Chris Kreider är en eftertraktad spelare.
Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Efter Taylor Hall – nu vänds alla blickar mot honom
Efter att Arizona Coyotes lyckats landa Taylor Hall riktas nu blickarna mot Chris Kreider. New York Rangers blivande unrestricted free agent är den hetaste spelaren på marknaden inför trade deadline. I veckans NHL med Uffe Bodin blir det en närmare titt på hans situation – och vad Rangers kan tänkas få för honom. 

Att Taylor Hall trejdades från New Jersey Devils till Arizona Coyotes så pass tidigt kan bli New York Rangers stora lycka. Med Hall borta från trejdmarknaden har allt fokus skiftats från den tidigare Hart Trophy-vinnaren till Rangers trotjänare Chris Kreider.

Amerikanen, som precis spelade sin 500:e match för blåskjortorna, är inne på sista året på sitt kontrakt och kan bli unrestricted free agent till sommaren. I en perfekt värld skulle Rangers gå all in för att behålla honom. Kreider är en laglojal spelare med offensiv uppsida som är väldigt omtyckt i omklädningsrummet. Han är också på många sätt precis en sådan spelare som New York Rangers fans uppskattar. Stor, starkt, fysisk med en näsa för målet.

Men trots det finns det ingen logik i att förlänga hans kontrakt.

Chris Kreider fyller 29 år i april och har med stor sannolikhet sina bästa NHL-år bakom sig. På öppna marknaden kommer han kamma hem ett sjuårskontrakt med en lönetaksträff på sju miljoner dollar. Cirka. Alltså precis vad lokalrivalen New York Islanders gav sin lagkapten Anders Lee i somras.

BEHÖVER HA TÅLAMOD

Det är möjligt att Rangers skulle kunna pressa fram lite "hemmaplans-rabatt" ur Kreider. I slutändan skulle det ändå kosta mer än det smakar. Rangers har visserligen gått framåt den här säsongen efter att ha adderat Artemij PanarinJacob Trouba och skicklige rookiebacken Adam Fox till laguppställningen, men klubben befinner sig fortfarande i en slags rebuild och behöver ha tålamod för att skapa långsiktig framgång.

Kreider är en skicklig spelare, men långt ifrån oersättlig. Rangers har flera unga spelare som är på väg att lyfta och som inom sinom tid ska ha betalt därefter. Då gäller det att ha lönetaksutrymmet för att kunna behålla dem. Just därför har jag svårt att se att klubbens ens skulle överväga att behålla Kreider.

Dessutom finns det vinning att göra här. Trejdar man powerforwarden som "rental" innan trade deadline kan man antagligen tillskansa sig ett fint litet paket i utbyte. Kanske ett draftval i andrarundan tillsammans med en yngre spelare.

Det finns nämligen gott underlag för ett budgivningskrig kring Chris Kreider. Med Taylor Hall borta är han den hetaste forwarden på marknaden. Och ska man tro Sportsnets Elliotte Friedman är intresset stort. 

– Alla utmanare från Colorado till Boston, St. Louis till Pittsburgh tros vara intresserade av honom, sade Friedman under helgens Saturday Headlines på Hockey Night in Canada.
– Lagen tror inte att Rangers har gjort honom tillgänglig än, men de väntar för att se om de ändå inte vill det. Det finns ett enormt intresse.

Så med andra ord: låt spekulationerna ta fart på allvar!

Corey Perry riskerar avstängning för sin tackling på Ryan Ellis.Foto: Tim Flores-USA TODAY Sports

Tio tankar från NHL-veckan 

* Lias i SHL?
En annan spelare som New York Rangers skulle vilja trejda är Lias Andersson. Han har återvänt hem till Sverige efter att ha stängts av utan lön för att ha vägrat inställa sig hs Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack i AHL efter att ha bett klubben om en trejd.

Kanske kunde vi ha sett det här komma. I somras pratade Lias med Göteborgs-Postens Johan Rylander om sin säsong och besvikelsen han kände över att hamna i AHL under fjolåret. Då sa han:
– Ska jag vara där nere, då kan jag lika gärna vara hemma.

Sagt och gjort.

Med tanke på hur lite han har uträttat i NHL blir det svårt för Rangers att trejda den forne draftsjuan och få något vettigt i utbyte för honom. Är lösningen då att låna ut honom till en SHL-klubb? Varför inte! Även om situationen är infekterad kommer inte 21-åringens värde att öka när han inte spelar.

Kan det i så fall bli forna klubbarna Frölunda eller HV71? Eller varför inte Färjestad, där lillebror Noah Andersson SHL-debuterade i går? 

* Ett tragiskt avsked?
Det är få NHL-spelare det är svårare att bli klok på än Corey Perry.

Den forna superstjärnans Dr. Jekyll & Mr. Hyde-mentalitet har manifesterat sig på många olika sätt under en lång och mestadels framgångsrik karriär. Men slutet ser inte ut att bli vackert.

Efter att ha blivit utköpt av Anaheim Ducks i somras gjorde Dallas Stars en chansning genom att plocka upp honom på free agent-marknaden i somras. Det var ingen dyr risk. Ett ettårskontrakt värt 1,5 miljoner dollar. Men hans spel den här säsongen har tyvärr gjort det uppenbart att han är slut som spelare.

Hans ovärdiga sorti – eller "walk of shame", om man så vill – från nyårsdagens utomhusmatch i Dallas var direkt smärtsam att beskåda. Att kliva in och armbågstackla en motståndare (Ryan Ellis) i huvudet knappa tre minuter in i en tillställning på hemmaplan som för många är höjdpunkten på hela säsongen är otroligt lågt. Det kunde ha lagt sordin på hela upplevelsen för både fans och lagkamrater.

Om jag inte var övertygad redan tidigare är jag det nu: det här blir Corey Perrys sista NHL-säsong.


* Dallas styrka

Dallas Stars visade karaktär genom att vända 0–2 till 4–2 efter Perrys hjärnsläpp och vinna Winter Classic. Laget ser ut att ha kommit ut starka ur en tumultartad första halva på säsongen där man inledde hösten bedrövligt och sedan hamnade mitt uppe i Jim Montgomery-gate.

Det som gör Dallas så spännande är att man lyckats lyfta trots att de tilltänkta toppspelarna inte presterat i närheten av sin kapacitet. Tyler SeguinJohn KlingbergAlexander Radulov och framför allt Jamie Benn har betydligt mer att ge än de visat hittills. Det gör Stars till en dark horse inför slutspelet.

Kul också att Rick Bowness, som på ett olustigt sätt ärvde rollen som head coach efter Montgomery, lyckats så bra sedan han tog över. 64-åringen hade inte varit head coach i NHL sedan säsongen 2003/04 när han fick ansvar för Stars.

* Nashvilles uppförsbacke
Så mycket talang – så små resultat. Nashville Predators fortsätter att vara ett mysterium. Individuellt är det många spelare i laget som har en bra säsong, men som lag får de inte till det tillräckligt ofta.

Utomhusmatchen i Dallas blev ännu ett bevis för att laget inte har den stabilitet som krävs för att bli framgångsrika över tid. Perrys matchstraff gav dem ett tidigt kommando, men i likhet med så många andra gånger den här säsongen lyckades de inte ta båten i hamn.

General managern David Poile har aldrig varit rädd för att göra förändringar. Det ska bli intressant att se hur han agerar innan trade deadline. Eftersom det här är tiden när Predators ska nå framgång och vara med och slåss om en Stanley Cup skulle en missad slutspelsplats vara oacceptabel.

Bistert för Peter Laviolette, Matt Duchene, Filip Forsberg och deras Nashville.Bistert för Peter Laviolette, Matt Duchene, Filip Forsberg och deras Nashville.Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

* Lägg ned Road to the Winter Classic-serien!
Av gammal vana har jag följt Winter Classic-serien den här säsongen också. När den dök upp i HBO:s regi 2011 var det en frisk fläkt som gav en unik insyn i NHL-lagen som skulle spela utomhusmatchen. Med tiden har hela konceptet dock blivit både trött och uttjatat.

I dagens sociala medier-samhälle ger i princip alla NHL-lag massor med insyn i vad spelarna gör mellan matcher och hur de lever. Det gör att Road to the Winter Classic-serien helt har spelat ut sin roll.

Efter att ha tittat på de två första avsnitten i årets serie – och somnat bägge gångerna – är slutsatsen att serien blivit överflödig. Den är till råga på allt dåligt producerad. Det hattas runt i ett hejdundrande tempo mellan olika personer och händelser. Några sekunder hemma hos John Klingberg och Fanny Hammarstrand här, några sekunder hos Mattias Ekholm och Ida Björnstad där. Ingen fördjupning någonstans.

Det är otroligt trist att NHL inte kan göra något bättre av en, får man förmoda, påkostad produktion.

* En liten men stor gest
Toronto Maple Leafs ryske forward Ilja Michejev skadades illa när Jesper Bratts skridskoskena skar upp hans handled under bortamötet med New Jersey Devils. Skadan i sig ledde till en ny debatt kring hur hockeyspelare ska skydda sig mot potentiellt livsfarliga skärsår i en sport där det är mer eller mindre omöjligt att utesluta den risken. Det är absolut en debatt att ta på allvar. 

Det som står ut med historien om Michejev är dock hur Torontos general manager Kyle Dubas hanterade den. Medan resten av laget försvann i väg till nästa match blev den skadade spelaren kvar på ett sjukhus i Newark efter att ha tvingats till en operation. Han behövde emellertid inte vara där ensam.

Dubas stannade nämligen kvar och gjorde honom sällskap. I en intervju med Sportsnets Chris Johnston berättade Michejevs agent Dan Milstein om hur general managern även gick ut och handlade kläder och andra saker åt spelaren. 

När Dubas fick frågan varför han hade stannat svarade han att det var hans fru Shannon som hade sått fröet hos honom.

– Hon påpekade att om rollerna hade varit omvända, och vår son hade gått igenom något liknande i Ryssland, så hade vi velat vara försäkrade om att han blev bra omhändertagen, berättade Dubas.

Underbart att medmänsklighet faktiskt har en plats i elitidrott på den här nivån.

* Raseriutbrottet
John Tortorella har varit lite lugnare av sig på senare år, men efter strafförlusten mot Chicago Blackhawks kom det ånga ur öronen på honom. Han tog heder och ära av både domarna och NHL för att de inte hade fixat klockan i slutet av matchen, något som enligt honom ska ha lett till att 1) Blackhawks kvitterade matchen när den egentligen skulle ha varit över, 2) Columbus Blue Jackets målvakt Joonas Korpisalo blev skadad i en straffläggning som inte skulle ha genomförts om klockan hade fixats, 3) Columbus förlorar matchen.

Murphy's law?

Tortorella bad om ursäkt dagen efteråt, men fick ändå böta 20 000 dollar för utbrottet. Känslan var att han mer än någonting annat var upprörd över Korpisalos skada och hur det riskerade att påverka laget. Den All-star Game-uttagne finländaren, som jag hade med i förra veckans genombrottslag, har varit lagets bästa spelare och med råge fyllt tomrummet som Sergej Bobrovskij lämnade efter sig. 


* Prata inte med media – bli framgångsrik
I Korpisalos frånvaro tvingades Columbus att förlita sig på den lettiske rookiemålvakten Elvis Merzlikins. Det första han gjorde efter Korpisalos skada var att meddela lokalmedia att han inte kommer att prata med dem under en överskådlig framtid. Anledningen till det är att han vill fokusera på sitt hockeyspelande och inte utsättas för distraktioner.

Av allt att döma har det fungerat alldeles förträffligt.

Innan Korpisalos knäskada hade Merzlikins inte lyckats vinna en enda match. Efter att han "gick in i  bubblan" har han två raka vinster mot Florida och Boston efter att ha stoppat 61 av 63 skott.

Om fler spelare börjar resonera på det där sättet, och dessutom blir framgångsrika, har jag snart inget jobb.

* Dålig karma?
Jag vet inte om Pittsburgh Penguins coach Mike Sullivan misshandlat en kattunge eller stulit tiggerikoppen med mynt av en hemlös. Han och Penguins verkar lida av dålig karma, för lagets skadesituationen är näst intill parodisk.

Jevgenij Malkin var skadad tidigt, Sidney Crosby har fortfarande inte gjort comeback efter sin operation i mitten av november och utöver det har Patric HörnqvistKris LetangBryan RustJustin Schultzoch Brian Dumoulin missat ett betydande antal matcher.

Men det stannade inte där. I vinstmatchen mot Ottawa Senators i mellandagarna brakade lagets poängkung Jake Guentzel in i sargen efter att ha skjutit sitt 20:e mål för säsongen. Han fick motståndaren Thomas Chabot över sig och skadade axeln så illa att han måste opereras och med all sannolikhet missar resten av säsongen. Ouch!

Att Penguins trots allt det här är delad trea i NHL sett till antalet inspelade poäng är en smärre bragd.

* Tack och hej!
Det här blir min sista fredagskrönika på ett tag. Nästa vecka åker jag på semester för att fira att jag fyller jämnt. Kollega Rasmus Kågström kommer dock att hålla gnistan uppe. Så missa inte hans alster då.

William Nylander.William Nylander.Foto: David Berding-USA TODAY Sports

VECKANS NHL-LAG

Målvakt:

Ben Bishop, Dallas

Dallas lyft efter den taskiga starten har handlat mycket om ett förbättrat målvaktsspel. Bishop och hans kollega Anton Chudobin har spelat förträffligt och gett Stars en enorm trygghet längst bak. Bishops insats i Winter Classic var riktigt imponerande. Han spred lugn och ro med sin stora kroppshydda när hemmalaget sattes under attack. Två matcher, två vinster och 72 räddningar på 76 skott ger honom platsen här.

Backar:

Alex Pietrangelo, St. Louis (2)

Pietrangelo fortsätter att vara en best på Blues blålinje. Efter fem nya poäng (2+3) på fyra matcher tar han plats i Veckans lag för andra upplagan i rad. Den snart 30-årige lagkaptenens värde minskar inte inför hans potentiella inträde på free agent-marknaden i sommar.

Anton Strålman, Florida

Strålman sänktes av ett slagskott i huvudet när Florida Panthers föll stort mot Tampa Bay Lightning dagen innan julafton. Efter den otäcka incidenten har han spelat sin kanske bästa hockey på hela säsongen. Det har även synts i poängproduktionen. Poäng fyra matcher i rad den här gångna veckan när Panthers har vunnit tre av fyra matcher efter jul.

Forwards:

William Nylander, Toronto

NHL:s hetaste spelare just nu heter William Nylander. Torontosvensken ser slutligen ut att vara på väg mot det där NHL-genombrottet vi länge känt att han har varit kapabel till. Senaste veckan gjorde han tio poäng (5+5) på fyra matcher, bäst i NHL. Kemin med John Tavares har varit imponerande sedan de pusslades samman för några veckor sedan. Det har gett Leafs den "two punch" som gör dem så svåra att möta. Auston Matthews och Mitch Marner i en kedja, Tavares och Nylander i nästa. Poäng i nio raka matcher för Leafs som har vunnit 14 av 19 matcher sedanSheldon Keefe ersatte Mike Babcock i båset.

Bryan Rust, Pittsburgh

Penguins har trots ett helt bisarrt skadehelvete lyckats prestera riktigt bra hockey den här säsongen. Bryan Rust är en av anledningarna till det. Kedjan med honom, Jevgenij Malkin och Jake Guentzel var hetaste i NHL innan Guentzel olyckligt skadade sig mot Ottawa. Rust har tidigare gjort 38 poäng som bäst under en hel NHL-säsong. Efter åtta poäng (3+5) på fyra matcher den gångna veckan har han nu 33 poäng – på 26 matcher.

Kyle Connor, Winnipeg

Efter 31 respektive 34 mål under sina två senaste säsonger kan amerikanen vara på väg mot ännu högre höjder i år. Efter sex mål på fyra matcher gångna veckan passerade Connor 20-målsplatån samtidigt som han och Winnipeg Jets nådde halvtid i grundserien. 23-åringen har 40 mål i sig. Minst.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten