Den förre NHL-backen Simon Després uppges vara intressant för flera topplag i SHL.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Oskarshamns stjärnback jagas av flera SHL-konkurrenter

ANNONS
Simon Després har varit en av Oskarshamns bästa spelare under klubbens debutsäsong i SHL. Han sitter dock på ett utgående kontrakt och hans framtid i bottenlaget är oklar. Nu uppger Barometern att kanadensaren jagas av flera topplag i SHL. 

Han skulle vara den stora stjärnan på blålinjen i Oskarshamns första säsong i SHL. Efter säsongens första halva är det svårt att argumentera för att Simon Després inte har motsvarat förväntningarna. 

Den 28-årige kanadensaren har varit en av få ljusklimpar i ett Oskarshamn som ligger sist i SHL med sitt oftast stabila backspel. På 27 matcher i SHL har det blivit nio poäng och Després snittar över 20 minuter i istid per match där han fått mer och mer ansvar ju längre säsongen lidit. 

KAN STANNA I SVERIGE

Hans framfart i Smålandsklubben har inte gått utan notis. Enligt Barometern ska flera topplag i SHL nämligen vara väldigt intresserade av att värva kanadensaren, vars kontrakt med Oskarshamn går ut till sommaren. 

Enligt uppgifterna ska flera SHL-konkurrenter redan hörts sig för om Després men IKO-sportchefen Daniel Stolt vill inte kommentera uppgifterna. 

Simon Després draftades i förstarundan av NHL-draften 2009 och gjorde 193 NHL-matcher för Pittsburgh Penguins och Anaheim Ducks innan det bar iväg till Europa. Årets säsong är hans första i SHL – men det verkar alltså inte bli hans sista. 

Den här artikeln handlar om: