Andreas Engqvist hyllades av publiken innan matchen på Hovet
Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg
SHL

Storpublik hyllade Andreas Engqvist

ANNONS
Andreas Engqvist hyllades stort av publiken på Hovet inför mötet med HV71. Det blev känslosamt för 32-åringen som tackade för den fina hyllningen. 

 Tack för allt. Jag fick spela inför den bästa publiken som finns och jag kommer alltid minnas den magiska stämningen, säger Engqvist.

Den 16 september förra året meddelade 32-årige Andreas Engqvist att han bestämt sig för att avsluta sin spelarkarriär. Detta på grund av återkommande hjärnskakningar som centern åkt på under karriären. 

Inför matchen med HV71 hyllades Engqvist inför ett fullsatt Hovet och flera Djurgårdenprofiler och tidigare lagkamrater med Engqvist som Jimmie Ölvestad och Kristofer Ottosson hyllade honom i en hyllningsfilm. Även den förre tränaren Hardy Nillson stämde in i hyllningskören. 

– Tack för allt. Jag fick spela inför den bästa publiken som finns och jag kommer alltid minnas den magiska stämningen, säger Engqvist och fortsätter:

– Det här betyder mycket för mig. Mina barn är mina största stjärnor och jag hoppas att de får spela i Djurgården en dag. 

Engqvist började sin karriär i Spånga innan han blev Djurgårdsspelare. Efter fem säsonger i den blåa dressen blev det ett äventyr i NHL och Montréal Canadiens. Det blev sen spel i KHL innan han vände tillbaka till Stockholmsklubben. 

Den här artikeln handlar om: