HockeyAllsvenskan
KÅGSTRÖM: Tio allsvenska stjärnor som spelar i SHL nästa säsong
Varje säsong tar mängder med spelare steget från en hockeyallsvensk tillvaro till spel på SHL-nivå. Här listar jag tio allsvenska stjärnor som jag förmodar spelar i SHL till hösten.

Hockeyallsvenskan kommer så klart att exportera fler än bara tio spelare till SHL inför nästa säsong. 

I listan nedan har jag tagit ut tio spelare som jag är övertygad om kommer att spela i SHL till hösten. Notera att spelare som Jonathan Dahlén och Adam Wilsby exempelvis inte är med på listan, då de bara är utlånade från sina klubbar (San Jose Sharks respektive Skellefteå). Samma gäller spelare som Nikola Pasic (BIK Karlskoga) som redan har ett SHL-kontrakt med Linköping på plats inför nästa säsong.

Spelarna som är med på listan är således kontrakterade hockeyallsvenska spelare som kommer att ta klivet till landets högstaliga. Jag har även tagit hänsyn till saker som ålder, då det kanske inte är lika vanligt att spela uppemot trettioårsåldern tar klivet från Hockeyallsvenskan till SHL då SHL-klubbarna tenderar att vilja satsa på yngre spelare, även om det så klart händer att lite äldre spelare får chansen.

Jonathan Johnson, Modo

Han är (relativt) ung, fullkomligen öser in poäng och är dessutom svensk. Det är med hundra procents säkerhet som jag ser Modos succécenter Jonathan Johnson i en SHL-klubb nästa säsong. Den 26-årige göteborgaren har i skrivande stund noterats för 55 poäng (21+34) på 34 spelade matcher vilket ger honom en fempoängsledning ned till poängligatvåan Jonathan Dahlén.

Johnson har tidigare doppat tårna i SHL-poolen med Frölunda, men nästa säsong kommer han att få en ordinarie plats i någon av de 14 klubbarna. Om det blir med Modo eller inte återstår att se, men hur det än går för Örnsköldsvikslaget i vår är jag helt övertygad om han spelar SHL-hockey till hösten.

Jonathan Johnsson.Jonathan Johnson.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Fredrik Forsberg, BIK Karlskoga

23-åringen har redan nu tangerat fjolårets poängskörd i Hockeyallsvenskan – och då har vi fortfarande 18 matcher kvar att spela av den hockeyallsvenska grundserien. Jag trodde i ärlighetens namn att Leksand skulle plocka tillbaka Fredrik Forsberg redan inför den här säsongen, men så blev inte fallet, även om de ju värvade en ANNAN Fredrik Forsberg, istället.

Forsberg berättade i en intervju med Hockeysverige.se i somras att han inte hade något konkret SHL-anbud i somras och att han själv ville köra åtminstone en säsong till i BIK Karlskoga, vilket nu ser ut att betala sig. 23-åringen har under stora stunder dominerat från sin vänsterforwardsposition och har således varit en starkt bidragande orsak till BIK Karlskogas framgångsrika säsong.

Om det blir en återkomst till Leksand eller inte låter vi vara osagt, dalalagets SHL-status kan ju förändras under våren, men en sak som är säker är att Forsberg hur som helst kommer att spela SHL-hockey nästa säsong.

Fredrik Forsberg.Fredrik Forsberg.Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

Mattias Norlinder, Modo

Mattias Norlinder hade mängder av SHL-klubbar efter sig redan inför den här säsongen, men valde trots storklubbarnas locktoner att stanna kvar i Örnsköldsvikslubben. Den svenske JVM-backens status har inte direkt sänkts av hans fina insatser i Modotröjan den här säsongen och jag skulle inte vara förvånad om samtliga 14 SHL-klubbar visat intresse för den spelskicklige backen.

19-åringen skrev nytt kontrakt med Modo under julhelgen, men det innebär inte att Norlinder skulle bli kvar i Hockeyallsvenskan en till säsong om inte Modo tar steget upp i vår. Precis som i Jonathan Johnsons fall så finns chansen att Norlinder spelar SHL-hockey med Modo till hösten, men skulle Örnsköldsvikslaget inte ta steget upp lär 14 andra klubbar jaga hans namnteckning.

Mattias Norlinder.Mattias Norlinder.Foto: Bildbyrån

Albin Lundin, Timrå

Visst, poängproduktionen håller inte längre samma galna tempo som den gjorde under säsongsinledningen, men Albin Lundin har fortsatt vara en absolut toppspelare i Hockeyallsvenskan den här säsongen. 

23-åringen, som inte gjorde något större väsen av sig i Djurgården eller Skellefteå under fjolårssäsongen, står noterad för 45 poäng på 34 matcher den här säsongen, en notering som ger honom en tredjeplats i Hockeyallsvenskans poängliga. 

Lundin har inte färgat på SHL-nivå tidigare och jag skulle väl inte bli superförvånad om han väljer spel i exempelvis Finland i stället, men erbjudanden från SHL-klubbar kommer att finnas och jag personligen skulle vara spänd på att se vad Albin Lundin 2.0 skulle kunna göra i SHL.

Albin Lundin.Albin Lundin.Foto: K-G Z Fougstedt/Bildbyrån

Victor Brattström, Timrå

Victor Brattström var en av förvånansvärt många spelare som ändå valde att följa med Timrå ned till Hockeyallsvenskan från SHL. Efter två säsonger som reservmålvakt bakom Henrik Haukeland och Niklas Svedberg har det varit Brattströms tid att kliva in i rampljuset den här säsongen, något han gjort med den äran.

Visst, han har kanske inte den mest spektakulära statistikraden av samtliga målvakter i Hockeyallsvenskan, men det faktum att han vid 22 års ålder spelar så pass mycket (30 av 34 matcher) säger ändå väldigt mycket. 

Sejouren i Hockeyallsvenskan kommer bli ettårig för Brattström, det är jag övertygad om. Kan, liksom lagkamraten Lundin, se möjligheten att han kanske väljer spel i Finland, men liksom Lundin kommer anbuden från SHL-klubbar att finnas på bordet framåt vårkanten.

Victor Brattström.Victor Brattström.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Adam Tambellini, Modo

Wow, vad han gjort avtryck i Hockeyallsvenskan den här säsongen, Adam Tambellini. Den 25-årige kanadensaren anslöt till Modo i mitten av oktober och när värvningen presenterades var det lite med en axelryckning jag mottog nyheten.

Ett par månader senare har Tambellini sprutat in 33 poäng på 20 matcher, samtidigt som han fått chansen att landslagsdebutera för Kanada under mellandagsturneringen Spengler Cup i Davos. Här finns kanske risken att han väljer en annan europeisk toppliga än SHL, men jag är ändå övertygad om att Tambellini skulle ta SHL-chansen om den dök upp, då han byggt upp ett fint rykte här i Sverige under sina månader i Modo.

Adam Tambellini.Adam Tambellini.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Joe Cannata, Björklöven

Här snackar vi axelryckningarnas axelryckning, när Björklöven presenterade sin nya målvaktsvärvning Joe Cannata. Joe vem, liksom? 

Här är det bara att lägga sig platt och nästintill buga åt Per Kenttäs fingertoppkänsla gällande Cannata. Den 30-årige målvakten har vuxit ut till Hockeyallsvenskans bästa målvakt och kan stoltsera med en räddningsprocent på 94,4 procent, fem nollor och hela 23 segrar på 29 matcher. Ett helt galet bra facit.

Han är i äldsta laget, kanske, men hans prestationer i Hockeyallsvenskan går inte att blunda för. Jag är övertygad att någon SHL-klubb kommer att försöka rycka honom om inte "Löven" tar klivet upp i vår. Han berättade i en tidigare intervju jag gjorde med honom i höstas att SHL absolut var en målsättning för honom, så jag ser det ändå som troligt att han får chansen nästa säsong, åldern till trots.

Joe Cannata.Joe Cannata.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Wilhelm Westlund, BIK Karlskoga

Wilhelm Westlund SHL-debuterade redan som 17-åring men fick aldrig riktigt det där genombrottet på toppnivå i Sverige. 

Nu är 24-åringen inne på sin sjätte säsong i Hockeyallsvenskan och den här säsongen har Westlund vuxit ut till en gigant på BIK Karlskogas blålinje. På 34 matcher har stockholmaren stått för 27 poäng (6+21) och är därmed Hockeyallsvenskans poängstarkaste back vid dags datum.

Lär inte sakna anbud från SHL-klubbar, då spelskickliga backar står högt i kurs hos de svenska klubbarna. Blir det en återkomst i någon av de tidigare klubbarna Färjestad eller Djurgården, månne?

Wilhelm Westlund.Wilhelm Westlund.Foto: Bildbyrån/Maxim Thore

Tom Hedberg, Modo

Ytterligare en ung Modo-back som garanterat kommer att spela SHL-hockey nästa säsong. Spelade 28 SHL-matcher för HV71 under säsongen 2017/18, men valde inför fjolårssäsongen att ta klivet ned till Hockeyallsvenskan för en större roll i Modo. 

Den här säsongen har Tom Hedberg verkligen funnit sig till rätta i Modo och är tillsammans med backkollegan Norlinder en av ligans absolut mest spännande backnamn. 

Uppgifter under hösten har gjort gällande att Brynäs jagat Hedbergs signatur, men det är nog betydligt fler än bara Gävleklubben som gärna ser 20-åringen i sin SHL-trupp till hösten.

Tom Hedberg.Tom Hedberg.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Tor Immo, BIK Karlskoga

25-åringen från Köping har öst in poäng i BIK Karlskoga sedan han lämnade Leksand under fjolårssäsongen. Den här säsongen har Tor Immo skjutit 17 mål och stått för ytterligare 19 passningspoäng. 

Hade svårt att acklimatisera sig till en större klubb som Leksand under fjolåret, men jag tror att ytterligare ett år i Karlskoga gjort forwarden väl.

Är i rätt ålder nu för att ta det där steget upp i seriehierarkin och han har under ett flertal säsonger i Hockeyallsvenskan visat att han besitter ett offensivt spel som håller hög nivå. Det är dags att han får visa upp det i SHL nu, va?

Tor Immo.Tor Immo.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Bubblare: Tanner Jaillet (Karlskrona), Sebastian Ohlsson (Timrå), Patrik Karlkvist (Modo), Hugo Gustafsson (Södertälje), Jerome Leduc (Västerås)

Saknar du någon på listan? Jag diskuterar gärna på Twitter!

/@rasmuskagstrom

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten