Gustaf Wesslau kan vara på väg tillbaka till SHL.
Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån
Europa

Uppgifter: Tidigare SHL-stjärnan kan återvända till Sverige

ANNONS
Gustaf Wesslau var en av SHL:s bästa målvakter innan han lämnade för spel i den tyska ligan där succén har fortsatt. Han är nu inne på sin femte säsong i Köln men enligt uppgifter från Tyskland kan det också bli hans sista säsong i klubben. Istället ska en flytt hem till Sverige ligga nära till hands. 

Efter fem säsonger i tyska Köln kan det bli en återkomst till svensk ishockey för Gustaf Wesslau

Det uppger det tyska ishockeymagasinet Haimspiel.de, som har fokus på just Kölnner Haie där Wesslau spelar. 

Den 34-årige målvakten sitter på ett utgående kontrakt och enligt uppgifterna pekar det mesta på att det inte blir någon förlängning med Köln för svensken. Istället sägs Wesslau ögna en återkomst till SHL. 

BÄST I BÅDE SVERIGE OCH TYSKLAND

Senast Gustaf Wesslau spelade i SHL var säsongen 2014/15 i HV71. Han har även spelat i Djurgården där han förde Stockholmslaget till SM-final 2010. När han vaktade kassen i HV vann han Honken Trophy 2013 som SHL:s bästa målvakt. 

I Tyskland har de fina prestationerna fortsatt för Väsbykillen. 2016/17 vann han målvaktsligan med otroliga 1,87 i insläppta mål per match och en räddningsprocent på 93,2. Han utsågs samma år även till den bästa målvakten i DEL. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL