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Forwards:

Anton Rödin, Brynäs (2)

Wow, vilken vecka Brynäskaptenen lämnar bakom sig! Rödin stod för ett hattrick i 5–2-segern över Rögle i torsdags och följde upp det med ett mål och en assist i vändningen mot Linköping (3–2 efter förlängning) i lördags. Fem poäng på två matcher ger en given plats i Veckans SHL-lag!

Daniel Viksten, Färjestad 

I Michael Lindqvists frånvaro har Daniel Viksten klivit fram och tagit en större roll i Färjestad den senaste tiden. 30-åringen noterades för ett mål och två assist i FBK:s seger över Malmö i torsdags innan han avrundade veckan med ytterligare ett mål i värmlänningarnas 5–1-överkörning av Oskarshamn på lördagen.

Alexander Holtz, Djurgården

Den 17-årige supertalangen kom tillbaka från JVM med energin på topp! Stod för två mål och ett assist i hemmamötet med HV71 på torsdagen. Holtz har nu producerat elva poäng på 23 matcher i SHL den här säsongen.

Alexander Holtz.Alexander Holtz.Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Veckans...

...debutant: 16-årige Ludwig Persson blev Frölundas yngste spelare genom alla tider när han i lördags debuterade för göteborgslaget i bortamatchen mot Örebro. Forwarden spelade tre minuter och verkar av allt att döma vara nästa, stora talang som kommer fram genom Frölundas juniorverksamhet.

...rallarslagsmål: Det var minst sagt heta känslor i mötet mellan Växjö och Malmö under lördagskvällen. I den tredje perioden tvingades ordningsvakter gå emellan för att sära på bråkstakarna från respektive lag. Totalt utdömdes fyra matchstraff i samband med händelsen och SHL kommer att utreda händelsen vidare.

...glädjebesked: Färjestads landslagsforward Gustav Rydahl nobbar NHL:s locktoner och stannar i Karlstad. Det gjorde han klart under lördagen då han skrev på ett nytt treårskontrakt med klubben, samtidigt som han lovade att han kommer att spela i Färjestad även nästa år. En mycket viktig förlängning för klubben.

...avsked: Ett inte helt oväntat beslut, men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för Jimmie Ericsson. Vadskadan han ådrog sig i derbyt förra våren mot Luleå sätter stopp för fortsatt spel. Totalt blev det 287 poäng på 558 matcher i SHL för den tidigare Skellefteåkaptenen.

Det är slutspelat för Jimmie Ericsson.Det är slutspelat för Jimmie Ericsson.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

...avsked #2: Efter lördagens förlustmatch mot Oskarshamn gick klubben ut med beskedet att huvudtränaren Håkan Åhlund lämnar laget – efter säsongen. Tränaren väljer att inte utnyttja sin klausul om ytterligare en säsong, utan kommer att anta nya utmaningar till hösten.

...avsked #3: I måndags stod det klart att Magnus Sundquist gjort sin sista match som Brynästränare. Efter svaga resultat valde klubben att sparka Sundquist och istället satsa på en tillfällig lösning med Ove Molin och Mikael Holmqvist som tränarpar. Under veckan som gick vann Brynäs två av två matcher, men Molin berättade i en intervju med Hockeysverige.se att han inte har några ambitioner att ta huvudtränarjobbet i klubben.

...prestigeseger: Mötena mellan Luleå och Djurgården har under åren utvecklats till riktiga rivalmöten. I lördags möttes lagen uppe i Norrbotten och efter att ha hamnat i underläge kunde Luleå till slut vända och vinna matchen med 3–2 efter förlängning. Luleå toppar alltjämt SHL-tabellen, två poäng före tvåan Färjestad.

...hjärnsläpp: Leksandssuportrarna som gav sig på Johan Fransson med kritik och gick långt över gränsen på sociala medier. För Sportbladet berättade Fransson att hans son inte velat gå till skolan på grund av den hårda kritik som riktats mot Leksandsbacken. Kritik ska få riktas, men den måste vara i rimliga proportioner.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten