Tingsryd vände underläge till seger mot Mora.
HockeyAllsvenskan

Tingsryd revanscherade sig – vände till seger

Tingsryd förlorade senast mot Björklöven med hela 7-0. I kväll repade sig dock smålänningarna och vann mot Mora med 2-1 efter förlängning.

De avslutade 2019 med storförlust. Hela 0-7 mot Björklöven.

Nu har Tingsryd vänt blad och inledde 2020 med att vända underläge till seger mot bottenlaget Mora.

Moras finländska nyförvärv Kalle Valtola sköt sitt första mål i Moratröjan direkt i debuten och det såg ljust ut för dalalaget som vann skotten i alla tre ordinarie perioder.

Med fem minuter kvar i den tredje perioden satte dock Rasmus Bengtsson kvitteringen för Tingsryd och tvingade matchen till förlängning.

Väl där var det smålänningarna som tog tag i taktpinnen och vann skotten med 4-0. Juniorbacken William Fransson klev då fram och skickade in segermålet för Tingsryd som därmed knep bonuspoängen. Laget fortsätter att ta poäng i de flesta matcherna men har svårt att ta trepoängare.

Tingsryd ligger alltjämt på den sista slutspelsplatsen medan Mora fortsatt innehar en av de två kvalplatserna men nu har dalalaget endast en pinne upp till Kristianstad ovanför strecket.

Mora – Tingsryd 1–2 OT (1-0,0-0,0-1,0-1)

Mora: Kalle Valtola.
Tingsryd: Rasmus Bengtsson, William Fransson.