Sök
Alexander Bröms gillar vad han har sett av Mira Markström under U18-VM.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
U18-VM Dam 2020

Hyllar 14-åringen inför kvällens drama: "Lugn och trygg"

De svenska damjuniorerna har nått sitt grundmål. Efter att ha tagit andraplatsen i sin grupp på U18-VM väntar nu Ryssland i kvällens kvartsfinal. En av dem som har imponerat på vägen dit är lagets yngsta spelare, blott 14-åriga HV71-backen Mira Markström.
– Hon har hållit en bra nivå. Då ska vi komma ihåg att hon är född 05 och gör sitt första mästerskap, säger förbundskaptenen Alexander Bröms till hockeysverige.se.

Sverige har nått första målet i U18-VM, att nå kvartsfinalen. I kväll 20.30 väntar där Ryssland. 

Så här långt har laget vunnit över Slovakien och Schweiz medan det blivit förlust mot Tjeckien. Målbilderna inför turneringen har varit klara under hela säsongen. 

– Vi har egentligen pratat hela året om samma målbild. Förbundets övergripande målbild för alla landslag är att vi ska tävla om medaljer, berättar förbundskaptenen Alexander Bröms för hockeysverige.se timmarna innan kvartsfinalen och fortsätter:
– Sedan har vi på U18 valt att gå på hur vi ska tävla om medaljerna. Där har vi satt upp punkter i spelet som vi jobbat efter och haft som målbild. Vi vill spela på ett visst sätt i alla matcher. Det har och göra med att det även handlar mycket om utbildning. Samtidigt som vi vill tävla om medaljer vill vi utbilda spelarna.
– Gruppen här har också satt upp målbilder. Den första var att komma topp två i gruppen och avancera till kvartsfinal. Sedan hade vi ett snack i morse och nästa delmål blev då att ta oss till en medaljmatch. Det gör vi genom att vinna ikväll.

Hur låter din sammanfattning av grundserien?
– Vi inledde mot Slovakien på ett helt okej sätt. Jag tycker att vi var spelförande och fick utdelning till slut. Vi kanske slappnade av lite och gjorde så att det egentligen blev onödigt spännande.
– Andra matchen tycker jag är en plump i protokollet när vi mot Tjeckien inte kommer upp i den nivån vi kan. Tjeckien gör en ganska bra match och spelar tajt på oss och är starka runt pucken. Då räckte vi inte riktigt till även om den matchen var tajt.
– I sista gruppspelsmatchen, mot Schweiz, kommer vi ut och startar bra. Vi är spelförande så länge vi spelar fem mot fem. Sedan får vi, tyvärr, ganska många ”tvåminutare” emot oss. Jag tycket att det var en ganska orättvis domarnivå i den matchen. Det hade varit okej om dom hade fyra, fem utvisningar dom också. Nu fick Schweiz en tvåa och det var en kvittning. Domarnivån höll inte måttet.
– Jag är glad och tycker också att det är starkt av oss att klara av en match då vi får mycket emot oss. Vi gör ett bra jobb i ”PK”, håller nollan och kan vinna med 2-0. Dessutom hade vi kniven mot strupen eftersom det var en måste match, vilket gör prestationen ännu starkare.

Ida Boman.Ida Boman.Foto: Ronnie Rönnkvist

HYLLAR MÅLVAKTEN

Alexander Bröms prisar hela lagets insats så här långt, men två spelare vill han lyfta lite extra så här långt.
– Det har varit lite från match till match. Vi har haft några yngre tjejer med oss som gjort det väldigt bra. Mira Markström på backen tycker jag har varit lugn och trygg. Hon har hållit en bra nivå. Då ska vi komma ihåg att hon är född 05 och gör sitt första mästerskap. Jag tycker att hon har imponerat.
– Ida Boman har också gjort en väldigt bra insats och i vissa perioder hållit oss kvar i matcher. Framför allt då mot Schweiz och Tjeckien.

Förbundskaptenen är även nöjd med hur gruppen har fungerat under tiden i Slovakien.
– Det har fungerat jättebra, vilket vi också har fått höra då vi suttit i individuella samtal. Tjejerna har sagt att gruppen känns bra, man kan vara sig själv och alla kan vara med alla.
– Det här är något som är väldigt viktigt och något vi pratat mycket om under säsongen. Det kanske låter väldigt klyschigt men vi vill ha tjocka väggar och högt till tak. Tjejerna har också själva varit med och pratat om hur vi ska vara mot varandra, vilka beteenden har vi då det är just tjocka väggar och högt till tak.

I kväll väntar alltså match mot Ryssland, ett mycket tufft men inte omöjligt motstånd.
– Jag tror att det kommer bli en tajt match med mycket fart. Det lag som klarar av att vinna kamperna framför mål kommer ha störst lycka och framförallt vinna matchen. Klarar vi av att komma in på insidan av Ryssland, ta dit pucken och vara desperat på puck samtidigt som vi kan vara starka i egen zon och spela på insidan då tror jag att vi kommer vara lyckosamma och avancera till en semifinal.

Hur är skadeläget i gruppen?
– Skadeläget ser bra ut. Alla är pigga och fräscha och redo för att spela.

Vem vaktar målet?
– Det kommer Ida Boman göra. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten