Michael McCarron.
Foto: David Kirouac/Icon Sportswire
NHL

Tidigare förstarundevalet trejdas

ANNONS
Han draftades i första rundan 2013 och spåddes bli en nyttig powerforward för Montréal Canadiens. Drygt sex år senare ger klubben upp hoppet på amerikanen Michael McCarron. I natt trejdades han till Nashville Predators.

2013 valdes Michael McCarron som 25:e spelare i första rundan av NHL-draften. Den nästan två meter långa amerikanen spåddes en fin framtid i Montréal Canadiens, men när han efter fyra och en halv säsong i organisationen fortfarande inte hade lyckats etablera sig i NHL valde klubben i natt att skicka bort honom.

McCarron trejdades till Nashville Predators organisation i utbyte för centern Laurent Dauphin.

24-årige Michael McCarron hann göra 69 NHL-matcher för Montréal Canadiens. På dessa noterades han två mål, åtta poäng och 110 utvisningsminuter. Den här säsongen har det hunnit bli 14 poäng (5+9) på 29 AHL-matcher med Canadiens farmarlag Laval Rocket.

Dauphin draftades av Arizona Coyotes i andra rundan av samma draft som McCarron. Han har spelat 35 NHL-matcher med Coyotes och drygt 200 matcher i AHL. Den här säsongen har 24-åringen, uppvuxen strax norr om Montréal, svarat för 16 poäng (7+9) på 33 matcher med Nashvilles farmarlag Milwaukee Admirals.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM