Veckans lag
Veckans Lag

Veckans SHL-lag #15

ANNONS
Två omgångar spelades i SHL under veckan som gick. Här är spelarna som stack ut med sina prestationer den gånga veckan – samt veckans stora snackisar.

Målvakt:

Samuel Ersson, Brynäs

Unge Ersson förde sitt Brynäs till två segrar under veckan som gick. 20-åringen har mer och mer vuxit ut till förstavalet mellan Brynäs stolpar och i det kaos som varit Brynäs den senaste tiden är Erssons lugn och stabilitet otroligt välkommet. 

Samuel Ersson.Samuel Ersson.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Backar:

Jonathan Sigalet, Brynäs

Den kanadensiske backen stod för två poäng den gånga veckan, men förutom det offensiva bidraget var han en stabil pjäs i egen zon och levererade fina +5 under veckan som gick. Nu är plus/minus-statistiken kanske inte den bästa måttstocken för att mäta någons storhet, men med tanke på hur mycket han spelar (snittade över 24 minuter den gånga veckan) är det starka papper.

Jonas Ahnelöv, Leksand

Det sena kvitteringsmålet han gjorde mot Linköping i torsdags följdes upp av ytterligare två mål mot Rögle i dalalagets vändning i lördags. Ahnelöv har väl aldrig varit känd som någon stor målskytt från blålinjen, men faktum är att 32-åringen ligger på en delad femteplats i backarnas skytteliga med sina sju mål den här säsongen.

Jonas Ahnelöv.Jonas Ahnelöv.Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Forwards:

Anton Rödin, Brynäs (2)

Wow, vilken vecka Brynäskaptenen lämnar bakom sig! Rödin stod för ett hattrick i 5–2-segern över Rögle i torsdags och följde upp det med ett mål och en assist i vändningen mot Linköping (3–2 efter förlängning) i lördags. Fem poäng på två matcher ger en given plats i Veckans SHL-lag!

Daniel Viksten, Färjestad 

I Michael Lindqvists frånvaro har Daniel Viksten klivit fram och tagit en större roll i Färjestad den senaste tiden. 30-åringen noterades för ett mål och två assist i FBK:s seger över Malmö i torsdags innan han avrundade veckan med ytterligare ett mål i värmlänningarnas 5–1-överkörning av Oskarshamn på lördagen.

Alexander Holtz, Djurgården

Den 17-årige supertalangen kom tillbaka från JVM med energin på topp! Stod för två mål och ett assist i hemmamötet med HV71 på torsdagen. Holtz har nu producerat elva poäng på 23 matcher i SHL den här säsongen.

Alexander Holtz.Alexander Holtz.Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Veckans...

...debutant: 16-årige Ludwig Persson blev Frölundas yngste spelare genom alla tider när han i lördags debuterade för göteborgslaget i bortamatchen mot Örebro. Forwarden spelade tre minuter och verkar av allt att döma vara nästa, stora talang som kommer fram genom Frölundas juniorverksamhet.

...rallarslagsmål: Det var minst sagt heta känslor i mötet mellan Växjö och Malmö under lördagskvällen. I den tredje perioden tvingades ordningsvakter gå emellan för att sära på bråkstakarna från respektive lag. Totalt utdömdes fyra matchstraff i samband med händelsen och SHL kommer att utreda händelsen vidare.

...glädjebesked: Färjestads landslagsforward Gustav Rydahl nobbar NHL:s locktoner och stannar i Karlstad. Det gjorde han klart under lördagen då han skrev på ett nytt treårskontrakt med klubben, samtidigt som han lovade att han kommer att spela i Färjestad även nästa år. En mycket viktig förlängning för klubben.

...avsked: Ett inte helt oväntat beslut, men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för Jimmie Ericsson. Vadskadan han ådrog sig i derbyt förra våren mot Luleå sätter stopp för fortsatt spel. Totalt blev det 287 poäng på 558 matcher i SHL för den tidigare Skellefteåkaptenen.

Det är slutspelat för Jimmie Ericsson.Det är slutspelat för Jimmie Ericsson.Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

...avsked #2: Efter lördagens förlustmatch mot Oskarshamn gick klubben ut med beskedet att huvudtränaren Håkan Åhlund lämnar laget – efter säsongen. Tränaren väljer att inte utnyttja sin klausul om ytterligare en säsong, utan kommer att anta nya utmaningar till hösten.

...avsked #3: I måndags stod det klart att Magnus Sundquist gjort sin sista match som Brynästränare. Efter svaga resultat valde klubben att sparka Sundquist och istället satsa på en tillfällig lösning med Ove Molin och Mikael Holmqvist som tränarpar. Under veckan som gick vann Brynäs två av två matcher, men Molin berättade i en intervju med Hockeysverige.se att han inte har några ambitioner att ta huvudtränarjobbet i klubben.

...prestigeseger: Mötena mellan Luleå och Djurgården har under åren utvecklats till riktiga rivalmöten. I lördags möttes lagen uppe i Norrbotten och efter att ha hamnat i underläge kunde Luleå till slut vända och vinna matchen med 3–2 efter förlängning. Luleå toppar alltjämt SHL-tabellen, två poäng före tvåan Färjestad.

...hjärnsläpp: Leksandssuportrarna som gav sig på Johan Fransson med kritik och gick långt över gränsen på sociala medier. För Sportbladet berättade Fransson att hans son inte velat gå till skolan på grund av den hårda kritik som riktats mot Leksandsbacken. Kritik ska få riktas, men den måste vara i rimliga proportioner.

Den här artikeln handlar om: